HUKUKCU BAŞKANDAN KANUNSUZ SEÇİM

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.11.2017 - 17:32, Güncelleme: 29.11.2017 - 18:17 4184+ kez okundu.
 

HUKUKCU BAŞKANDAN KANUNSUZ SEÇİM

CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı seçimleri İl Seçim Kurulu tarafından kanunsuz bulundu. Genel merkezin uyarısına rağmen 5 Aralık'ta yapılması gereken seçimlerin 25 Kasım'da neden yapıldığı merak konusu oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu'nun geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği 2. Olağan Kongresi İl Seçim Kurulu tarafından "KANUNSUZ" bulundu. Gerekçe olarak ise parti tüzüğünün ihlal edilmesi gösterildi. Tabu'nun 2 yıllık görev süresini doldurmadan gittiği seçimlerin yeniden yapılıp yapılmayacağına Yüksek Seçim Kurulu karar verecek. İlk olarak Pamukkale İlçe Seçim Kurulu'na bazı partililer tarafından yapılan itirazlar reddedilmişti. Bu karara da karşı çıkan partililer, bir üst merci olan İl Seçim Kurulu'na ikinci bir itirazda bulundu. İl Seçim Kurulu tarafından değerlendirilen itiraz gerekçesi kabul edildi. Şimdi gözler YSK'da. GENEL MERKEZ UYARMIŞ! Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu'nun CHP Genel Merkezi tarafından gönderilen ve Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Skreter Kamil Okyay Sındır imzalı kongre takviminde belirtilen tarih ve "Parti tüzüğümüzün 46 ve 47. Maddeleri "İl ve İlçe Kongreleri iki yılda bir toplanır" hükmü gereğince, İl ve İlçe kongrelerinin herhangi bir itiraza sebebiyet vermemesi için, ekte gönderilen bir önceki il ve ilçe kongre tarihlerinin dikkate alınarak belirlenmesi önem arz etmektedir." ibaresine rağmen seçim takvimine neden uyulmadığı merak konusu oldu.  İL SEÇİM KURULU: TAM KANUNSUZ İl Seçim Kurulu, CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı seçimleri ve itirazlarla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı "Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğünün 48. maddesinde "kongreler 2 yılda bir yapılır bir yıldan fazla ertelenemez, başlangıç ve bitiş tarihleri merkez yönetim kurulunca belirlenir"denildiğinden ve Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale 1. Olağan kongresi seçimleri 05/12/2015 Cumartesi günü yapıldığı, 2. olağan kongrenin ise 28/11/2017 tarihinde yapıldığından parti tüzüğünün ilgili maddesi gereğince 2 yıllık süreyi doldurmadığı kayıtların tetkikinden anlaşılmıştır.  İL SEÇİNM KURULUNUN KARARI: Her ne kadar Pamukkale 1. İlçe Seçim Kurulunun vermiş olduğu 26/11/2017 gün ve 2017/14 sayılı karar kesin ise de 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunun 20. Maddesi ve tüzüğünün 48. maddesi gereğince Tam Kanunsuzluk Hali Oluştuğu kanaatine varılarak itirazcıların itirazlarının Yüksek Seçim Kurulunca değerlendirmesine karar vermek gerekmiştir. " denildi. 
CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı seçimleri İl Seçim Kurulu tarafından kanunsuz bulundu. Genel merkezin uyarısına rağmen 5 Aralık'ta yapılması gereken seçimlerin 25 Kasım'da neden yapıldığı merak konusu oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu'nun geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği 2. Olağan Kongresi İl Seçim Kurulu tarafından "KANUNSUZ" bulundu. Gerekçe olarak ise parti tüzüğünün ihlal edilmesi gösterildi. Tabu'nun 2 yıllık görev süresini doldurmadan gittiği seçimlerin yeniden yapılıp yapılmayacağına Yüksek Seçim Kurulu karar verecek. İlk olarak Pamukkale İlçe Seçim Kurulu'na bazı partililer tarafından yapılan itirazlar reddedilmişti. Bu karara da karşı çıkan partililer, bir üst merci olan İl Seçim Kurulu'na ikinci bir itirazda bulundu. İl Seçim Kurulu tarafından değerlendirilen itiraz gerekçesi kabul edildi. Şimdi gözler YSK'da.

GENEL MERKEZ UYARMIŞ!

Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu'nun CHP Genel Merkezi tarafından gönderilen ve Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Skreter Kamil Okyay Sındır imzalı kongre takviminde belirtilen tarih ve "Parti tüzüğümüzün 46 ve 47. Maddeleri "İl ve İlçe Kongreleri iki yılda bir toplanır" hükmü gereğince, İl ve İlçe kongrelerinin herhangi bir itiraza sebebiyet vermemesi için, ekte gönderilen bir önceki il ve ilçe kongre tarihlerinin dikkate alınarak belirlenmesi önem arz etmektedir." ibaresine rağmen seçim takvimine neden uyulmadığı merak konusu oldu. 

İL SEÇİM KURULU: TAM KANUNSUZ

İl Seçim Kurulu, CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı seçimleri ve itirazlarla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı "Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğünün 48. maddesinde "kongreler 2 yılda bir yapılır bir yıldan fazla ertelenemez, başlangıç ve bitiş tarihleri merkez yönetim kurulunca belirlenir"denildiğinden ve Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale 1. Olağan kongresi seçimleri 05/12/2015 Cumartesi günü yapıldığı, 2. olağan kongrenin ise 28/11/2017 tarihinde yapıldığından parti tüzüğünün ilgili maddesi gereğince 2 yıllık süreyi doldurmadığı kayıtların tetkikinden anlaşılmıştır. 

İL SEÇİNM KURULUNUN KARARI:

Her ne kadar Pamukkale 1. İlçe Seçim Kurulunun vermiş olduğu 26/11/2017 gün ve 2017/14 sayılı karar kesin ise de 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunun 20. Maddesi ve tüzüğünün 48. maddesi gereğince Tam Kanunsuzluk Hali Oluştuğu kanaatine varılarak itirazcıların itirazlarının Yüksek Seçim Kurulunca değerlendirmesine karar vermek gerekmiştir. " denildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.