Buldan Süleymanlı Yayla Gölü kısmen buz tuttu

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.01.2024 - 11:16, Güncelleme: 15.01.2024 - 09:45 2218+ kez okundu.
 

Buldan Süleymanlı Yayla Gölü kısmen buz tuttu

Buldan Süleymanlı Yayla Gölü kısmen buz tuttu
Denizli’de 1150 rakımlı Süleymanlı Yayla Gölü, gece saatlerinde düşen sıcaklık sonrası kısmen buz tuttu.Kent merkezinde sıfırın altına düşen sıcaklıklar yüksek kesimlerde ise eksi 10 derecelere kadar düştüğü görüldü. Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Kesin Korunacak Hassas Alan ilan edilen Buldan Süleymanlı Yayla Gölü kısmen buz tuttu. Kuş cenneti olarak bilinen ve 1150 rakıma sahip yayla gölü bahar ve yaz aylarındaki güzelliğini kışın da korudu. Endemik türdeki bitkilerin bulunduğu yayla gölünün buz tutmasıyla bazı doğaseverler bölgedeki hayvanlara yem bıraktı.Kış aylarında bölgedeki hayvanların yiyecek bulmakta zorlandığını ve bu sebeple kendilerinin farklı zaman dilimlerinde yem bırakmaya geldiklerini ifade eden Hakan İbacık, “Yayla Gölümüz adeta cennetten bir köşe. İşlerimizden fırsat bulduğumuz zamanlarda Yayla Gölüne gelerek, gölün doğal güzelliklerinin keyfini çıkarıyoruz. Böyle zamanlarda ise ziyaretlerimizi daha da sıklaştırıyoruz. Kış aylarında yaban hayvanları, kuşlar ve ördekler yiyecek bulmakta zorlanıyorlar. Bizler de arkadaşlarımızla onlara yiyecek desteği sağlıyoruz. Ben tüm doğaseverleri Yayla Gölümüzü kirletmeden ve doğaya zarar vermeden canlılara yaşam desteği vermeye davet ediyorum” dedi.
Buldan Süleymanlı Yayla Gölü kısmen buz tuttu
Denizli’de 1150 rakımlı Süleymanlı Yayla Gölü, gece saatlerinde düşen sıcaklık sonrası kısmen buz tuttu.
Kent merkezinde sıfırın altına düşen sıcaklıklar yüksek kesimlerde ise eksi 10 derecelere kadar düştüğü görüldü. Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Kesin Korunacak Hassas Alan ilan edilen Buldan Süleymanlı Yayla Gölü kısmen buz tuttu. Kuş cenneti olarak bilinen ve 1150 rakıma sahip yayla gölü bahar ve yaz aylarındaki güzelliğini kışın da korudu. Endemik türdeki bitkilerin bulunduğu yayla gölünün buz tutmasıyla bazı doğaseverler bölgedeki hayvanlara yem bıraktı.

Kış aylarında bölgedeki hayvanların yiyecek bulmakta zorlandığını ve bu sebeple kendilerinin farklı zaman dilimlerinde yem bırakmaya geldiklerini ifade eden Hakan İbacık, “Yayla Gölümüz adeta cennetten bir köşe. İşlerimizden fırsat bulduğumuz zamanlarda Yayla Gölüne gelerek, gölün doğal güzelliklerinin keyfini çıkarıyoruz. Böyle zamanlarda ise ziyaretlerimizi daha da sıklaştırıyoruz. Kış aylarında yaban hayvanları, kuşlar ve ördekler yiyecek bulmakta zorlanıyorlar. Bizler de arkadaşlarımızla onlara yiyecek desteği sağlıyoruz. Ben tüm doğaseverleri Yayla Gölümüzü kirletmeden ve doğaya zarar vermeden canlılara yaşam desteği vermeye davet ediyorum” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.