Zeytinin başkenti olmaya aday Gölbaşı’nda festival heyecanı yaşandı

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.12.2023 - 22:40, Güncelleme: 11.12.2023 - 14:58 1106+ kez okundu.
 

Zeytinin başkenti olmaya aday Gölbaşı’nda festival heyecanı yaşandı

Zeytinin başkenti olmaya aday Gölbaşı’nda festival heyecanı yaşandı
Kale ilçesine bağlı Gölbaşı Mahallesi ilk kez yapılan “Gölbaşı Karagöl Zeytin, Kültür ve Sanat Festivali”ne ev sahipliği yaptı. Sınırları içinde 2 milyon 500 bin zeytin ağacını barındıran mahalle zeytinin başkenti olmaya aday olduğunu gösterdi.Şehir merkezine yaklaşık 95 km uzaklıkta olan ve Kale ilçesine bağlı bulunan Gölbaşı Mahallesi, hafta sonunda önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kale Belediyesi’nin katkılarıyla “Gölbaşı Karagöl Zeytin, Kültür ve Sanat Festivali” adıyla düzenlenen organizasyon büyük beğeni topladı. Hayatın sembolü zeytine sahip çıkanların, zeytinin dilinden anlayanların yaşadığı ve yaklaşık 2 milyon 500 bin zeytin ağacının hayat bulduğu Kale ilçesi Gölbaşı Mahallesinde ilk kez düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu. Festivale, Kale Kaymakamı Mücahit Enes Yıldız, Gölbaşı doğumlu Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç ve binlerce vatandaş katıldı.Tütüncülükten zeytinciliğeDaha önce tütüncülüğün yaygın olduğu Gölbaşı’nda son dönemlerde zeytincilik daha yoğun olarak yapılıyor. Mahalle sınırları içinde dikili olan zeytin ağacı rakamı 2 milyon 500 bini aşıyor. Yerel stantların açıldığı festivalde yerel sanatçılar sahne alırken, düzenlenen hayır yemeğine katılım yoğundu. Gölbaşı İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterileriyle başlayan festival kapsamında mahallede ikamet eden 90 yaş üstü 6 yaşayan hazine ve Gölbaşı’nın tek şehidi Sadık Sağınç’ın emaneti annesi Melek Sağınç da unutulmayarak onurlandırıldı. Sonrasında, Gölbaşılı yerel sanatçılar Mustafa Tanrıbuyurdu ve Yusuf Özbey düşünceleri sahne aldı. Denizli Barosu’na kayıtlı 5 avukattan oluşan SSÇ (Suça Sürüklenen Çocuk) grubunun konseri, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçısı Ahmet Algün ve Türk Halk Müziği ekibi sahne aldı. “Gölbaşı Karagöl Zeytin, Kültür ve Sanat Festivali” çerçevesinde yapılan “En iyi yeşil zeytin” ve “En iyi siyah zeytin” yarışmasında kadın üreticilerin dereceye girmesi dikkat çekti. Festivalle ilgili olarak Gölbaşının evladı Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, doğup büyüdüğü mahallede böyle bir festivalin düzenlenmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Burası çok önemli bir mahalle. Burada daha önceleri tütün dikilirdi. Ama son zamanlarda artık zeytincilik daha revaçta. Bu festivalle de Gölbaşı’nın adını zeytincilikle duyurmuş oluyoruz. Gelecekte Gölbaşı (Karagöl)’ün zeytinciliğin başkenti olmasını diliyorum. Emeği geçen ve katılan herkese çok teşekkür ediyor, bu festivalin bu elverişli topraklarda geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum” dedi.
Zeytinin başkenti olmaya aday Gölbaşı’nda festival heyecanı yaşandı
Kale ilçesine bağlı Gölbaşı Mahallesi ilk kez yapılan “Gölbaşı Karagöl Zeytin, Kültür ve Sanat Festivali”ne ev sahipliği yaptı. Sınırları içinde 2 milyon 500 bin zeytin ağacını barındıran mahalle zeytinin başkenti olmaya aday olduğunu gösterdi.

Şehir merkezine yaklaşık 95 km uzaklıkta olan ve Kale ilçesine bağlı bulunan Gölbaşı Mahallesi, hafta sonunda önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kale Belediyesi’nin katkılarıyla “Gölbaşı Karagöl Zeytin, Kültür ve Sanat Festivali” adıyla düzenlenen organizasyon büyük beğeni topladı. Hayatın sembolü zeytine sahip çıkanların, zeytinin dilinden anlayanların yaşadığı ve yaklaşık 2 milyon 500 bin zeytin ağacının hayat bulduğu Kale ilçesi Gölbaşı Mahallesinde ilk kez düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu. Festivale, Kale Kaymakamı Mücahit Enes Yıldız, Gölbaşı doğumlu Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç ve binlerce vatandaş katıldı.

Tütüncülükten zeytinciliğe
Daha önce tütüncülüğün yaygın olduğu Gölbaşı’nda son dönemlerde zeytincilik daha yoğun olarak yapılıyor. Mahalle sınırları içinde dikili olan zeytin ağacı rakamı 2 milyon 500 bini aşıyor. Yerel stantların açıldığı festivalde yerel sanatçılar sahne alırken, düzenlenen hayır yemeğine katılım yoğundu. Gölbaşı İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterileriyle başlayan festival kapsamında mahallede ikamet eden 90 yaş üstü 6 yaşayan hazine ve Gölbaşı’nın tek şehidi Sadık Sağınç’ın emaneti annesi Melek Sağınç da unutulmayarak onurlandırıldı. Sonrasında, Gölbaşılı yerel sanatçılar Mustafa Tanrıbuyurdu ve Yusuf Özbey düşünceleri sahne aldı. Denizli Barosu’na kayıtlı 5 avukattan oluşan SSÇ (Suça Sürüklenen Çocuk) grubunun konseri, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçısı Ahmet Algün ve Türk Halk Müziği ekibi sahne aldı. “Gölbaşı Karagöl Zeytin, Kültür ve Sanat Festivali” çerçevesinde yapılan “En iyi yeşil zeytin” ve “En iyi siyah zeytin” yarışmasında kadın üreticilerin dereceye girmesi dikkat çekti. Festivalle ilgili olarak Gölbaşının evladı Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, doğup büyüdüğü mahallede böyle bir festivalin düzenlenmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Burası çok önemli bir mahalle. Burada daha önceleri tütün dikilirdi. Ama son zamanlarda artık zeytincilik daha revaçta. Bu festivalle de Gölbaşı’nın adını zeytincilikle duyurmuş oluyoruz. Gelecekte Gölbaşı (Karagöl)’ün zeytinciliğin başkenti olmasını diliyorum. Emeği geçen ve katılan herkese çok teşekkür ediyor, bu festivalin bu elverişli topraklarda geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.