Papaz eriği sonbaharda ikinci ürününü verdi

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.11.2023 - 19:04, Güncelleme: 16.11.2023 - 15:45 1619+ kez okundu.
 

Papaz eriği sonbaharda ikinci ürününü verdi

Papaz eriği sonbaharda ikinci ürününü verdi
DENİZLİ (İHA) – Denizli’nin Buldan ilçesine bağlı Kadıköy Mahallesi’nde çiftçilik yapan Zeki Çiftçi’nin bahçesinde bulunan papaz erik ağaçları, sonbaharda ikinci ürünlerini verdi.Küresel iklim değişikliği doğanın olduğu gibi ağaçlarında dengesini bozdu. Bugüne kadar eşi benzeri görülmeyen hadiselere bir yenisi Buldan’ın tarımıyla ünlü Kadıköy Mahallesi’nde yaşandı.Kadıköy Mahallesi’nde tarımla uğraşan Zeki Çiftçi, bahçesinde bulunan erik ağaçlarının çiçek açmasından sonra erik vermeye başladığını belirterek “Mayıs ayında normal zamanında Papaz eriklerimiz ürünlerini verdi. Bizde topladık. Daha sonra ağaçlar çiçeklenmeye başladı. Soğuklar gelirse çiçekleri vurur endişesi taşırken, eriklerin olmaya başladığını gördük. Büyüklerimize sorduğumuzda böyle bir olayı hiç görmediklerini ve duymadıklarını söylediler. Bizde erikleri topladık. Tadı, lezzeti aynı Mayıs ayında topladığımız erikler gibiydi. Aynı durumun benzeri, arkadaşlarımızın bahçelerindeki armut ağaçlarında da yaşandığını duyduk. Allah sonumuzu hayır eylesin” dedi.
Papaz eriği sonbaharda ikinci ürününü verdi
DENİZLİ (İHA) – Denizli’nin Buldan ilçesine bağlı Kadıköy Mahallesi’nde çiftçilik yapan Zeki Çiftçi’nin bahçesinde bulunan papaz erik ağaçları, sonbaharda ikinci ürünlerini verdi.

Küresel iklim değişikliği doğanın olduğu gibi ağaçlarında dengesini bozdu. Bugüne kadar eşi benzeri görülmeyen hadiselere bir yenisi Buldan’ın tarımıyla ünlü Kadıköy Mahallesi’nde yaşandı.
Kadıköy Mahallesi’nde tarımla uğraşan Zeki Çiftçi, bahçesinde bulunan erik ağaçlarının çiçek açmasından sonra erik vermeye başladığını belirterek “Mayıs ayında normal zamanında Papaz eriklerimiz ürünlerini verdi. Bizde topladık. Daha sonra ağaçlar çiçeklenmeye başladı. Soğuklar gelirse çiçekleri vurur endişesi taşırken, eriklerin olmaya başladığını gördük. Büyüklerimize sorduğumuzda böyle bir olayı hiç görmediklerini ve duymadıklarını söylediler. Bizde erikleri topladık. Tadı, lezzeti aynı Mayıs ayında topladığımız erikler gibiydi. Aynı durumun benzeri, arkadaşlarımızın bahçelerindeki armut ağaçlarında da yaşandığını duyduk. Allah sonumuzu hayır eylesin” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.