HANIM AĞADAN ÜZÜCÜ HABER

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.10.2018 - 22:49, Güncelleme: 14.10.2018 - 23:04 3633+ kez okundu.
 

HANIM AĞADAN ÜZÜCÜ HABER

Akça ailesinin acı günü.
Akça Hazır Beton Kurucularından Merhum Abdullah Akça’nın eşi Neslihan Akça vefat etti. Cenazesi 15/10/2018 Pazartesi günü öğle namazına müteakip Ulu Camiden alınarak Asri Mezarlığa defnedilecek. NESLİHAN AKÇA KİMDİR 80 yaşındaki Hanım Ağa Neslihan Akça kocası hapishaneye girince ehliyet aldı ve eşinin kamyonu ile işe başladı. 1973 yılında başladığı nakliye işini çocuklarıyla büyüten Akça bugün 535 kamyonluk bir filoya sahip.  Posta gazetesinin haberine göre 1973 yılında iş hayatına atılan ve 'Hanım Ağa' lakabıyla Denizli'de tanınan Akça, eşinin hapisten çıkmasının ardından eşiyle birlikte kiremit üretimi ve nakliye sektörüne girdi.  Eşinin 50 yaşında akciğer rahatsızlığı geçirmesi sonrası yeniden işlerin başına tek başına geçen Akça, işleri büyütmeye devam etti ve Denizli merkezli Akça Şirketler Topluluğu'nu kurdu.   Yöresel kıyafetlerinden hiçbir zaman vazgeçmedi. Yöresel kıyafetlerinden vazgeçmeyen Akça, Denizli'nin ilk hazır beton ve asfalt üretim tesisini kurdu. Geri dönüşüm, inşaat gibi sektörlerin ardından medya sektörüne de adım atan Akça yerel yayın yapan televizyon, radyo ve gazeteyi grup bünyesine kattı. Sağlık sorunları nedeniyle işleri çocuklarına devretti. Neslihan Akça, geçen yıl kasım ayında eşi Abdullah Akça'yı kaybetmesinin ardından rahatsızlandı. Çocuklarının sürdürdüğü işleri tekerlekli sandalyeyle geldiği iş yerinde takip etmeye gayret eden Neslihan Akça, son olarak Ekim ayında 12 milyon avroluk yatırımla alınan 125 kamyonun teslim törenine katıldı. Kızı Semra Akça Acar'ın yardımıyla iletişim kurabilen Hanım Ağa, törende çalışmayı çok sevdiğini, her şeyi çocukları için yaptığını söyledi. Hanım Ağa'nın kurduğu şirket 300 milyon lira ciroya ve bin çalışana sahip. Ailenin en küçük kızı 49 yaşındaki Semra Akça Acar, babası ve annesinin sıfırdan başlayarak kendilerine yıllık 300 milyon lira cirosu ve yaklaşık bin kişinin çalıştığı bir dev bıraktıklarını söyledi.  "Şirketin dış işlerinde annem ön planda oldu. Akça denince annem akıllara gelir. İş hayatında annemi kadın diye kabullenmek istemeyenler oldu. Bunu anlatması zor bir şey. Toplum psikolojisi olarak 'Kadın milletiyle iş yapmam' diyenler oldu. Saygı duyup alışveriş yapanlar da oldu. Annemin başarısında, ön planda olmasında babamın çok rolü var."
Akça ailesinin acı günü.

Akça Hazır Beton Kurucularından Merhum Abdullah Akça’nın eşi Neslihan Akça vefat etti. Cenazesi 15/10/2018 Pazartesi günü öğle namazına müteakip Ulu Camiden alınarak Asri Mezarlığa defnedilecek.

NESLİHAN AKÇA KİMDİR

80 yaşındaki Hanım Ağa Neslihan Akça kocası hapishaneye girince ehliyet aldı ve eşinin kamyonu ile işe başladı. 1973 yılında başladığı nakliye işini çocuklarıyla büyüten Akça bugün 535 kamyonluk bir filoya sahip. 

Denizli'nin Hanım Ağası Neslihan Akça, Bir Kamyonla Başladı Şu Anda Dev Bir Filoya Sahip

Posta gazetesinin haberine göre 1973 yılında iş hayatına atılan ve 'Hanım Ağa' lakabıyla Denizli'de tanınan Akça, eşinin hapisten çıkmasının ardından eşiyle birlikte kiremit üretimi ve nakliye sektörüne girdi.  Eşinin 50 yaşında akciğer rahatsızlığı geçirmesi sonrası yeniden işlerin başına tek başına geçen Akça, işleri büyütmeye devam etti ve Denizli merkezli Akça Şirketler Topluluğu'nu kurdu.

 

Yöresel kıyafetlerinden hiçbir zaman vazgeçmedi.

Yöresel kıyafetlerinden hiçbir zaman vazgeçmedi.

Yöresel kıyafetlerinden vazgeçmeyen Akça, Denizli'nin ilk hazır beton ve asfalt üretim tesisini kurdu. Geri dönüşüm, inşaat gibi sektörlerin ardından medya sektörüne de adım atan Akça yerel yayın yapan televizyon, radyo ve gazeteyi grup bünyesine kattı.

Sağlık sorunları nedeniyle işleri çocuklarına devretti.

Sağlık sorunları nedeniyle işleri çocuklarına devretti.

Neslihan Akça, geçen yıl kasım ayında eşi Abdullah Akça'yı kaybetmesinin ardından rahatsızlandı. Çocuklarının sürdürdüğü işleri tekerlekli sandalyeyle geldiği iş yerinde takip etmeye gayret eden Neslihan Akça, son olarak Ekim ayında 12 milyon avroluk yatırımla alınan 125 kamyonun teslim törenine katıldı.

Kızı Semra Akça Acar'ın yardımıyla iletişim kurabilen Hanım Ağa, törende çalışmayı çok sevdiğini, her şeyi çocukları için yaptığını söyledi.

Hanım Ağa'nın kurduğu şirket 300 milyon lira ciroya ve bin çalışana sahip.

Hanım Ağa'nın kurduğu şirket 300 milyon lira ciroya ve bin çalışana sahip.

Ailenin en küçük kızı 49 yaşındaki Semra Akça Acar, babası ve annesinin sıfırdan başlayarak kendilerine yıllık 300 milyon lira cirosu ve yaklaşık bin kişinin çalıştığı bir dev bıraktıklarını söyledi. 

"Şirketin dış işlerinde annem ön planda oldu. Akça denince annem akıllara gelir. İş hayatında annemi kadın diye kabullenmek istemeyenler oldu. Bunu anlatması zor bir şey. Toplum psikolojisi olarak 'Kadın milletiyle iş yapmam' diyenler oldu. Saygı duyup alışveriş yapanlar da oldu. Annemin başarısında, ön planda olmasında babamın çok rolü var."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.