PAMUKKALE'DE ZAM GERİ ÇEKİLMEDİ

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.09.2018 - 13:50, Güncelleme: 07.09.2018 - 14:50 3855+ kez okundu.
 

PAMUKKALE'DE ZAM GERİ ÇEKİLMEDİ

Pamukkale giriş ücreti 1 Ekim tarihinden itibaren yüzde 43 zamlanarak 50 TL’ye çıkartılmıştı.
Pamukkale  giriş ücreti 1 Ekim tarihinden itibaren yüzde 43 zamlanarak 50 TL’ye çıkartılmıştı. Zam haberinin duyulmasının ardından 50 TL’lik giriş ücretine büyük tepki gelmişti. Bugün bazı basın yayın organları ve internet sitelerinde  zammın geri alındığı haberleri çıkmıştı. Ancak denizlikenthaber’in  edindiği bilgiye göre zammın geri alınmadığı ve 1 Ekim 2018 tarihinden itibaren Pamukkale Örenyeri giriş ücretinin 50 TL olacağı öğrenildi. Önceki gün Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri Müdürlüğü (DÖSİMM) tarafından  TÜRSAB’a gönderilen yazıda 1 Ekim 2018 tarihinden itibaren geçerli olarak müze ve örenyerleri giriş ücretlerine  zam yapılmıştı. Bu zamlardan en çok nasibini alan ise Türkiye’nin göz bebeği  Beyaz Cennet Pamukkale olmuş ve Pamukkale giriş ücretlerine yüzde belirtilerek %43 zam yapıldığı açıklanmıştı. Pamukkale’ye giriş ücretleri de zam kapsamında 35 TL’den  1 Ekim itibari ile 50 TL’ye yükselmişti.  1 şişe  500 ml suyun 5 TL’ye  satıldığı Pamukkale’yi Denizli’de yaşayan 4 kişilik bir ailenin görme maliyeti de; sadece su içip  Pamukkale’yi görseler ve bedava gitseler bile  en az 220 TL oldu. Zaten çok pahalı olan giriş ücretine yapılan fahiş zamma tepki gösteren vatandaşlar, tepkilerini ; “ kapıya toptan kilit vursanız daha iyiydi. Şehir dışından bir yakınımız geldiğinde zaten Pamukkale’ye gitmeye korkuyorduk. Şimdi adını bile anmaktan korkar hale geleceğiz” sözleri ile tepki gösterdi. Zamlar ile ilgili olarak  yetkililerden bir açıklama beklediklerini ifade eden bazı vatandaşlarda, Denizli’nin simgesi Pamukkale’yi çocuklarına bile gösteremeyeceklerini ifade ettiler.
Pamukkale giriş ücreti 1 Ekim tarihinden itibaren yüzde 43 zamlanarak 50 TL’ye çıkartılmıştı.

Pamukkale  giriş ücreti 1 Ekim tarihinden itibaren yüzde 43 zamlanarak 50 TL’ye çıkartılmıştı. Zam haberinin duyulmasının ardından 50 TL’lik giriş ücretine büyük tepki gelmişti. Bugün bazı basın yayın organları ve internet sitelerinde  zammın geri alındığı haberleri çıkmıştı. Ancak denizlikenthaber’in  edindiği bilgiye göre zammın geri alınmadığı ve 1 Ekim 2018 tarihinden itibaren Pamukkale Örenyeri giriş ücretinin 50 TL olacağı öğrenildi.

Önceki gün Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri Müdürlüğü (DÖSİMM) tarafından  TÜRSAB’a gönderilen yazıda 1 Ekim 2018 tarihinden itibaren geçerli olarak müze ve örenyerleri giriş ücretlerine  zam yapılmıştı.

Bu zamlardan en çok nasibini alan ise Türkiye’nin göz bebeği  Beyaz Cennet Pamukkale olmuş ve Pamukkale giriş ücretlerine yüzde belirtilerek %43 zam yapıldığı açıklanmıştı. Pamukkale’ye giriş ücretleri de zam kapsamında 35 TL’den  1 Ekim itibari ile 50 TL’ye yükselmişti.  1 şişe  500 ml suyun 5 TL’ye  satıldığı Pamukkale’yi Denizli’de yaşayan 4 kişilik bir ailenin görme maliyeti de; sadece su içip  Pamukkale’yi görseler ve bedava gitseler bile  en az 220 TL oldu.

Zaten çok pahalı olan giriş ücretine yapılan fahiş zamma tepki gösteren vatandaşlar, tepkilerini ; “ kapıya toptan kilit vursanız daha iyiydi. Şehir dışından bir yakınımız geldiğinde zaten Pamukkale’ye gitmeye korkuyorduk. Şimdi adını bile anmaktan korkar hale geleceğiz” sözleri ile tepki gösterdi.

Zamlar ile ilgili olarak  yetkililerden bir açıklama beklediklerini ifade eden bazı vatandaşlarda, Denizli’nin simgesi Pamukkale’yi çocuklarına bile gösteremeyeceklerini ifade ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.