KURULTAY İÇİN DÜĞMEYE BASILDI...

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.07.2018 - 19:54, Güncelleme: 15.07.2018 - 19:54 3115+ kez okundu.
 

KURULTAY İÇİN DÜĞMEYE BASILDI...

24 Haziran seçim sonuçlarından sonra CHP’de 'değişim' talep eden Muharrem İnce ve ekibi, yarın (16 Temmuz) olağanüstü kurultay için imza toplamaya başlayacağı iddia edildi.
T24 haber sitesi Hülya Karabağlı'nın haberine göre, 24 Haziran seçim sonuçlarından sonra CHP’de 'değişim' talep eden Muharrem İnce ve ekibi, yarın (16 Temmuz) olağanüstü kurultay için imza toplamaya başlayacak. Türkiye genelinde aynı anda kurultay delegelerinden noter tasdikli imzalar toplanmasına başlanacak. İnce'nin ekibi, yerel seçimlerden önce olağanüstü kurultay yapılmasını isterken CHP parti tüzüğüne göre, imza toplama sürece 15 gün.  Bir hafta içinde  imzaları toplamayı hedefleyen İnce ekibinden alınan bilgiye göre, eski Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, kurultay delegesi olarak Ankara’dan ilk imza veren isim olacak. İnce’nin, CHP tüzüğüne göre, toplam bin 266 delegenin salt çoğunluğu olan 634 imza toplaması gerekiyor. İmzaların toplanması durumunda Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun partiyi en geç 45 gün içinde olağanüstü kurultaya götürmesi gerekiyor. CHP yönetimi ise Muharrem İnce’nin, delege imzaların ‘açık bir şekilde’ verilecek olması sebebiyle yeterli sayıya ulaşamayacağına inanıyor. Genel merkez, yerel seçimlere az bir süre kala, parti içi tartışmaların gereksiz olduğu görüşünü de savunuyor. İnce'nin ekibinden Bolu Milletvekili Tanju Özcan, yarın TBMM'de düzenleyeceği basın toplantısından ardından imza sürecini başlatmış olacak.
24 Haziran seçim sonuçlarından sonra CHP’de 'değişim' talep eden Muharrem İnce ve ekibi, yarın (16 Temmuz) olağanüstü kurultay için imza toplamaya başlayacağı iddia edildi.

T24 haber sitesi Hülya Karabağlı'nın haberine göre, 24 Haziran seçim sonuçlarından sonra CHP’de 'değişim' talep eden Muharrem İnce ve ekibi, yarın (16 Temmuz) olağanüstü kurultay için imza toplamaya başlayacak. Türkiye genelinde aynı anda kurultay delegelerinden noter tasdikli imzalar toplanmasına başlanacak. İnce'nin ekibi, yerel seçimlerden önce olağanüstü kurultay yapılmasını isterken CHP parti tüzüğüne göre, imza toplama sürece 15 gün.  Bir hafta içinde  imzaları toplamayı hedefleyen İnce ekibinden alınan bilgiye göre, eski Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, kurultay delegesi olarak Ankara’dan ilk imza veren isim olacak.

İnce’nin, CHP tüzüğüne göre, toplam bin 266 delegenin salt çoğunluğu olan 634 imza toplaması gerekiyor. İmzaların toplanması durumunda Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun partiyi en geç 45 gün içinde olağanüstü kurultaya götürmesi gerekiyor. CHP yönetimi ise Muharrem İnce’nin, delege imzaların ‘açık bir şekilde’ verilecek olması sebebiyle yeterli sayıya ulaşamayacağına inanıyor. Genel merkez, yerel seçimlere az bir süre kala, parti içi tartışmaların gereksiz olduğu görüşünü de savunuyor.

İnce'nin ekibinden Bolu Milletvekili Tanju Özcan, yarın TBMM'de düzenleyeceği basın toplantısından ardından imza sürecini başlatmış olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.