HAKİM CEZA YAĞDIRDI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.01.2019 - 16:56, Güncelleme: 31.01.2019 - 16:56 4232+ kez okundu.
 

HAKİM CEZA YAĞDIRDI

Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan 145 sanık hakkında karar verildi.
DENİZLİ (AA) - Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) il yapılanması ve finans kaynaklarına yönelik soruşturma kapsamında 16'sı tutuklu 145 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.  Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda yapılan duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve sanık yakınları katıldı. İddia makamının esas hakkında verdiği mütalaaya karşı son savunmalarını yapan sanıklar ve avukatları, suçlamaları kabul etmedi, beraat talebinde bulundu. Sanıklar ve avukatlarının son savunmalarının alınmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, 145 sanıktan 89'una 1 yıl 6 ay 7'şer gün ile 8 yıl 1 ay 15 gün arasında değişen hapis cezaları verdi. Tutuklu 16 sanıktan Yusuf Caner Yağcı'ya 8 yıl 1 ay 15 gün, Emre Yeşilova ve İzzet Orhanoğlu'nun 7 yıl 6'şar ay hapis cezası veren mahkeme bu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme, 3 yıl 1 ay 15 gün ile 7 yıl 6 ay arasında hapis cezaları verdiği 13 tutuklunun ise tutuklu kaldıkları süreler göz önünde bulundurularak tahliyelerine hükmetti. Sanıklardan kapatılan Zaman gazetesinin temsilcisi Casim Alan 6 yıl 10 ay 15 gün ve kapatılan Bugün gazetesinin temsilcisi Mahmut Aydoğan 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Mahkeme heyeti, 26 sanığın beraatine hükmederken yakalama kararı bulunan 30 sanığın dosyasını ayırdı. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY'nin il yapılanması ve finans ayağına yönelik soruşturma kapsamında 30'u firari 145 sanık hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla dava açılmıştı.
Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan 145 sanık hakkında karar verildi.

DENİZLİ (AA) - Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) il yapılanması ve finans kaynaklarına yönelik soruşturma kapsamında 16'sı tutuklu 145 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. 

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda yapılan duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve sanık yakınları katıldı.

İddia makamının esas hakkında verdiği mütalaaya karşı son savunmalarını yapan sanıklar ve avukatları, suçlamaları kabul etmedi, beraat talebinde bulundu.

Sanıklar ve avukatlarının son savunmalarının alınmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, 145 sanıktan 89'una 1 yıl 6 ay 7'şer gün ile 8 yıl 1 ay 15 gün arasında değişen hapis cezaları verdi.

Tutuklu 16 sanıktan Yusuf Caner Yağcı'ya 8 yıl 1 ay 15 gün, Emre Yeşilova ve İzzet Orhanoğlu'nun 7 yıl 6'şar ay hapis cezası veren mahkeme bu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme, 3 yıl 1 ay 15 gün ile 7 yıl 6 ay arasında hapis cezaları verdiği 13 tutuklunun ise tutuklu kaldıkları süreler göz önünde bulundurularak tahliyelerine hükmetti.

Sanıklardan kapatılan Zaman gazetesinin temsilcisi Casim Alan 6 yıl 10 ay 15 gün ve kapatılan Bugün gazetesinin temsilcisi Mahmut Aydoğan 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Mahkeme heyeti, 26 sanığın beraatine hükmederken yakalama kararı bulunan 30 sanığın dosyasını ayırdı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY'nin il yapılanması ve finans ayağına yönelik soruşturma kapsamında 30'u firari 145 sanık hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla dava açılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.