Özbaş'tan gençlere ağabeylik nasihati

İLÇE HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.09.2018 - 17:25, Güncelleme: 14.09.2018 - 17:42 3856+ kez okundu.
 

Özbaş'tan gençlere ağabeylik nasihati

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, belediye bünyesinde açılan Üniversiteye Hazırlık Kursu’nun yeni eğitim öğretim yılındaki gençleriyle bir araya geldi. Gençlere verdiği öğütlerle klasik konuşmaları bir yere bırakan Başkan Özbaş, tıpkı bir ağabey gibi üniversite hayatını anlattı, hayattaki deneyimlerini paylaştı.
Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ilçeye kazandırdığı prestij projelerin yanı sıra gençlere sağladığı kurslarla da dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Gençlerin eğitimlerini önemseyen Başkan Özbaş, eğitim projelerini her sene geliştirerek devam ettiriyor. 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibariyle devam eden Sarayköy Belediyesi Üniversiteye Hazırlık Kursu’nun ilk günü gençleri ziyaret eden Başkan Özbaş, verdiği öğütlerle dikkat çekti. Gençlerin bir ağabeyi gibi hitap eden Başkan Özbaş, deneyimlerini aktardı, gençlerin isteklerini dinledi. “EN BÜYÜK HAYALİM SARAYKÖYLÜLERİN EN İYİ ŞEKİLDE EĞİTİM ALMALARI” Gençlerin eğitimlerini önemsediklerini belirten Başkan Özbaş, “ Belediyemiz bünyesinde açtığımız eğitim kurslarımızla önemli bir imkân sunduğumuzu düşünüyorum. Geçen sene devamsızlık yapmayarak kursumuza devam eden ‘ben bu sınavı kazanacağım’ diyen öğrencilerimiz sınavlarını kazandılar. Buraya hiçbir şekilde ücret ödemiyorsunuz. Ödemeyin zaten. Bu bizim görevimiz. Biz gençlerimizi seviyoruz. Benim en büyük hayalim Sarayköylü gençlerin daha iyi okullarda, daha iyi imkanlarla okuyarak en güzel yerlere gelmesidir. Güzel okullarda okuyup devletimize, memleketimize, ilçemize hizmet etmesidir. Ben bunu istiyorum. Çok şükür halkımızın teveccühü ile bizlere bu imkan doğdu. Bu imkanla sizlere bu kursları açma fırsatım oldu. Eğitim yolunda gençlerimiz için elimizden gelenin fazlasını yapmaya da devam edeceğiz” dedi. “ÜNİVERSİTE HAYATI ZORLUKLARLA MÜCADELE ETMEYİ ÖĞRETİR” Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu olduğunu aktaran Başkan Özbaş, “Belediye Başkanı olarak bitirdiğim bölüme yakın bir görevdeyim ama üniversiteden geldiğim zaman ticaretle uğraştım. Çevremdeki gençlere her zaman üniversite okumalarını tavsiye ettim. Oradaki o hayatı, kendi bütçe ve imkanlarınızla ayakta durabilmeyi öğrenin. Zorluk karşısında ağladığınızda aileniz olmayacak, kendi kendinize o durumu halledeceksiniz. Kendi başınıza dimdik zorluklara karşı nasıl durmanız gerektiğini öğreneceksiniz” diye konuştu. Hayat ile ilgili önemli örneklere dikkat çeken Başkan Özbaş, “Üniversiteden gelince isterseniz çakmaklara gaz doldurun, isterseniz ayakkabı boyayın hepsi de güzel meslekler. Bir çaycı abimiz var. Yüz kişilik toplantı grubumuz var. Abimiz çayları dağıtırken yüzüne bakıyor kaç şeker içtiğini hatırlıyor. Bir kere bakarak anlıyor. Çünkü mesleğini seviyor ve değer veriyor. Severek ayakkabı boyayan bir kişinin pırıl pırıl ayakkabı düzeneğinden de belli olur mesleğine sevgisi. Biz her zaman sizin yanınızdayız. Siz derslerinizi takip ettiğiniz sürece başaracağınıza eminim. Biz sizin her zaman yanınızda olacağız” diyerek gençlere cesaret verdi.
Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, belediye bünyesinde açılan Üniversiteye Hazırlık Kursu’nun yeni eğitim öğretim yılındaki gençleriyle bir araya geldi. Gençlere verdiği öğütlerle klasik konuşmaları bir yere bırakan Başkan Özbaş, tıpkı bir ağabey gibi üniversite hayatını anlattı, hayattaki deneyimlerini paylaştı.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ilçeye kazandırdığı prestij projelerin yanı sıra gençlere sağladığı kurslarla da dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Gençlerin eğitimlerini önemseyen Başkan Özbaş, eğitim projelerini her sene geliştirerek devam ettiriyor.

