PAZARIN ATEŞİ DÜŞMÜYOR!

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.04.2019 - 11:36, Güncelleme: 15.04.2019 - 11:49 4345+ kez okundu.
 

PAZARIN ATEŞİ DÜŞMÜYOR!

Sebze ve meyve fiyatları cep yakmaya devam ediyor. Bu hafta taze fasulye ve yeşil biber, fiyatıyla adeta rekor kırdı.
Çarşı-pazar cep yakmaya devam ediyor. Geçen seneye nazaran sebze fiyatlarında neredeyse iki kat artış olması tepkilere sebep oluyor. İndirim uygulayan marketlerde tüm tavuğun kilosu 5-6 liradan satılırken domatesin kilosu pazarda bile 7-8 lirayı zorluyor. Bazı marketlerde domatesin kilo fiyatı 10 lirayı buldu. Geçen sene aynı döneme göre salatalık ve domates fiyatlarının 3'e katladığı ortaya çıktı. 2018 Nisan ayı ortasında sebze ve meyve hali'nde kilosu 1-2 lira arasında satılan domates bugünlerde aynı halde 4.80 - 5 lira bandında değişen fiyatlarla satılıyor. Geçen sene halde 70 kuruşla 1 lira 70 kuruş arasından satılan salatalık bugünlerde 3 lira 50 kuruş ile 3 lira 80 kuruş arasında satılıyor. Bazı marketlerde fiyatı 23 lirayı gören biber ve 16 lirayı gören soğan satışı yapılmıyor. Domates ve salatalığın 6 lirayı aştığı marketlerde salkım domates ise 10 liranın üzerinde satılıyor. Market çalışanları, sezon ürünlerinde fiyatların çok yüksek olduğunu belirtirken, hallerden yeterli ürün gelmediği için meyve sebze reyonlarında küçülmeye gittiklerini vurguluyor.
Sebze ve meyve fiyatları cep yakmaya devam ediyor. Bu hafta taze fasulye ve yeşil biber, fiyatıyla adeta rekor kırdı.

Çarşı-pazar cep yakmaya devam ediyor. Geçen seneye nazaran sebze fiyatlarında neredeyse iki kat artış olması tepkilere sebep oluyor. İndirim uygulayan marketlerde tüm tavuğun kilosu 5-6 liradan satılırken domatesin kilosu pazarda bile 7-8 lirayı zorluyor. Bazı marketlerde domatesin kilo fiyatı 10 lirayı buldu.

Geçen sene aynı döneme göre salatalık ve domates fiyatlarının 3'e katladığı ortaya çıktı. 2018 Nisan ayı ortasında sebze ve meyve hali'nde kilosu 1-2 lira arasında satılan domates bugünlerde aynı halde 4.80 - 5 lira bandında değişen fiyatlarla satılıyor. Geçen sene halde 70 kuruşla 1 lira 70 kuruş arasından satılan salatalık bugünlerde 3 lira 50 kuruş ile 3 lira 80 kuruş arasında satılıyor.

Bazı marketlerde fiyatı 23 lirayı gören biber ve 16 lirayı gören soğan satışı yapılmıyor. Domates ve salatalığın 6 lirayı aştığı marketlerde salkım domates ise 10 liranın üzerinde satılıyor. Market çalışanları, sezon ürünlerinde fiyatların çok yüksek olduğunu belirtirken, hallerden yeterli ürün gelmediği için meyve sebze reyonlarında küçülmeye gittiklerini vurguluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.