Develer gövde gösterisi yaptı

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.11.2023 - 10:39, Güncelleme: 24.11.2023 - 10:28 1300+ kez okundu.
 

Develer gövde gösterisi yaptı

Develer gövde gösterisi yaptı
Ege, Akdeniz ve Marmara bölgesinin en önemli kış eğlencesi ve kültürel etkinliklerinden biri olan deve güreşi festivallerinin başlamasına sayılı günler kala, havutlanan şampiyon develer Buldan sokaklarında gövde gösterisi yaptı.Devecilik kültürünün önemli merkezlerinden olan Buldan’da yetiştirilen pehlivan develer, yeni güreş sezonu öncesi havutlanmalarının ardından yaptıkları gösteri yürüyüşüyle güreşlere hazır olduklarını gösterdi. Yaz döneminde beslenme ve idmanlarını yapan develer, güreş sezonunun başlamasıyla birlikte hazırlıklarını tamamladı.Buldan’da iki devesinin bakımlarının yaparak güreşlere hazırladıklarını dile getiren Safi İşçioğlu “ Bu sene deve güreşlerine iki devemizle katılacağız. Baharda güreşlerin sona ermesiyle birlikte havutlarını çıkardık. Beslenme programları yaparak, geçen sezon güreşlerde harcadıkları kilolarının yerine gelmesini sağladık. Yeni sezon öncesi de bakımlarını tamamlayarak, havutlarını giydirdik. Allah’ın izniyle başarılı bir sezon bekliyoruz. Devemizin biri Olukçu Aslan, diğeri Olukçu Hüsnü Bey. İkisi de Buldan’ı başarıyla temsil ediyor. Yeni sezonda tüm develerimize üstün başarılar diliyor, kazasız belasız güreşler geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.Buldan’da yeni sezonda güreş sahalarında boy gösterecek develer, Buldan caddelerinde gövde gösterisi yaptılar. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve fotoğraf çekildikleri develere, şal, fular, peştamal ve Buldan dokuma ürünleri hediye edildi.Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu (DEGÜF), tarafından Yörük kültürünün önemli geleneklerinden olan ve her yıl gerçekleştirilen deve güreşleri için 2022-2023 sezonu takvimi belirlendi. Kasım ayının son haftasında başlayacak güreşlerin, farklı il ve ilçelerde 2023 Mart ayına kadar süreceği belirtildi.
Develer gövde gösterisi yaptı
Ege, Akdeniz ve Marmara bölgesinin en önemli kış eğlencesi ve kültürel etkinliklerinden biri olan deve güreşi festivallerinin başlamasına sayılı günler kala, havutlanan şampiyon develer Buldan sokaklarında gövde gösterisi yaptı.

Devecilik kültürünün önemli merkezlerinden olan Buldan’da yetiştirilen pehlivan develer, yeni güreş sezonu öncesi havutlanmalarının ardından yaptıkları gösteri yürüyüşüyle güreşlere hazır olduklarını gösterdi. Yaz döneminde beslenme ve idmanlarını yapan develer, güreş sezonunun başlamasıyla birlikte hazırlıklarını tamamladı.

Buldan’da iki devesinin bakımlarının yaparak güreşlere hazırladıklarını dile getiren Safi İşçioğlu “ Bu sene deve güreşlerine iki devemizle katılacağız. Baharda güreşlerin sona ermesiyle birlikte havutlarını çıkardık. Beslenme programları yaparak, geçen sezon güreşlerde harcadıkları kilolarının yerine gelmesini sağladık. Yeni sezon öncesi de bakımlarını tamamlayarak, havutlarını giydirdik. Allah’ın izniyle başarılı bir sezon bekliyoruz. Devemizin biri Olukçu Aslan, diğeri Olukçu Hüsnü Bey. İkisi de Buldan’ı başarıyla temsil ediyor. Yeni sezonda tüm develerimize üstün başarılar diliyor, kazasız belasız güreşler geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Buldan’da yeni sezonda güreş sahalarında boy gösterecek develer, Buldan caddelerinde gövde gösterisi yaptılar. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve fotoğraf çekildikleri develere, şal, fular, peştamal ve Buldan dokuma ürünleri hediye edildi.

Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu (DEGÜF), tarafından Yörük kültürünün önemli geleneklerinden olan ve her yıl gerçekleştirilen deve güreşleri için 2022-2023 sezonu takvimi belirlendi. Kasım ayının son haftasında başlayacak güreşlerin, farklı il ve ilçelerde 2023 Mart ayına kadar süreceği belirtildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.