Kale'de üniversite öğrencileri antik kenti gezdi

İLÇE HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.10.2018 - 15:01, Güncelleme: 10.10.2018 - 15:01 3227+ kez okundu.
 

Kale'de üniversite öğrencileri antik kenti gezdi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kale Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Tabea Antik Kenti'ni gezerek ilçenin tarihi hakkında bilgi aldı.
DENİZLİ (AA) -  PAÜ Kale Meslek Yüksekokulunda öğrenime yeni başlayan öğrenciler için ilçenin tanıtımı amacıyla kazı çalışmaları yürütülen Tabae Antik Kenti'ne gezi düzenlendi. Tabae Antik Kenti Yürüyüşü adıyla düzenlenen etkinlikte, İstiklal Marşı'nın okunması ve şehitler için yapılan duanın ardından Tabae Antik Kenti Kazı Heyeti'nde görevli Yusuf Baştürk ve Meryem Canseven tarafından antik kent ile ilgili bilgi verildi. Antik kentteki Cevherpaşa Camisi, Tek Minareli Cami, Türk hamamı, Roma hamamı ziyaret edilerek yapılarla ilgili bilgilendirme ve tanıtım yapıldı. Davul zurna eşliğinde gezilen antik kent yürüyüşünün ardından eski güreş alanında düzenlenen kokteylde Kale biberinden yapılan "Biber Tatarı" ikram edildi, halk oyunu ekipleri zeybek gösterisi sundu. PAÜ Kale Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz, bu yıl aralarına katılan öğrencilere "hoş geldiniz" diye başladığı konuşmasında, "Öğrencilerimizin gerek üniversitemiz, gerekse ilçemizle kaynaşması için bu yıl farklı bir etkinlik yapmak istedik. Bu kaynaşmanın hem öğrencilerimize, hem de ilçemize faydalı olacağını düşünüyorum. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Tabae Antik Kent Yürüyüşümüz inşallah bundan sonraki yıllarda da devam eder. Yeni gelen öğrencilerimize eğitim öğretim hayatında başarılar diler, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederim." ifadelerini kullandı. Tabae Antik Kent Yürüyüşü'ne, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, İlçe Emniyet Amiri Murat Baştürk, ilçe protokolü, akademik ve idari personel ile vatandaşlar katıldı.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kale Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Tabea Antik Kenti'ni gezerek ilçenin tarihi hakkında bilgi aldı.

DENİZLİ (AA) -  PAÜ Kale Meslek Yüksekokulunda öğrenime yeni başlayan öğrenciler için ilçenin tanıtımı amacıyla kazı çalışmaları yürütülen Tabae Antik Kenti'ne gezi düzenlendi.

Tabae Antik Kenti Yürüyüşü adıyla düzenlenen etkinlikte, İstiklal Marşı'nın okunması ve şehitler için yapılan duanın ardından Tabae Antik Kenti Kazı Heyeti'nde görevli Yusuf Baştürk ve Meryem Canseven tarafından antik kent ile ilgili bilgi verildi.

Antik kentteki Cevherpaşa Camisi, Tek Minareli Cami, Türk hamamı, Roma hamamı ziyaret edilerek yapılarla ilgili bilgilendirme ve tanıtım yapıldı. Davul zurna eşliğinde gezilen antik kent yürüyüşünün ardından eski güreş alanında düzenlenen kokteylde Kale biberinden yapılan "Biber Tatarı" ikram edildi, halk oyunu ekipleri zeybek gösterisi sundu.

PAÜ Kale Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz, bu yıl aralarına katılan öğrencilere "hoş geldiniz" diye başladığı konuşmasında, "Öğrencilerimizin gerek üniversitemiz, gerekse ilçemizle kaynaşması için bu yıl farklı bir etkinlik yapmak istedik. Bu kaynaşmanın hem öğrencilerimize, hem de ilçemize faydalı olacağını düşünüyorum. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Tabae Antik Kent Yürüyüşümüz inşallah bundan sonraki yıllarda da devam eder. Yeni gelen öğrencilerimize eğitim öğretim hayatında başarılar diler, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Tabae Antik Kent Yürüyüşü'ne, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, İlçe Emniyet Amiri Murat Baştürk, ilçe protokolü, akademik ve idari personel ile vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.