EYT'yi Kaçıranlar İçin Kademeli Emeklilik Düzenlemesi Geliyor

DENİZLİ EKONOMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 25.02.2024 - 23:22, Güncelleme: 25.02.2024 - 23:22 3697+ kez okundu.
 

EYT'yi Kaçıranlar İçin Kademeli Emeklilik Düzenlemesi Geliyor

Sigorta girişi 8 Eylül 1999 sonrası olan vatandaşlar için yerel seçim öncesinde yeni bir çalışma yürüten AKP, Kademeli Emeklilik Düzenlemesi'ni duyurmaya hazırlanıyor. Hükümete yakın kanallar tarafından düzenlemedeki son durum aktarılırken, uygulamanın kimleri kapsayacağı netlik kazanmaya başladı.
28 Şubat 2023 tarihinde Meclis'ten geçen EYT düzenlemesi ile ilk aşamada 2 milyon 250 bin vatandaş için emeklilik kapılarını açan hükümet, düzenlemeye son anda eklediği 'kademeli prim sistemi' ile milyonlarca vatandaşın mağdur olmasına neden olmuştu. EYT düzenlemesi, temel olarak 8 Eylül 1999 ve öncesinde SGK girişi olan vatandaşları esas aldığından, milyonlarca vatandaş bu tarihten sonra iş girişi yaptığı gerekçesiyle emeklilik için yıllarca beklemek zorunda kalacak. Söz konusu uygulamayı 'çifte standart' olarak tanımlayan ve devletin, vatandaşları arasında ayrım yapamayacağını belirten bazı kişiler, konuyu mahkemelere taşımış olsa da, hükümetin EYT kapsamında yeni bir adım atmayacağı merak konusu olmaya devam ediyordu. EYT'DEN YARARLANAMAYANLAR İÇİN KADEMELİ EMEKLİLİK SİSTEMİ GELİYOR Staj ve çıraklık mağdurlarıyla birlikte, EYT'yi kısa tarihlerle kaçıran milyonlarca vatandaşın tepkisi sonrası harekete geçen hükümet, yerel seçim öncesinde ilk kez Kademeli Emeklilik Sistemi üzerinden emeklilik bekleyen milyonlara müjdeli haber verdi. AKP'ye yakınlığı ile bilinen A Para kanalı tarafından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:   "EYT'den yararlanamayanlar için yeni bir Kademeli Emeklilik düzenlemesi! - Bakanlık harekete geçti! Yapılan çalışmanın onaylanması halinde, 2000 ve 2008 arası sigorta girişi olanlar, istenen koşulları sağladıkları taktirde emekli olabilecekler. - 9 Eylül 1999 sonrası SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı girişi olan kadınlar için 43 yaş ve 6250 prim günü, erkekler için 45 yaş ve 6250 prim gün şartı aranacak."
Sigorta girişi 8 Eylül 1999 sonrası olan vatandaşlar için yerel seçim öncesinde yeni bir çalışma yürüten AKP, Kademeli Emeklilik Düzenlemesi'ni duyurmaya hazırlanıyor. Hükümete yakın kanallar tarafından düzenlemedeki son durum aktarılırken, uygulamanın kimleri kapsayacağı netlik kazanmaya başladı.

28 Şubat 2023 tarihinde Meclis'ten geçen EYT düzenlemesi ile ilk aşamada 2 milyon 250 bin vatandaş için emeklilik kapılarını açan hükümet, düzenlemeye son anda eklediği 'kademeli prim sistemi' ile milyonlarca vatandaşın mağdur olmasına neden olmuştu.

EYT düzenlemesi, temel olarak 8 Eylül 1999 ve öncesinde SGK girişi olan vatandaşları esas aldığından, milyonlarca vatandaş bu tarihten sonra iş girişi yaptığı gerekçesiyle emeklilik için yıllarca beklemek zorunda kalacak.

turkish-3.jpg

Söz konusu uygulamayı 'çifte standart' olarak tanımlayan ve devletin, vatandaşları arasında ayrım yapamayacağını belirten bazı kişiler, konuyu mahkemelere taşımış olsa da, hükümetin EYT kapsamında yeni bir adım atmayacağı merak konusu olmaya devam ediyordu.

EYT'DEN YARARLANAMAYANLAR İÇİN KADEMELİ EMEKLİLİK SİSTEMİ GELİYOR

Staj ve çıraklık mağdurlarıyla birlikte, EYT'yi kısa tarihlerle kaçıran milyonlarca vatandaşın tepkisi sonrası harekete geçen hükümet, yerel seçim öncesinde ilk kez Kademeli Emeklilik Sistemi üzerinden emeklilik bekleyen milyonlara müjdeli haber verdi.

AKP'ye yakınlığı ile bilinen A Para kanalı tarafından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

 

turkish2.jpg

"EYT'den yararlanamayanlar için yeni bir Kademeli Emeklilik düzenlemesi!

- Bakanlık harekete geçti! Yapılan çalışmanın onaylanması halinde, 2000 ve 2008 arası sigorta girişi olanlar, istenen koşulları sağladıkları taktirde emekli olabilecekler.

- 9 Eylül 1999 sonrası SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı girişi olan kadınlar için 43 yaş ve 6250 prim günü, erkekler için 45 yaş ve 6250 prim gün şartı aranacak."

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.