Kale bibercisi, domates biberi üretti

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.09.2018 - 15:09, Güncelleme: 22.09.2018 - 15:20 3555+ kez okundu.
 

Kale bibercisi, domates biberi üretti

Türkiye'nin coğrafi işaret belgesine sahip biberinden biri olan Kale biberinin yanında Bulgaristan'dan getirtilen tohumla domates biberi yetiştirildi.
DENİZLİ (AA) - İlçede kurulan pazara sabahın erken saatlerinde çevre illerden gelen biber alıcıları Kale biberi satın alınırken, biber üreticisi Cengiz Eskicioğlu'nun pazara çıkardığı domates şeklindeki biberler vatandaşın ilgi odağı oldu. Biber yetiştiricisi Cengiz Eskicioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır Demirciler Mahallesi'nde Kale biberi yetiştirdiğini belirterek, bu yıl Bulgaristan'daki bir akrabası tarafından temin ettiği biber tohumundan biber yetiştirdiğini ifade etti. Gayet güzel verim aldığını dile getiren Eskicioğlu, "Bugün Kale pazarına çıkardık. Vatandaş bakıyor, biber değişik, deneme için alıyorlar. Saman sarısı ve hafif yeşilimsi renge, az tatlımsı bir acılığa sahip olan Türkiye'nin patentli üçüncü biberi Kale biberinin yanında ürettiğimiz Bulgaristan biberin tadı da mükemmel. Tadı hafif acı, yeşil ve kırmızı olarak tüketiliyor. Bölgemiz bu biberi de yetiştirmeye elverişli." dedi.
Türkiye'nin coğrafi işaret belgesine sahip biberinden biri olan Kale biberinin yanında Bulgaristan'dan getirtilen tohumla domates biberi yetiştirildi.

DENİZLİ (AA) - İlçede kurulan pazara sabahın erken saatlerinde çevre illerden gelen biber alıcıları Kale biberi satın alınırken, biber üreticisi Cengiz Eskicioğlu'nun pazara çıkardığı domates şeklindeki biberler vatandaşın ilgi odağı oldu.

Biber yetiştiricisi Cengiz Eskicioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır Demirciler Mahallesi'nde Kale biberi yetiştirdiğini belirterek, bu yıl Bulgaristan'daki bir akrabası tarafından temin ettiği biber tohumundan biber yetiştirdiğini ifade etti.

Gayet güzel verim aldığını dile getiren Eskicioğlu, "Bugün Kale pazarına çıkardık. Vatandaş bakıyor, biber değişik, deneme için alıyorlar. Saman sarısı ve hafif yeşilimsi renge, az tatlımsı bir acılığa sahip olan Türkiye'nin patentli üçüncü biberi Kale biberinin yanında ürettiğimiz Bulgaristan biberin tadı da mükemmel. Tadı hafif acı, yeşil ve kırmızı olarak tüketiliyor. Bölgemiz bu biberi de yetiştirmeye elverişli." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.