İntihal Nedir, Nasıl Önlenir?

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.04.2019 - 13:47, Güncelleme: 17.04.2019 - 13:47 3909+ kez okundu.
 

İntihal Nedir, Nasıl Önlenir?

Pamukkale Üniversitesi’nde Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığınca; Ulakbim Ekual kapsamında üniversitelere sunulan Turnitin Akademik İntihali Önleme Yazılımı’nın kullanımına dair seminer düzenlendi.
Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonunda gerçekleşen "Akademik Dürüstlükte İntihal Önleme Programı Turnitin Eğitimi" adlı seminerde intihalin tanımı yapıldı. Seminerde katılımcılara, akademik üretim sürecinde tez ve makalelerde Turnitin kullanımı, Turnitin yazılımının kapsamı ve özellikleri, programın nasıl çalıştığı hakkında önemli bilgiler verildi. Yüksek Öğretim Kurumunun bilimsel makalelerdeki intihalleri önlemek üzere lisansladığı ve üniversitelerin kullanımına sunduğu iThenticate yazılımı hakkında da bilgiler sunuldu. Ayrıca, Turnitin programının iThenticate’den farkı ve akademisyenlerin intihali kolayca tespit edebileceği bazı ipuçlarına da yer verildi. Akademisyen ve öğrencilerintezlerinin intihal raporlama işlemlerinde kullandıkları Turnitin yazılımıyla ilgili eğitim toplantısına, Pamukkale Üniversitesi son sınıf lisans öğrencileri, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile enstitü yetkilileri ve akademisyenler yoğun ilgi gösterdi.
Pamukkale Üniversitesi’nde Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığınca; Ulakbim Ekual kapsamında üniversitelere sunulan Turnitin Akademik İntihali Önleme Yazılımı’nın kullanımına dair seminer düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonunda gerçekleşen "Akademik Dürüstlükte İntihal Önleme Programı Turnitin Eğitimi" adlı seminerde intihalin tanımı yapıldı. Seminerde katılımcılara, akademik üretim sürecinde tez ve makalelerde Turnitin kullanımı, Turnitin yazılımının kapsamı ve özellikleri, programın nasıl çalıştığı hakkında önemli bilgiler verildi. Yüksek Öğretim Kurumunun bilimsel makalelerdeki intihalleri önlemek üzere lisansladığı ve üniversitelerin kullanımına sunduğu iThenticate yazılımı hakkında da bilgiler sunuldu. Ayrıca, Turnitin programının iThenticate’den farkı ve akademisyenlerin intihali kolayca tespit edebileceği bazı ipuçlarına da yer verildi.

Akademisyen ve öğrencilerintezlerinin intihal raporlama işlemlerinde kullandıkları Turnitin yazılımıyla ilgili eğitim toplantısına, Pamukkale Üniversitesi son sınıf lisans öğrencileri, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile enstitü yetkilileri ve akademisyenler yoğun ilgi gösterdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.