Kadın Meclisi’nden "Akılcı ilaç kullanımı ve sağlık" eğitimi

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.02.2019 - 15:41, Güncelleme: 20.02.2019 - 15:41 3233+ kez okundu.
 

Kadın Meclisi’nden "Akılcı ilaç kullanımı ve sağlık" eğitimi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Zeytiköy Mahallesinde ikamet eden kadınlar için "Akılcı ilaç kullanımı ve sağlık" konusunda eğitim toplantısı düzenledi.
Denizli’de kadınlara yönelik birbirinden farklı sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmeye devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Zeytinköy Mahallesindeki kadınlarla bir araya geldi. Zeytinköy Kuran Kursu’nda düzenlenen etkinlikte kadınlara yönelik "Akılcı ilaç kullanımı ve sağlık" konusunda eğitim toplantısı düzenlendi. Kadın Meclisi'nin birçok etkinlik ve bilgilendirme toplantısı düzenlediğini kaydeden Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, "Denizli’de mutlu ve sağlıklı kadınlar olsun istiyoruz. Bu çerçevede düzenlediğimiz etkinlikler ile kadınlarımız ile bir araya geliyoruz. Eğitim seminerleri, sosyal sorumluluk projeleri, sanat ve kültürel etkinliklerle kadınlarımızın hayatlarına dokunmak istiyoruz. Bu kapsamda bugün sizlerle bir araya geldik. Etkinliklerimiz bundan sonraki süreçte de aralıksız olarak devam edecek” dedi. "İlaç kullanımı konusunda duyarlı olunması gerekmektedir" Konuşmanın ardından Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Suna Cengiz Özmutaf tarafından "Akılcı ilaç ve sağlık" konusu üzerine bilgiler verildi. İlaç kullanımı konusunda duyarlı olunması gerektiğine dikkat çeken Özmutaf, “İlaçlar herkeste aynı faydayı sağlamamakla birlikte ciddi sağlık sorunlarına da sebebiyet verebilir. İlaç tedavi edici olduğu kadar yanlış kullanıldığında maalesef bir zehirdir. Bu nedenle olası bir hastalık durumunda rastgele ilaç kullanımı yerine bir sağlık kurumuna başvurulmasını ve ona göre bir tedavi yönteminin belirlenmesini tavsiye ediyoruz” dedi. Hastalıklarla mücadelede en büyük güç yaşam enerjisi Özmutaf , “Yaşam enerjisi hastalıklarla mücadele etmedeki en büyük gücümüzdür. Yaşam enerjisi bizim bağışıklı sistemimizi güçlendiren hastalıklarla savaşmamızı kolaylaştıran en büyük enerjidir” dedi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Zeytiköy Mahallesinde ikamet eden kadınlar için "Akılcı ilaç kullanımı ve sağlık" konusunda eğitim toplantısı düzenledi.

Denizli’de kadınlara yönelik birbirinden farklı sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmeye devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Zeytinköy Mahallesindeki kadınlarla bir araya geldi. Zeytinköy Kuran Kursu’nda düzenlenen etkinlikte kadınlara yönelik "Akılcı ilaç kullanımı ve sağlık" konusunda eğitim toplantısı düzenlendi. Kadın Meclisi'nin birçok etkinlik ve bilgilendirme toplantısı düzenlediğini kaydeden Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, "Denizli’de mutlu ve sağlıklı kadınlar olsun istiyoruz. Bu çerçevede düzenlediğimiz etkinlikler ile kadınlarımız ile bir araya geliyoruz. Eğitim seminerleri, sosyal sorumluluk projeleri, sanat ve kültürel etkinliklerle kadınlarımızın hayatlarına dokunmak istiyoruz. Bu kapsamda bugün sizlerle bir araya geldik. Etkinliklerimiz bundan sonraki süreçte de aralıksız olarak devam edecek” dedi.

"İlaç kullanımı konusunda duyarlı olunması gerekmektedir"

Konuşmanın ardından Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Suna Cengiz Özmutaf tarafından "Akılcı ilaç ve sağlık" konusu üzerine bilgiler verildi. İlaç kullanımı konusunda duyarlı olunması gerektiğine dikkat çeken Özmutaf, “İlaçlar herkeste aynı faydayı sağlamamakla birlikte ciddi sağlık sorunlarına da sebebiyet verebilir. İlaç tedavi edici olduğu kadar yanlış kullanıldığında maalesef bir zehirdir. Bu nedenle olası bir hastalık durumunda rastgele ilaç kullanımı yerine bir sağlık kurumuna başvurulmasını ve ona göre bir tedavi yönteminin belirlenmesini tavsiye ediyoruz” dedi.

Hastalıklarla mücadelede en büyük güç yaşam enerjisi

Özmutaf , “Yaşam enerjisi hastalıklarla mücadele etmedeki en büyük gücümüzdür. Yaşam enerjisi bizim bağışıklı sistemimizi güçlendiren hastalıklarla savaşmamızı kolaylaştıran en büyük enerjidir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.