O UÇAK DENİZLİ'YE GELEMEDİ

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.03.2019 - 14:13, Güncelleme: 13.03.2019 - 14:28 2821+ kez okundu.
 

O UÇAK DENİZLİ'YE GELEMEDİ

İstanbul-Denizli Çardak seferini yapmak üzere pist başına geldiğinde geri çağırıldı
Etiyopya'daki uçak kazası sonrası Türkiye'de dahil dünya genelinde Boeing 737 Max uçak modelinin kullanımının durduruldu. Dün Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) talebi doğrultusunda, Türk Hava Yolları'nın (THY) filosunda bulunan Boeing 737 Max 8'leri yere indirme kararı alındı. Bu kapsamda TC-LYA kuyruk tescilli THY uçağı ise İstanbul-Denizli Çardak seferini yapmak üzere pist başına geldiğinde geri çağırıldı. Etiyopya'nın Addis Ababa kentinden Pazar günü 149 yolcu ve 8 mürettebatı ile Kenya'nın Nairobi kentine uçuş yaptığı sırada düşen Boeing 737 Max 8 tipi uçaktan kurtulan olmadı. Etiyopya'daki uçak kazası sonrası Türkiye'de dahil dünya genelinde çok sayıda ülke Boeing 737 Max uçak modelinin kullanımının durdurdu. Boeing 737 MAX 8 tipi uçağın son beş ayda iki kere düşmesiyle yaşanan faciaların ardından yine çok sayıda ülke bu uçakların hava sahalarına girişini yasakladı. Türkiye, dahil Avustralya, Singapur, İngiltere, Umman, Çin, Almanya, Malezya, Fransa ve İrlanda gibi ülkeler Boeing 737 MAX 8 uçaklarına hava sahalarını geçici olarak kapadıklarını duyurdu. Türk Hava Yolları (THY), filosunda bulunan 12 adet Boeing 737 MAX tipi yolcu uçağının ticari operasyonlarını ikinci bir karara kadar durdurma kararı aldı. DENİZLİ UÇAĞIDA DURDURULDU Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) talebi doğrultusunda, Türk Hava Yolları'nın (THY) filosunda bulunan Boeing 737 Max 8'leri yere indirme kararı alındı. THY dün havada olan üç uçağını geri çağırdı. Bir uçağını ise pist başından döndürdü. B737 Max'leri yere indiren havyolu şirketleri arasına THY de dahil olmuş oldu.      
İstanbul-Denizli Çardak seferini yapmak üzere pist başına geldiğinde geri çağırıldı

Etiyopya'daki uçak kazası sonrası Türkiye'de dahil dünya genelinde Boeing 737 Max uçak modelinin kullanımının durduruldu. Dün Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) talebi doğrultusunda, Türk Hava Yolları'nın (THY) filosunda bulunan Boeing 737 Max 8'leri yere indirme kararı alındı. Bu kapsamda TC-LYA kuyruk tescilli THY uçağı ise İstanbul-Denizli Çardak seferini yapmak üzere pist başına geldiğinde geri çağırıldı. Etiyopya'nın Addis Ababa kentinden Pazar günü 149 yolcu ve 8 mürettebatı ile Kenya'nın Nairobi kentine uçuş yaptığı sırada düşen Boeing 737 Max 8 tipi uçaktan kurtulan olmadı. Etiyopya'daki uçak kazası sonrası Türkiye'de dahil dünya genelinde çok sayıda ülke Boeing 737 Max uçak modelinin kullanımının durdurdu. Boeing 737 MAX 8 tipi uçağın son beş ayda iki kere düşmesiyle yaşanan faciaların ardından yine çok sayıda ülke bu uçakların hava sahalarına girişini yasakladı. Türkiye, dahil Avustralya, Singapur, İngiltere, Umman, Çin, Almanya, Malezya, Fransa ve İrlanda gibi ülkeler Boeing 737 MAX 8 uçaklarına hava sahalarını geçici olarak kapadıklarını duyurdu. Türk Hava Yolları (THY), filosunda bulunan 12 adet Boeing 737 MAX tipi yolcu uçağının ticari operasyonlarını ikinci bir karara kadar durdurma kararı aldı.

DENİZLİ UÇAĞIDA DURDURULDU

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) talebi doğrultusunda, Türk Hava Yolları'nın (THY) filosunda bulunan Boeing 737 Max 8'leri yere indirme kararı alındı. THY dün havada olan üç uçağını geri çağırdı. Bir uçağını ise pist başından döndürdü. B737 Max'leri yere indiren havyolu şirketleri arasına THY de dahil olmuş oldu.

 

 

  •  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.