Mahalleli Çözüm Bekliyor

İLÇE HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.01.2019 - 16:42, Güncelleme: 09.01.2019 - 17:19 3259+ kez okundu.
 

Mahalleli Çözüm Bekliyor

Geçen Hafta Meydana Gelen Göçük Nedeniyle Mağdur Olduklarını Belirterek Yetkililerden Yardım İstiyor.
4 Ocak tarihindeDenizlinin Buldan ilçesi  Turan Mahallesi Bağbaşı Sokakta bir şahıs tarafından yaptırılan duvarın çökmesi sonucu elektrik direği devrilerek mahalleye bir süre elektrik verilememiş ve hemen alt bölümde yer alan evlerde ise hasar meydana gelmişti. Bunun üzerinden neredeyse bir hafta geçmesine rağmen yola ve evlerin üzerine yıkılan taş ve molozların hala temizlenmemesi mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı.  Turan Mahalle Muhtarı Mustafa Zorlu ve Bağbaşı sokak sakinleri açıklamalarda bulundular. Vatandaşlar yeni yapılan ve kısa süre sonra yıkılan duvarın sağlam olmadığını daha önceden belirttiklerini ifade ederek şunları söylediler.  Mahalle sakinlerinden Zeynep Morca; şahısların duvarı yapmaya başladıkları 6-7 aydan beri bizler mağduruz. Buraya sabah ezanında ve akşam namazından sonra kepçeler geliyor çalışıyorlar bizlere rahatsızlık veriyorlar. Şimdi ise bu duvar yıkıldı duvardan yıkılan taşlar evimize kadar girdi. Biz şuan komşularda yaşıyoruz mağdur durumdayız. Ne yapacaklarsa yapsınlar biz burada 6 metre duvar istemiyoruz bir daha yıkılır diye korkuyoruz. Ayşe Uyanık ; her an için tehlikedeyiz. Gecenin üç buçuğunda neredeyse o duvar üzerime geldi direğiyle birlikte. Bu taşların hemen temizlenmesi gerekiyor. Ben her gün evimde tehlikede duramam. Ben bu yaşıma kadar böyle duvar görmedim. Yolumuz açılsın kırılan yerlerimiz düzeltilsin. Ümmü Koç ; Taşlar benim duvarımın üzerine geldi yıkılsa biz ne olacaktık. Biraz da komşularını bizleri düşünsünler. Mustafa Morca ; Perşembe gecesi öyle bir sarsıntı oldu ki evimin önüne taşlar doldu. Ben şimdi konu komşuda yatıp kalkıyorum. Evime giremiyorum. Oluklar kırıldı yağmur suyu duvarıma geliyor. Burada bir yangın olsa, cenaze olsa, ne ambulans çıkabiliyor ne itfaiye gelebiliyor biz çok mağduruz. Biz vatandaş değil miyiz. Vergimizi ödüyoruz, askerliğimizi de yaptık nedir bizim bu çektiğimiz. Bu işler bitsin ne yapılacaksa yapılsın. Herkes elini taşın altına koysun. İsteğim bir an önce bu enkazın kalkması ve herkesin rahata huzura kavuşması. Bu duvar göçerken elektrik direği son anda evimizi ıskaladı, bir çocuk son anda duvarın altında kalmaktan kurtuldu bunların vebalini kim ödeyecekti. Cumhurbaşkanı, Valisi, Kaymakamı kimse artık ilgilensin bizde insanız. Turan Mahalle Muhtarı Mustafa Zorlu ise ; Perşembe günü yıkılan duvar vatandaşları mağdur ediyor. Bu duvar gündüz yıkılsa burada araç olabilirdi, insanlar olabilirdi biz bunu 5-6 aydır dile getiriyoruz ama dinleyen yok. Vatandaşlar mağdur çatıları yıkıldı, burada sadece insan geçecek kadar yer açıldı yağan yağmurda ıslandıkça duvar göçmeye devam ediyor birilerine zarar  verecek. 30-40 saniyeyle bir çocuk altında kalmaktan kurtuldu. Altında kalsaydı bunun hesabını kim verecekti. Yetkililerimiz bunu bir an önce görüp mağduriyetin giderilmesini istiyorum. O günden beri bu taşların buradan alınması gerekiyordu. Gelsinler kendi gözleriyle görsünler eğer biz haksızsak haksızsınız desinler.
Geçen Hafta Meydana Gelen Göçük Nedeniyle Mağdur Olduklarını Belirterek Yetkililerden Yardım İstiyor.

