DENİZLİ'NİN TÜRBELERİ

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.05.2018 - 12:46, Güncelleme: 20.05.2018 - 12:54 3242+ kez okundu.
 

DENİZLİ'NİN TÜRBELERİ

​​​​​​​TESLİM ABDAL SULTAN...
Teslim Abdal Sultan Türbesi Denizliye bağlı olan çukur köydedir. Cankurtaran yokuşundan çıktıktan sonra ilk sağdan giriniz ve yola devam ederek ilk dört yol kavşağındaki sol taraftaki toprak yola giriniz. Yaklaşık 50 metre gittikten sonra türbenin kubbesini görebilirsiniz. Türbenin bahçesinde yıllanmış ceviz ve kavak ağaçları karşılar sizleri. Teslim Abdal Sultan ; Hacı Bektaş-i Veli hazretlerinin 360 halifesinden birisidir. Horasandan Denizliye kadar geldiğini bilinmektedir. Türkiye de İstanbul,Ankara,Çorum,Tekirdağ ve Denizlide dahil olmak üzere 5 ilimizde Teslim Abdal Türbesi var. Belki isim benzerliğinden yada yaşadığı dönemde erenlik mertebesine eriştiği için paylaşılamamış ve bu saydığımız tüm illerde adına yapılmış bir türbesi bulunmaktadır.   Teslim abdal sultan hakkında yapılan araştırmalarda 4.Murat döneminde isminin geçtiğini biliyoruz. Yeniçeri ocağında Ağa yada Baba olarak adlandırılıyormuş. Yeniçeri ocağına verdiği hizmetler sayesinde adına bir mehter marşı yazılmış. (vermek isterseniz http://www.youtube.com/watch?v=9atMV7axnlY linkinden programın bu bölümünü izleyebilirler)  
​​​​​​​TESLİM ABDAL SULTAN...

Teslim Abdal Sultan Türbesi Denizliye bağlı olan çukur köydedir. Cankurtaran yokuşundan çıktıktan sonra ilk sağdan giriniz ve yola devam ederek ilk dört yol kavşağındaki sol taraftaki toprak yola giriniz. Yaklaşık 50 metre gittikten sonra türbenin kubbesini görebilirsiniz. Türbenin bahçesinde yıllanmış ceviz ve kavak ağaçları karşılar sizleri.

Teslim Abdal Sultan ; Hacı Bektaş-i Veli hazretlerinin 360 halifesinden birisidir. Horasandan Denizliye kadar geldiğini bilinmektedir. Türkiye de İstanbul,Ankara,Çorum,Tekirdağ ve Denizlide dahil olmak üzere 5 ilimizde Teslim Abdal Türbesi var. Belki isim benzerliğinden yada yaşadığı dönemde erenlik mertebesine eriştiği için paylaşılamamış ve bu saydığımız tüm illerde adına yapılmış bir türbesi bulunmaktadır.  

Teslim abdal sultan hakkında yapılan araştırmalarda 4.Murat döneminde isminin geçtiğini biliyoruz. Yeniçeri ocağında Ağa yada Baba olarak adlandırılıyormuş. Yeniçeri ocağına verdiği hizmetler sayesinde adına bir mehter marşı yazılmış.

(vermek isterseniz http://www.youtube.com/watch?v=9atMV7axnlY linkinden programın bu bölümünü izleyebilirler)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.