SEBEP, "ARKAN" MI?

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.01.2019 - 00:06, Güncelleme: 08.01.2019 - 01:04 3240+ kez okundu.
 

SEBEP, "ARKAN" MI?

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Ak Parti de merakla beklenen ilçe başkan adayları, geçtiğimiz Pazar günü Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş tarafından açıklanmıştı. Ak Parti’nin bazı isimleri yeniden aday göstermemesi ve özellikle Pamukkale’de yapılan önemli revizyon, bir çok soruyu da beraberinde getirdi.
Yerel seçimlere kısa bir süre kala, Denizli’de siyasi arenada önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yıllardır Denizli’de siyasi üstünlüğünü koruyan Ak Parti’de ilçe adaylarının açıklanmasının ardından, bazı isimlerin yeniden aday gösterilmemesi akıllarda soru işareti yarattı. Özellikle Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in, adeta görevden geri çektirilmesi, birçok Ak Partili ve Denizlililerin “NEDEN” sorusunu sormasına neden oldu. NEDEN SELİM ARIKAN MI? 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Pamukkale Belediye Başkanı Seçilen Hüseyin Gürlesin’in ekibinde yer alan, aynı zamanda akrabası olduğu bilenen ve belediye de ise, imardan sorumlu başkan yardımcısı olarak göreve getirilen Selim Arkan hakkında Denizli kulislerinde bomba iddialar ortaya atılıyor. Başkan Gürlesin’in de bu yüzden aday gösterilmediği de en çok konuşulan konuların başını çekiyor.  ARKAN GÖREVDEN ALMIŞTI! 4 yıllık görev süresince çeşitli konularda aldığı kararlarla sık sık gündeme gelen Başkan Gürlesin’in, Selim Arkan için geçmişte aldığı aldığı bir karar, en ilginci ama en az konuşulan gelişmelerden biri olmuştu. Bir dönem imardan sorumlu başkan yardımcısı Selim Arkan hakkında geçtiğimiz yıllarda başkan yardımcılığı görevinden nedensiz bir şekilde ayrılmıştı. Arkan’ın neden görevden ayrıldığı, kamuoyunda çok fazla konuşulmadı. Bugün gelinen noktada, Başkan Gürlesin’in yeniden aday gösterilmemesi bu olayları yeniden gündeme getirdi. Öte yandan 3 ay süren ayrılığın ardından Selim Arkan, basından sorumlu belediye başkan yardımcısı olarak belediyedeki görevlerine devam ettii. Seçimlere 5 ay gibi kısa bir süre kala istifa haberi duyulan Arkan’ın, istifa gerekçesinin altında yatan asıl nedenin, Başkan Gürlesin’i yeniden aday gösterilmesi için atılmış bir adım olduğu konuşuluyor. Arkan’ın görev süresi boyunca partililer ve vatandaşlara karşı sergilediği olumsuz davranışlar ve bu durumun partililerce de söylenti haline gelmesi, dikkat çeken konular arasında yerini almış durumda. Bu davranışlar sonucunda Ak Parti çevresi içinde konuşulan konu acaba “Pamukkale’de Brütüs mü?” söylentilerini ayyuka çıkardığı konuşuluyor.
31 Mart yerel seçimleri öncesinde Ak Parti de merakla beklenen ilçe başkan adayları, geçtiğimiz Pazar günü Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş tarafından açıklanmıştı. Ak Parti’nin bazı isimleri yeniden aday göstermemesi ve özellikle Pamukkale’de yapılan önemli revizyon, bir çok soruyu da beraberinde getirdi.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala, Denizli’de siyasi arenada önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yıllardır Denizli’de siyasi üstünlüğünü koruyan Ak Parti’de ilçe adaylarının açıklanmasının ardından, bazı isimlerin yeniden aday gösterilmemesi akıllarda soru işareti yarattı. Özellikle Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in, adeta görevden geri çektirilmesi, birçok Ak Partili ve Denizlililerin “NEDEN” sorusunu sormasına neden oldu.

NEDEN SELİM ARIKAN MI?

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Pamukkale Belediye Başkanı Seçilen Hüseyin Gürlesin’in ekibinde yer alan, aynı zamanda akrabası olduğu bilenen ve belediye de ise, imardan sorumlu başkan yardımcısı olarak göreve getirilen Selim Arkan hakkında Denizli kulislerinde bomba iddialar ortaya atılıyor. Başkan Gürlesin’in de bu yüzden aday gösterilmediği de en çok konuşulan konuların başını çekiyor. 

ARKAN GÖREVDEN ALMIŞTI!

4 yıllık görev süresince çeşitli konularda aldığı kararlarla sık sık gündeme gelen Başkan Gürlesin’in, Selim Arkan için geçmişte aldığı aldığı bir karar, en ilginci ama en az konuşulan gelişmelerden biri olmuştu. Bir dönem imardan sorumlu başkan yardımcısı Selim Arkan hakkında geçtiğimiz yıllarda başkan yardımcılığı görevinden nedensiz bir şekilde ayrılmıştı. Arkan’ın neden görevden ayrıldığı, kamuoyunda çok fazla konuşulmadı. Bugün gelinen noktada, Başkan Gürlesin’in yeniden aday gösterilmemesi bu olayları yeniden gündeme getirdi.

Öte yandan 3 ay süren ayrılığın ardından Selim Arkan, basından sorumlu belediye başkan yardımcısı olarak belediyedeki görevlerine devam ettii.

Seçimlere 5 ay gibi kısa bir süre kala istifa haberi duyulan Arkan’ın, istifa gerekçesinin altında yatan asıl nedenin, Başkan Gürlesin’i yeniden aday gösterilmesi için atılmış bir adım olduğu konuşuluyor.

Arkan’ın görev süresi boyunca partililer ve vatandaşlara karşı sergilediği olumsuz davranışlar ve bu durumun partililerce de söylenti haline gelmesi, dikkat çeken konular arasında yerini almış durumda.

Bu davranışlar sonucunda Ak Parti çevresi içinde konuşulan konu acaba “Pamukkale’de Brütüs mü?” söylentilerini ayyuka çıkardığı konuşuluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.