ÖĞRENCİLERİN GÖZÜ KULAĞI BU HABERDE

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.02.2019 - 10:36, Güncelleme: 12.02.2019 - 10:36 2868+ kez okundu.
 

ÖĞRENCİLERİN GÖZÜ KULAĞI BU HABERDE

Son dakika! 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuruları, ÖSYM tarafından alınmaya başladı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2019 için başvurular başladı. Temel Yeterlilik Sınavı (TYT), Alan Yeterlilik Sınavı(AYT) ve YDT sınavlarından hangilerine katılım sağlayacağını YKS başvurusu ile belirleyecek olan üniversite adayları, bu işlemi ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirebilecek. YKS başvuru formunu dolduran adaylar, kılavuzda yer alan banka bilgilerine göre ücret ödemelerini yaparak, işlemlerini tamamlayabilecek. BAŞVURULAR E-DEVLET VE AİS ÜZERİNDEN TAMAMLANABİLECEK Üniversite adayları, ilk kez sınava giriyorsa ÖSYM sınav merkezlerine müracaat ederek kayıtlarını gerçekleştirecek. ÖSYM'nin sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar ise başvurularını ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan AİS ekranından yapabilecek. AİS ekranına E-Devlet şifresiyle de ulaşılabilecek.  
Son dakika! 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuruları, ÖSYM tarafından alınmaya başladı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2019 için başvurular başladı. Temel Yeterlilik Sınavı (TYT), Alan Yeterlilik Sınavı(AYT) ve YDT sınavlarından hangilerine katılım sağlayacağını YKS başvurusu ile belirleyecek olan üniversite adayları, bu işlemi ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirebilecek. YKS başvuru formunu dolduran adaylar, kılavuzda yer alan banka bilgilerine göre ücret ödemelerini yaparak, işlemlerini tamamlayabilecek.

BAŞVURULAR E-DEVLET VE AİS ÜZERİNDEN TAMAMLANABİLECEK

Üniversite adayları, ilk kez sınava giriyorsa ÖSYM sınav merkezlerine müracaat ederek kayıtlarını gerçekleştirecek. ÖSYM'nin sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar ise başvurularını ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan AİS ekranından yapabilecek. AİS ekranına E-Devlet şifresiyle de ulaşılabilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.