PAÜ Senatosu Laodikeia’yı Gezdi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.03.2019 - 17:24, Güncelleme: 11.03.2019 - 17:24 3967+ kez okundu.
 

PAÜ Senatosu Laodikeia’yı Gezdi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Senato Üyeleri Vali Hasan Karahan ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte Türkiye’de en büyük kurumsal kazı olma özelliğini taşıyan Laodikeia antik kentini gezdi. Antik Çağ eserlerini yerinde inceleyen heyet Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.
UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde yer alan ve geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 12 ay boyunca desteklenecek kazı projesine dahil olan Laodikeia antik kenti, PAÜ Senato Üyelerini ağırladı. Vali Hasan Karahan ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte Laodikeia’yı gezen PAÜ Senatosu kentte sürdürülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde gördü. Kentteki kilise, tapınak, ticaret merkezleri ve tiyatroları gezen Senato Üyeleri adeta Antik Çağ’da yolculuk yaptı. PAÜ Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Laodikya Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgi aktardı. Şimşek, Antik Çağ’da Anadolu’nun önemli ticaret, sanat ve spor merkezlerinden biri olan Laodikeia’nın inanç turizmi yönüyle de öne çıktığını belirtti. Su Yasası’nın bulunduğu; kamu çeşmeleri, tiyatro ve hamamlara su dağıtımı yapılan su dağıtım terminali ile Kuzey Kutsal Agorası’nın batı giriş kapısındaki sütunlu galeride mermer blokların konsolları arasında yer alan kavga eden iki horoz kabartması ilgi odağı oldu. PAÜ Senatosu gezi sonrasında günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Senato Üyeleri Vali Hasan Karahan ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte Türkiye’de en büyük kurumsal kazı olma özelliğini taşıyan Laodikeia antik kentini gezdi. Antik Çağ eserlerini yerinde inceleyen heyet Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde yer alan ve geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 12 ay boyunca desteklenecek kazı projesine dahil olan Laodikeia antik kenti, PAÜ Senato Üyelerini ağırladı. Vali Hasan Karahan ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte Laodikeia’yı gezen PAÜ Senatosu kentte sürdürülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde gördü. Kentteki kilise, tapınak, ticaret merkezleri ve tiyatroları gezen Senato Üyeleri adeta Antik Çağ’da yolculuk yaptı.

PAÜ Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Laodikya Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgi aktardı. Şimşek, Antik Çağ’da Anadolu’nun önemli ticaret, sanat ve spor merkezlerinden biri olan Laodikeia’nın inanç turizmi yönüyle de öne çıktığını belirtti.

Su Yasası’nın bulunduğu; kamu çeşmeleri, tiyatro ve hamamlara su dağıtımı yapılan su dağıtım terminali ile Kuzey Kutsal Agorası’nın batı giriş kapısındaki sütunlu galeride mermer blokların konsolları arasında yer alan kavga eden iki horoz kabartması ilgi odağı oldu. PAÜ Senatosu gezi sonrasında günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.