4 Ocak tarihindeDenizlinin Buldan ilçesi  Turan Mahallesi Bağbaşı Sokakta bir şahıs tarafından yaptırılan duvarın çökmesi sonucu elektrik direği devrilerek mahalleye bir süre elektrik verilememiş ve hemen alt bölümde yer alan evlerde ise hasar meydana gelmişti. Bunun üzerinden neredeyse bir hafta geçmesine rağmen yola ve evlerin üzerine yıkılan taş ve molozların hala temizlenmemesi mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı. 

Turan Mahalle Muhtarı Mustafa Zorlu ve Bağbaşı sokak sakinleri açıklamalarda bulundular. Vatandaşlar yeni yapılan ve kısa süre sonra yıkılan duvarın sağlam olmadığını daha önceden belirttiklerini ifade ederek şunları söylediler. 

Mahalle sakinlerinden Zeynep Morca; şahısların duvarı yapmaya başladıkları 6-7 aydan beri bizler mağduruz. Buraya sabah ezanında ve akşam namazından sonra kepçeler geliyor çalışıyorlar bizlere rahatsızlık veriyorlar. Şimdi ise bu duvar yıkıldı duvardan yıkılan taşlar evimize kadar girdi. Biz şuan komşularda yaşıyoruz mağdur durumdayız. Ne yapacaklarsa yapsınlar biz burada 6 metre duvar istemiyoruz bir daha yıkılır diye korkuyoruz. Ayşe Uyanık ; her an için tehlikedeyiz. Gecenin üç buçuğunda neredeyse o duvar üzerime geldi direğiyle birlikte. Bu taşların hemen temizlenmesi gerekiyor. Ben her gün evimde tehlikede duramam. Ben bu yaşıma kadar böyle duvar görmedim. Yolumuz açılsın kırılan yerlerimiz düzeltilsin. Ümmü Koç ; Taşlar benim duvarımın üzerine geldi yıkılsa biz ne olacaktık. Biraz da komşularını bizleri düşünsünler. Mustafa Morca ; Perşembe gecesi öyle bir sarsıntı oldu ki evimin önüne taşlar doldu. Ben şimdi konu komşuda yatıp kalkıyorum. Evime giremiyorum. Oluklar kırıldı yağmur suyu duvarıma geliyor. Burada bir yangın olsa, cenaze olsa, ne ambulans çıkabiliyor ne itfaiye gelebiliyor biz çok mağduruz. Biz vatandaş değil miyiz. Vergimizi ödüyoruz, askerliğimizi de yaptık nedir bizim bu çektiğimiz. Bu işler bitsin ne yapılacaksa yapılsın. Herkes elini taşın altına koysun. İsteğim bir an önce bu enkazın kalkması ve herkesin rahata huzura kavuşması. Bu duvar göçerken elektrik direği son anda evimizi ıskaladı, bir çocuk son anda duvarın altında kalmaktan kurtuldu bunların vebalini kim ödeyecekti. Cumhurbaşkanı, Valisi, Kaymakamı kimse artık ilgilensin bizde insanız. Turan Mahalle Muhtarı Mustafa Zorlu ise ; Perşembe günü yıkılan duvar vatandaşları mağdur ediyor. Bu duvar gündüz yıkılsa burada araç olabilirdi, insanlar olabilirdi biz bunu 5-6 aydır dile getiriyoruz ama dinleyen yok. Vatandaşlar mağdur çatıları yıkıldı, burada sadece insan geçecek kadar yer açıldı yağan yağmurda ıslandıkça duvar göçmeye devam ediyor birilerine zarar  verecek. 30-40 saniyeyle bir çocuk altında kalmaktan kurtuldu. Altında kalsaydı bunun hesabını kim verecekti. Yetkililerimiz bunu bir an önce görüp mağduriyetin giderilmesini istiyorum. O günden beri bu taşların buradan alınması gerekiyordu. Gelsinler kendi gözleriyle görsünler eğer biz haksızsak haksızsınız desinler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.