İbrahim Çallı anısına 'Cumhuriyet' sergisi

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.10.2023 - 14:05, Güncelleme: 10.10.2023 - 14:05 5601+ kez okundu.
 

İbrahim Çallı anısına 'Cumhuriyet' sergisi

DENİZLİ (İHA) - Türk resim sanatının önemli isimlerinden birisi olan İbrahim Çallı anısına düzenlenen 'Cumhuriyet' temalı resim sergisi, sanatseverlerin beğenisine sundu.
İyilik İçin Sanat Derneği’nin ressam İbrahim Çallı anısına düzenlediği Cumhuriyet resim sergisi, Denizli’nin tarihi Çal Bağ Yolu içerisinde yer alan Kuzubağ Sanat Galerisi’nde kapılarını açtı. Cumhuriyet Dönemi'nin önde gelen empresyonist sanatçılarından İbrahim Çallı anısına gerçekleştirilen sergide, cumhuriyetin ve demokrasinin değerlerini hatırlatmayı ve gelecek kuşaklara aktarılması hedeflendi. Beğeni toplayan serginin açılışına onur konuğu olarak merhum İbrahim Çallı'nın torunu Yaşar Çallı ile eşi Çiğdem Çallı katıldı. Sergiye ilişkin değerlendirme yapan Dernek Başkanı Selin Bozkurt, "Cumhuriyet'in 100. yılını kutlama coşkusunu Cumhuriyet Dönemi Türk sanatının güçlü temsilcisi İbrahim Çallı anısına memleketi Çal’da gerçekleştirdiğimiz sergi ile yaşamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Denizli’nin güzide ilçesi Çal’daki en modern tesis olan Kuzubağ Sanat Galerisi’nin yöneticilerine, İbrahim Çallı'nın eserleriyle gençlerimizin bağlantı kurmasına, kültürel bir zenginliği kutlamamıza ve sanatın evrensel dilini daha da yaygınlaştırmamıza sağladıkları katkı için derneğimiz adına yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca, İbrahim Çallı'nın anısını yaşatmak, kültürel canlanmayı desteklemek ve kuşaklar arasındaki bağı güçlendirmek için bu sergiyi önemli bir adım olarak görüyoruz" dedi.
DENİZLİ (İHA) - Türk resim sanatının önemli isimlerinden birisi olan İbrahim Çallı anısına düzenlenen 'Cumhuriyet' temalı resim sergisi, sanatseverlerin beğenisine sundu.

İyilik İçin Sanat Derneği’nin ressam İbrahim Çallı anısına düzenlediği Cumhuriyet resim sergisi, Denizli’nin tarihi Çal Bağ Yolu içerisinde yer alan Kuzubağ Sanat Galerisi’nde kapılarını açtı. Cumhuriyet Dönemi'nin önde gelen empresyonist sanatçılarından İbrahim Çallı anısına gerçekleştirilen sergide, cumhuriyetin ve demokrasinin değerlerini hatırlatmayı ve gelecek kuşaklara aktarılması hedeflendi. Beğeni toplayan serginin açılışına onur konuğu olarak merhum İbrahim Çallı'nın torunu Yaşar Çallı ile eşi Çiğdem Çallı katıldı.

Sergiye ilişkin değerlendirme yapan Dernek Başkanı Selin Bozkurt, "Cumhuriyet'in 100. yılını kutlama coşkusunu Cumhuriyet Dönemi Türk sanatının güçlü temsilcisi İbrahim Çallı anısına memleketi Çal’da gerçekleştirdiğimiz sergi ile yaşamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Denizli’nin güzide ilçesi Çal’daki en modern tesis olan Kuzubağ Sanat Galerisi’nin yöneticilerine, İbrahim Çallı'nın eserleriyle gençlerimizin bağlantı kurmasına, kültürel bir zenginliği kutlamamıza ve sanatın evrensel dilini daha da yaygınlaştırmamıza sağladıkları katkı için derneğimiz adına yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca, İbrahim Çallı'nın anısını yaşatmak, kültürel canlanmayı desteklemek ve kuşaklar arasındaki bağı güçlendirmek için bu sergiyi önemli bir adım olarak görüyoruz" dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.