YILDIZ'IN YILDIZINI KİM PARLATTI 

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.05.2018 - 09:20, Güncelleme: 24.05.2018 - 09:47 2930+ kez okundu.
 

YILDIZ'IN YILDIZINI KİM PARLATTI 

Denizli AKP Milletvekili adaylarının açıklanmasının ardından bütün gözler 3'üncü sırada kendine yer bulan Ahmet Yıldız'a çevrildi.
Ak Parti'de aday sıralamasının açıklanmasının ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Sema Ramazanoğlu'nun liste dışı kalmasının sonrasında gözler yeni isimlere çevrildi. Ak Parti Denizli Milletvekili Aday sıralamasında 3'üncü sıradan kendisine yer bulan Ahmet Yıldız en çok konuşulan milletvekili adayı olmayı başardı. Denizli siyasetinin bu güne kadar tanımadığı ve özgeçmişine bakıldığında Dışışleri Bakan Yardımcısı olarak görev yaptığı görülüyor. Bürokrasiden gelen ve Denizli'de siyasal çevrelerin hiç tanımadığı bir ismin Denizli'de 3'üncü sıradan yer alması beklenmiyordu. Bu durum teşkilatta şok etkisi yarattı. Özgeçmişinde Denizli doğumlu olduğu görülen Ahmet Yıldız'ın seçimler süresince nasıl bir performans sergileyeceği ve 25 Haziran'da yeniden Ankara'ya gidip gitmeyeceği merak konusu oldu. Teşkilatın tanımadığı bir ismin 3'üncü sıraya konması ise Ak Parti Denizli il teşkilatında tartışmalara konu oldu. Nihat Zeybekci ve Sema Ramazanoğlu'nun kişisel çekişmeleri nedeniyle liste dışı kaldığı iddia edilirken, Ak Parti'nin Denizli'de tanınmayan bir isimle 24 Haziran seçimlerine gidecek olması teşkilatta huzursuzluk yarattı. İlerleyen günlerde sürecin nasıl ilerleyeceği tartışılırken, merak edilen asıl konunun ise Acaba Ahmet Yıldız'ın yıldızını kimin parlattığı oldu.  Ahmet Yıldız Kimdir? Ahmet Yıldız 23 Ocak 1964'te doğmuştur. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. 1989 yılından itibaren Dışişleri Bakanlığı'nda görevler üstlenmiştir. 2000-2002 ve 2005-2006 yıllarında Şam Büyükelçiliği'nde birinci müsteşar, 2004-2005 yıllarında Riyad Büyükelçiliği'nde birinci müsteşar olarak görev yapmıştır. 2006-2008 yılları arasında ise Cidde Başkonsolosluğu görevini ifa etmiştir. 2008-2009 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Irak Dairesi Başkanı ve 2009-2011 yıllarında da Musul Başkonsolosu olmuştur. 2011-2014 yıllarında Saraybosna büyükelçiliği yapmıştır. 1 Temmuz 2014 itibariyle Başbakan başdanışmanı olmuştur. Ayrıca Dış Politika Danışma Kurulu üyesidir. Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle, Cumhurbaşkanlığı dışişlerinden sorumlu başdanışmanı olmuştur.  Ahmet Yıldız, evli ve 3 çocuk babasıdır. İngilizce ve Arapça bilmektedir.
Denizli AKP Milletvekili adaylarının açıklanmasının ardından bütün gözler 3'üncü sırada kendine yer bulan Ahmet Yıldız'a çevrildi.

Ak Parti'de aday sıralamasının açıklanmasının ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Sema Ramazanoğlu'nun liste dışı kalmasının sonrasında gözler yeni isimlere çevrildi. Ak Parti Denizli Milletvekili Aday sıralamasında 3'üncü sıradan kendisine yer bulan Ahmet Yıldız en çok konuşulan milletvekili adayı olmayı başardı. Denizli siyasetinin bu güne kadar tanımadığı ve özgeçmişine bakıldığında Dışışleri Bakan Yardımcısı olarak görev yaptığı görülüyor. Bürokrasiden gelen ve Denizli'de siyasal çevrelerin hiç tanımadığı bir ismin Denizli'de 3'üncü sıradan yer alması beklenmiyordu. Bu durum teşkilatta şok etkisi yarattı.

Özgeçmişinde Denizli doğumlu olduğu görülen Ahmet Yıldız'ın seçimler süresince nasıl bir performans sergileyeceği ve 25 Haziran'da yeniden Ankara'ya gidip gitmeyeceği merak konusu oldu. Teşkilatın tanımadığı bir ismin 3'üncü sıraya konması ise Ak Parti Denizli il teşkilatında tartışmalara konu oldu. Nihat Zeybekci ve Sema Ramazanoğlu'nun kişisel çekişmeleri nedeniyle liste dışı kaldığı iddia edilirken, Ak Parti'nin Denizli'de tanınmayan bir isimle 24 Haziran seçimlerine gidecek olması teşkilatta huzursuzluk yarattı. İlerleyen günlerde sürecin nasıl ilerleyeceği tartışılırken, merak edilen asıl konunun ise Acaba Ahmet Yıldız'ın yıldızını kimin parlattığı oldu. 

Ahmet Yıldız Kimdir?

Ahmet Yıldız 23 Ocak 1964'te doğmuştur. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. 1989 yılından itibaren Dışişleri Bakanlığı'nda görevler üstlenmiştir.

2000-2002 ve 2005-2006 yıllarında Şam Büyükelçiliği'nde birinci müsteşar, 2004-2005 yıllarında Riyad Büyükelçiliği'nde birinci müsteşar olarak görev yapmıştır. 2006-2008 yılları arasında ise Cidde Başkonsolosluğu görevini ifa etmiştir. 2008-2009 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Irak Dairesi Başkanı ve 2009-2011 yıllarında da Musul Başkonsolosu olmuştur. 2011-2014 yıllarında Saraybosna büyükelçiliği yapmıştır. 1 Temmuz 2014 itibariyle Başbakan başdanışmanı olmuştur. Ayrıca Dış Politika Danışma Kurulu üyesidir. Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle, Cumhurbaşkanlığı dışişlerinden sorumlu başdanışmanı olmuştur. 

Ahmet Yıldız, evli ve 3 çocuk babasıdır. İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.