Mor balonlar prematüre bebekler için uçuruldu

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.11.2023 - 15:02, Güncelleme: 20.11.2023 - 14:19 1394+ kez okundu.
 

Mor balonlar prematüre bebekler için uçuruldu

Mor balonlar prematüre bebekler için uçuruldu
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde düzenlenen Dünya Prematüre Günü etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.PAÜ Hastanesinde düzenlenen Prematüre Farkındalık Etkinliği yoğun ilgi gördü. Hastanede tedavi olan prematüre bebeklerin anne ve babalarının katıldığı erkinlikte odlukça renkli geçti. Hastanede sağlığına kavuşan prematüre çocukların hastane personelleri ile eğlenceli halleri keyifli anlara sahne oldu.“Dünyada ve ülkemizde her 10 bebekten biri prematüre olarak doğmaktadır”Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M.A. Özmert Özdemir, etkinlikte yaptığı konuşmada; "Tüm dünyada ve ülkemizde pek çok bebek gebelik süreci tamamlanmadan, beklenen zamandan önce doğmaktadır. Gebelik döneminde anneye ve ya bebeğe bağlı sorunlar nedeni ile erken doğum görülebilir. Gebeliğin 37. haftasından önce doğan bebekler prematüre bebek olarak kabul edilir. Dünyada ve ülkemizde her 10 bebekten biri prematüre olarak doğmaktadır. Prematüre bebekler fiziksel ve asabî gelişimlerini tamamlamadan doğarlar. Zamanında doğan bebeklere göre daha hassaslardır ve daha sık sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalırlar. Doğum ne kadar erken olursa, sağlıkla ilgili riskler de o kadar artmaktadır. Bu hassas bebeklere sevgi ve bilgi ile dokunulması, donanımlı yeni doğan yoğun bakım ünitelerin olduğu merkezlerde dünyaya gelmeleri yaşam şanslarını da artırır. Bu bebeklerin taburculuk sonrası gelişimlerinin izlenmesi de önem taşımaktadır. Prematüre bebeklerin doğumdan okul çağı ve sonrasına kadar izlemine devam edilmelidir. Bu uzun yolda ailelerine ve bebeklerle ilgilenen farklı branşlardan tüm ekip üyelerine önemli işler düşmektedir" dedi.Başhekim Prof. Dr. Onur Birsen ise prematüre çocukların ne kadar zor şartlarda doğup büyüdüklerini ve bu zorlu yolda mücadele veren tüm ailelere ve Yenidoğan ekibine emekleri için teşekkür etti.“”Sağlıklarına kavuşmuş prematüre çocuklar Cumhuriyemizin 100.yılına özel şarkı söylediler. Pamukkale üniversitesi hastanesinde 28 haftalık 1000 gr doğup sağlığına kavuşmuş üniversite sınavına hazırlanan Cennet Kahraman’ın büyük mücadeleler sonunda sağlıkla yaşamını sürdürebildiğini, bu süreçte emeği geçen PAÜ Yenidoğan ekibine teşekkürlerini sunarak Cumhuriyetimizin 100.yılında ülkesine faydalı bir türk genci olarak devam edeceğini belirterek prematüre gününü kutladı. Ardından Plaza binasının önünde tüm prematüre bebekler için mor balonlar uçuruldu.
Mor balonlar prematüre bebekler için uçuruldu
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde düzenlenen Dünya Prematüre Günü etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

PAÜ Hastanesinde düzenlenen Prematüre Farkındalık Etkinliği yoğun ilgi gördü. Hastanede tedavi olan prematüre bebeklerin anne ve babalarının katıldığı erkinlikte odlukça renkli geçti. Hastanede sağlığına kavuşan prematüre çocukların hastane personelleri ile eğlenceli halleri keyifli anlara sahne oldu.

“Dünyada ve ülkemizde her 10 bebekten biri prematüre olarak doğmaktadır”
Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M.A. Özmert Özdemir, etkinlikte yaptığı konuşmada; "Tüm dünyada ve ülkemizde pek çok bebek gebelik süreci tamamlanmadan, beklenen zamandan önce doğmaktadır. Gebelik döneminde anneye ve ya bebeğe bağlı sorunlar nedeni ile erken doğum görülebilir. Gebeliğin 37. haftasından önce doğan bebekler prematüre bebek olarak kabul edilir. Dünyada ve ülkemizde her 10 bebekten biri prematüre olarak doğmaktadır. Prematüre bebekler fiziksel ve asabî gelişimlerini tamamlamadan doğarlar. Zamanında doğan bebeklere göre daha hassaslardır ve daha sık sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalırlar. Doğum ne kadar erken olursa, sağlıkla ilgili riskler de o kadar artmaktadır. Bu hassas bebeklere sevgi ve bilgi ile dokunulması, donanımlı yeni doğan yoğun bakım ünitelerin olduğu merkezlerde dünyaya gelmeleri yaşam şanslarını da artırır. Bu bebeklerin taburculuk sonrası gelişimlerinin izlenmesi de önem taşımaktadır. Prematüre bebeklerin doğumdan okul çağı ve sonrasına kadar izlemine devam edilmelidir. Bu uzun yolda ailelerine ve bebeklerle ilgilenen farklı branşlardan tüm ekip üyelerine önemli işler düşmektedir" dedi.

Başhekim Prof. Dr. Onur Birsen ise prematüre çocukların ne kadar zor şartlarda doğup büyüdüklerini ve bu zorlu yolda mücadele veren tüm ailelere ve Yenidoğan ekibine emekleri için teşekkür etti.

“”
Sağlıklarına kavuşmuş prematüre çocuklar Cumhuriyemizin 100.yılına özel şarkı söylediler. Pamukkale üniversitesi hastanesinde 28 haftalık 1000 gr doğup sağlığına kavuşmuş üniversite sınavına hazırlanan Cennet Kahraman’ın büyük mücadeleler sonunda sağlıkla yaşamını sürdürebildiğini, bu süreçte emeği geçen PAÜ Yenidoğan ekibine teşekkürlerini sunarak Cumhuriyetimizin 100.yılında ülkesine faydalı bir türk genci olarak devam edeceğini belirterek prematüre gününü kutladı. Ardından Plaza binasının önünde tüm prematüre bebekler için mor balonlar uçuruldu.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.