2018-2019 eğitim öğretim yılı itibariyle devam eden Sarayköy Belediyesi Üniversiteye Hazırlık Kursu’nun ilk günü gençleri ziyaret eden Başkan Özbaş, verdiği öğütlerle dikkat çekti. Gençlerin bir ağabeyi gibi hitap eden Başkan Özbaş, deneyimlerini aktardı, gençlerin isteklerini dinledi.

“EN BÜYÜK HAYALİM SARAYKÖYLÜLERİN EN İYİ ŞEKİLDE EĞİTİM ALMALARI”
Gençlerin eğitimlerini önemsediklerini belirten Başkan Özbaş, “ Belediyemiz bünyesinde açtığımız eğitim kurslarımızla önemli bir imkân sunduğumuzu düşünüyorum. Geçen sene devamsızlık yapmayarak kursumuza devam eden ‘ben bu sınavı kazanacağım’ diyen öğrencilerimiz sınavlarını kazandılar. Buraya hiçbir şekilde ücret ödemiyorsunuz. Ödemeyin zaten. Bu bizim görevimiz. Biz gençlerimizi seviyoruz. Benim en büyük hayalim Sarayköylü gençlerin daha iyi okullarda, daha iyi imkanlarla okuyarak en güzel yerlere gelmesidir. Güzel okullarda okuyup devletimize, memleketimize, ilçemize hizmet etmesidir. Ben bunu istiyorum. Çok şükür halkımızın teveccühü ile bizlere bu imkan doğdu. Bu imkanla sizlere bu kursları açma fırsatım oldu. Eğitim yolunda gençlerimiz için elimizden gelenin fazlasını yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

“ÜNİVERSİTE HAYATI ZORLUKLARLA MÜCADELE ETMEYİ ÖĞRETİR”
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu olduğunu aktaran Başkan Özbaş, “Belediye Başkanı olarak bitirdiğim bölüme yakın bir görevdeyim ama üniversiteden geldiğim zaman ticaretle uğraştım. Çevremdeki gençlere her zaman üniversite okumalarını tavsiye ettim. Oradaki o hayatı, kendi bütçe ve imkanlarınızla ayakta durabilmeyi öğrenin. Zorluk karşısında ağladığınızda aileniz olmayacak, kendi kendinize o durumu halledeceksiniz. Kendi başınıza dimdik zorluklara karşı nasıl durmanız gerektiğini öğreneceksiniz” diye konuştu.

Hayat ile ilgili önemli örneklere dikkat çeken Başkan Özbaş, “Üniversiteden gelince isterseniz çakmaklara gaz doldurun, isterseniz ayakkabı boyayın hepsi de güzel meslekler. Bir çaycı abimiz var. Yüz kişilik toplantı grubumuz var. Abimiz çayları dağıtırken yüzüne bakıyor kaç şeker içtiğini hatırlıyor. Bir kere bakarak anlıyor. Çünkü mesleğini seviyor ve değer veriyor. Severek ayakkabı boyayan bir kişinin pırıl pırıl ayakkabı düzeneğinden de belli olur mesleğine sevgisi. Biz her zaman sizin yanınızdayız. Siz derslerinizi takip ettiğiniz sürece başaracağınıza eminim. Biz sizin her zaman yanınızda olacağız” diyerek gençlere cesaret verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.