Karaca kadınlarla bir araya gelecek

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.12.2018 - 17:17, Güncelleme: 04.12.2018 - 17:23 3602+ kez okundu.
 

Karaca kadınlarla bir araya gelecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklama.
VAZGEÇİLMEZ HAK: KADINA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 5 Aralık 1934 yılında kadınların Atatürk’ün önderliğinde seçme ve seçilme haklarını kazanmalarının yıldönümünde kadın haklarına dair açıklama yaptı. Biçer Karaca Kurtuluş Savaşından bugüne hakları için mücadele eden tüm kadınların seçme ve seçilme haklarını kazanmasının 84. Yılını kutladı. Biçer Karaca açıklamasında kadınların siyasal haklarının önemine dikkat çekti. KADINSIZ DEMOKRASİ, DEMOKRASİ DEĞİLDİR CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, 5 Aralık açıklamasında ‘Kadınların seçme ve seçilme hakkını elde etmesi, dünyanın birçok ülkesine göre Türkiye’de erken elde edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda böylesi bir hakkın kazanımı cumhuriyetimiz ve demokrasimiz için çok önemlidir. Çünkü kadınsız demokrasi, demokrasi değildir. Kadınlar cumhuriyeti kuran iradede, erkeklerle birlikte yürümüştür.’ dedi.  DİRENEN HEP KADINLAR Biçer Karaca demokrasi adına direnenlerin hep kadınlar olduğunu, kadınların ön saflarda yer aldığını vurguladı. Kadınların Kurtuluş Savaşında sokaklarda, cephede ve cephe gerisinde, her yerde olduğuna dikkat çeken Biçer Karaca, kadınların mücadelesi sonucunda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kadınların haklarının teslim edildiğini ve kadınlar olarak bu haklara sonuna kadar sahip çıkmamız gerektiğini söyledi. KARAR ALMA MEKANİZMALARINDA DAHA ÇOK KADIN OLMALI Kadınların siyasal temsilinin önemini vurgulayan Biçer Karaca, bugün geldiğimiz noktada kadının siyasal temsilinin yeterli olmadığına dikkat çekti. Çağdaş cumhuriyet kadınlarının siyasetin her kademesinde daha çok yer alması gerektiğini belirten Biçer Karaca, kadını hayat kuran özneler olarak tanımladıklarını, kadınların yok sayılmasına, mevcut iktidar politikalarının kadını hapseden, kazanımlarını görmezden gelen ve hakları tırpanlamaya çalışan zihniyetine karşı mücadele edeceklerini ifade etti.  5 ARALIK’TA İZMİRDE KADINLARA SESLENECEK Gülizar Biçer Karaca, 5 Aralık’ta İzmir’de Karşıyaka Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşecek panelde Cumhuriyetin kazanımları, siyasette kadın olmak ve siyasette kadın temsiliyeti konularında bir konuşma yapacak.  
CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklama.

VAZGEÇİLMEZ HAK: KADINA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 5 Aralık 1934 yılında kadınların Atatürk’ün önderliğinde seçme ve seçilme haklarını kazanmalarının yıldönümünde kadın haklarına dair açıklama yaptı. Biçer Karaca Kurtuluş Savaşından bugüne hakları için mücadele eden tüm kadınların seçme ve seçilme haklarını kazanmasının 84. Yılını kutladı. Biçer Karaca açıklamasında kadınların siyasal haklarının önemine dikkat çekti.

KADINSIZ DEMOKRASİ, DEMOKRASİ DEĞİLDİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, 5 Aralık açıklamasında ‘Kadınların seçme ve seçilme hakkını elde etmesi, dünyanın birçok ülkesine göre Türkiye’de erken elde edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda böylesi bir hakkın kazanımı cumhuriyetimiz ve demokrasimiz için çok önemlidir. Çünkü kadınsız demokrasi, demokrasi değildir. Kadınlar cumhuriyeti kuran iradede, erkeklerle birlikte yürümüştür.’ dedi. 

DİRENEN HEP KADINLAR

Biçer Karaca demokrasi adına direnenlerin hep kadınlar olduğunu, kadınların ön saflarda yer aldığını vurguladı. Kadınların Kurtuluş Savaşında sokaklarda, cephede ve cephe gerisinde, her yerde olduğuna dikkat çeken Biçer Karaca, kadınların mücadelesi sonucunda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kadınların haklarının teslim edildiğini ve kadınlar olarak bu haklara sonuna kadar sahip çıkmamız gerektiğini söyledi.

KARAR ALMA MEKANİZMALARINDA DAHA ÇOK KADIN OLMALI

Kadınların siyasal temsilinin önemini vurgulayan Biçer Karaca, bugün geldiğimiz noktada kadının siyasal temsilinin yeterli olmadığına dikkat çekti. Çağdaş cumhuriyet kadınlarının siyasetin her kademesinde daha çok yer alması gerektiğini belirten Biçer Karaca, kadını hayat kuran özneler olarak tanımladıklarını, kadınların yok sayılmasına, mevcut iktidar politikalarının kadını hapseden, kazanımlarını görmezden gelen ve hakları tırpanlamaya çalışan zihniyetine karşı mücadele edeceklerini ifade etti. 

5 ARALIK’TA İZMİRDE KADINLARA SESLENECEK

Gülizar Biçer Karaca, 5 Aralık’ta İzmir’de Karşıyaka Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşecek panelde Cumhuriyetin kazanımları, siyasette kadın olmak ve siyasette kadın temsiliyeti konularında bir konuşma yapacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.