KYK YURT BAŞVURU SONUŞLARI AÇIKLANDI!

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.09.2018 - 11:04, Güncelleme: 13.09.2018 - 11:04 3781+ kez okundu.
 

KYK YURT BAŞVURU SONUŞLARI AÇIKLANDI!

2018 KYK yurt başvuru sonuçları yurtkur sayfasında açıklandı | Kredi burs başvuruları ne zaman?
12 Eylül'de KYK beklenen haberi resmi web sitesi olan yurtkur'da açıkladı. 3 Eylül'de üniversite öğrencileri, başvurularını e-Devlet sayfasında gerçekleştirdi. Başvuruların sona ermesinden 3 gün sonra kurum hızlı bir şekilde sonuçların açıklandığını duyurdu. Yurtkur'un resmi twitter adresinde Kredi Yurtlar Kurumu yurt başvurularına dair resmi açıklama yapıldı. 3 Eylül'de başlayan başvurular, 10 Eylül 2018 tarihinde sona erdi. Yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler başvurularını tamamladıktan sonra kurumdan resmi açıklama beklendi. Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtların 17 Eylül 2018 Pazartesi günü açılacağını söyledi. Kurum, sonuçların hangi saatte açıklanacağına dair resmi açıklamada bulunmadu. YURTKUR SORGULAMA SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ KYK BURS BAŞVURULARI 2018 NE ZAMAN BAŞLAYACAK? Üniversite öğrencilerinin heyecanla beklediği başvurular için gözler ÖSYM’ye çevrildi. Kredi Yurtlar Kurumu, burslara dair başvuru süreçlerinde tüm öğrencileri baz alarak başvurularının yapılacağını önceden açıkladı. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçlarının hemen ardından burs başvuruları e-Devlet’te başlıyor. DGS tercih sonuçları en erken ne zaman açıklanır? Tercih başvuruları 14 Eylül 2018 tarihinde sona eriyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tercihleri 15-20 gün içerisinde açıklıyor. Burs başvuruları en erken Ekim’in ilk haftası – Ekim’in ikinci haftası başlatması bekleniliyor. KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR? ZAM OLACAK MI? RESMİ AÇIKLAMA GELDİ KYK yurt ücretleri, zam olacak mı sorusunun cevabını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu açıkladı. Kasapoğlu “Bu sene Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'müze bağlı yurtlarımızda ücretlerde herhangi bir zam yapmayacağız. Oluşturulmak istenen ekonomik baskılara karşı direncimizi ve gücümüzü ortaya koymak adına yurt ücretlerine zam yapmama kararı aldık, bunu da ekonomik baskılara karşı anlamlı bir duruş olarak görüyoruz. Gençlerimize ve yurtlarımıza dair destekleri ve ücret politikasındaki bu karardaki katkıları nedeniyle Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza gençliğimiz ve Bakanlığımız adına şükranlarımı sunuyorum.” açıklamasında bulundu. KYK ücretleri ne kadar, sorusuna kurum tarafından cevap geldi. Buna göre; aylık yurt yatak ücreti 150 TL olarak belirlenmiştir. Standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti ise 160-265 TL arasındadır.
2018 KYK yurt başvuru sonuçları yurtkur sayfasında açıklandı | Kredi burs başvuruları ne zaman?

12 Eylül'de KYK beklenen haberi resmi web sitesi olan yurtkur'da açıkladı. 3 Eylül'de üniversite öğrencileri, başvurularını e-Devlet sayfasında gerçekleştirdi. Başvuruların sona ermesinden 3 gün sonra kurum hızlı bir şekilde sonuçların açıklandığını duyurdu.

Yurtkur'un resmi twitter adresinde Kredi Yurtlar Kurumu yurt başvurularına dair resmi açıklama yapıldı. 3 Eylül'de başlayan başvurular, 10 Eylül 2018 tarihinde sona erdi. Yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler başvurularını tamamladıktan sonra kurumdan resmi açıklama beklendi. Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtların 17 Eylül 2018 Pazartesi günü açılacağını söyledi. Kurum, sonuçların hangi saatte açıklanacağına dair resmi açıklamada bulunmadu.

YURTKUR SORGULAMA SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KYK BURS BAŞVURULARI 2018 NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Üniversite öğrencilerinin heyecanla beklediği başvurular için gözler ÖSYM’ye çevrildi. Kredi Yurtlar Kurumu, burslara dair başvuru süreçlerinde tüm öğrencileri baz alarak başvurularının yapılacağını önceden açıkladı. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçlarının hemen ardından burs başvuruları e-Devlet’te başlıyor. DGS tercih sonuçları en erken ne zaman açıklanır? Tercih başvuruları 14 Eylül 2018 tarihinde sona eriyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tercihleri 15-20 gün içerisinde açıklıyor. Burs başvuruları en erken Ekim’in ilk haftası – Ekim’in ikinci haftası başlatması bekleniliyor.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR? ZAM OLACAK MI? RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

KYK yurt ücretleri, zam olacak mı sorusunun cevabını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu açıkladı. Kasapoğlu “Bu sene Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'müze bağlı yurtlarımızda ücretlerde herhangi bir zam yapmayacağız. Oluşturulmak istenen ekonomik baskılara karşı direncimizi ve gücümüzü ortaya koymak adına yurt ücretlerine zam yapmama kararı aldık, bunu da ekonomik baskılara karşı anlamlı bir duruş olarak görüyoruz. Gençlerimize ve yurtlarımıza dair destekleri ve ücret politikasındaki bu karardaki katkıları nedeniyle Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza gençliğimiz ve Bakanlığımız adına şükranlarımı sunuyorum.” açıklamasında bulundu.

KYK ücretleri ne kadar, sorusuna kurum tarafından cevap geldi. Buna göre; aylık yurt yatak ücreti 150 TL olarak belirlenmiştir. Standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti ise 160-265 TL arasındadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.