BAŞKAFA'DAN BİR AYIP DAHA!

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.11.2017 - 08:53, Güncelleme: 08.11.2017 - 11:10 4206+ kez okundu.
 

BAŞKAFA'DAN BİR AYIP DAHA!

Denizli'nin Bekilli İlçesi'nde, belediye meclis kararı ile bir meydana verilen Atatürk Meydanı ismi tartışılmaya devam ediyor. Meclis kararını hiçe sayıp, para karşılığında meydanının ismini değiştirdiği iddia edilen Başkan Belediye Başkanının CHP'li olması, Atatürk'çüleri çileden çıkardı.
Denizli'nin Bekilli İlçesinde, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte inşaa edilen bir park ve meydana, Bekilli Belediye Meclis üyelerinin kararı ile Atatürk Meydanı ismi verildi. Bu karara rağmen, meydanın adı sürpriz bir şekilde "YAKUP ÇAVUŞ" oldu. Asılan tabelayı görenler şaşkına döndü,  CHP li bir belediye yönetimine sahip olan Bekilli' de yaşanan bu olay Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e saygısızlık olarak yorumlandı. BAŞKAFA'DAN BİR AYIP DAHA! Geçtiğimiz hafta haberlerştirdiğimiz ve kamuoyunun takdirine sunduğumuz Bekilli'deki üzücü olayda yeni bir gelişme yaşandı. Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, çıkan haberlerin ardından ayıbını ört-bas etmek isterken "özrü kabahatinden beter" dedirtecek bir olaya daha imza attı. Haberimizin ardından Başkan Başkafa, ailesinden para aldığı iddiaları ile gündeme gelen ve sadece lakabı "çavuş" olan Yakup Gümüş'ün isminin yazdığı tabelanın üstüne "Atatürk Parkı" tabelasını iliştirdi. Gelen tepkilerin ardından küçük hesaplarla değişikliğe giden Başkafa, Yakup Çavuş" ismini neden kaldıramadığı sorusunu gündeme getirdi. Meclis kararına rağmen Başkafa'nın bu inadı akıllarda soru işareti yaratırken, bundan sonra yapacağı hamle merak konusu oldu.  "ATATÜRK'E HAKARETTİR" Söz konusu olayla ilgili olarak Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan, dönemin belediye meclis üyesi Bekir Çapar, Başkafa'nın Atatürk'e hakaret ettiği ve küçük düşürdüğünü iddia etti. Bekilli'ye yeni kazandırılan meydanın isminin Atatürk Meydanı olması için kendisinin teklifte bulunduğunu kaydeden Çapar, "Meclis üyelerine bu öneriyi ben yaptım. Onlarda karşı çıkmadılar. Sonuç olarak meclis kararı ile meydanın adı Atatürk Meydanı olarak kararlaştırıldı. Ancak Bekilli Belediye Başkanı bu karara uymayıp, meydanın adını sadece lakabı çavuş olan Yakup Gümüş koymuştur. Bir köşesine de Atatürk'ümüzün resminin olduğu göstermelik ve küçük bir tabela iliştirmiştir. Bu tutum kabul edilemez. Bu tamamen Atatürk'ü aşağılamak, hakaret etmek ve paraya değişmektir." dedi.  CHP'Lİ BİR BAŞKANA YAKIŞMADI Kamuoyundan gelen tepkilerin ardından tabelada tadilata giden Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, Atatürk'ün ismini alet ederek oynanan küçük oyunların, CHP'li bir başkana ait olması tepkileri dahada büyüttü. Öte yandan, Başkan Başkafa'nın, Yakup Gümüş'ün ailesinden belediye giderleri için bağış aldığı iddiaları konunun vehametini arttırdı. Tabelada yer değiştirerek, konuyu ört-bas etmeye çalışan CHP'li Belediye Başkanı Başkafa'nın bu kez nasıl bir hamle yapacağı merak konusu oldu.   BAŞKAFA, "İNADIM İNAT" Öte yandan dün yapılan Bekilli Belediye Meclis toplantısında gündeme gelen isim tartışmasına Başkan Başkafa'dan ilginç bir cevap geldi. "Madem meclis kararları uygulanmayacak, neden karar alıyoruz" sözleri ile Başkafa'ya tepki gösteren meclis üyelerine cevap veren Başkafa, "Ben hesabını hakime, savcıya veririm. Kararımdan vazgeçmeyeceğim" dediği iddia edildi.  
Denizli'nin Bekilli İlçesi'nde, belediye meclis kararı ile bir meydana verilen Atatürk Meydanı ismi tartışılmaya devam ediyor. Meclis kararını hiçe sayıp, para karşılığında meydanının ismini değiştirdiği iddia edilen Başkan Belediye Başkanının CHP'li olması, Atatürk'çüleri çileden çıkardı.

Denizli'nin Bekilli İlçesinde, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte inşaa edilen bir park ve meydana, Bekilli Belediye Meclis üyelerinin kararı ile Atatürk Meydanı ismi verildi. Bu karara rağmen, meydanın adı sürpriz bir şekilde "YAKUP ÇAVUŞ" oldu. Asılan tabelayı görenler şaşkına döndü,  CHP li bir belediye yönetimine sahip olan Bekilli' de yaşanan bu olay Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e saygısızlık olarak yorumlandı.

BAŞKAFA'DAN BİR AYIP DAHA!

Geçtiğimiz hafta haberlerştirdiğimiz ve kamuoyunun takdirine sunduğumuz Bekilli'deki üzücü olayda yeni bir gelişme yaşandı. Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, çıkan haberlerin ardından ayıbını ört-bas etmek isterken "özrü kabahatinden beter" dedirtecek bir olaya daha imza attı. Haberimizin ardından Başkan Başkafa, ailesinden para aldığı iddiaları ile gündeme gelen ve sadece lakabı "çavuş" olan Yakup Gümüş'ün isminin yazdığı tabelanın üstüne "Atatürk Parkı" tabelasını iliştirdi. Gelen tepkilerin ardından küçük hesaplarla değişikliğe giden Başkafa, Yakup Çavuş" ismini neden kaldıramadığı sorusunu gündeme getirdi. Meclis kararına rağmen Başkafa'nın bu inadı akıllarda soru işareti yaratırken, bundan sonra yapacağı hamle merak konusu oldu. 

"ATATÜRK'E HAKARETTİR"

Söz konusu olayla ilgili olarak Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan, dönemin belediye meclis üyesi Bekir Çapar, Başkafa'nın Atatürk'e hakaret ettiği ve küçük düşürdüğünü iddia etti. Bekilli'ye yeni kazandırılan meydanın isminin Atatürk Meydanı olması için kendisinin teklifte bulunduğunu kaydeden Çapar, "Meclis üyelerine bu öneriyi ben yaptım. Onlarda karşı çıkmadılar. Sonuç olarak meclis kararı ile meydanın adı Atatürk Meydanı olarak kararlaştırıldı. Ancak Bekilli Belediye Başkanı bu karara uymayıp, meydanın adını sadece lakabı çavuş olan Yakup Gümüş koymuştur. Bir köşesine de Atatürk'ümüzün resminin olduğu göstermelik ve küçük bir tabela iliştirmiştir. Bu tutum kabul edilemez. Bu tamamen Atatürk'ü aşağılamak, hakaret etmek ve paraya değişmektir." dedi. 

CHP'Lİ BİR BAŞKANA YAKIŞMADI

Kamuoyundan gelen tepkilerin ardından tabelada tadilata giden Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, Atatürk'ün ismini alet ederek oynanan küçük oyunların, CHP'li bir başkana ait olması tepkileri dahada büyüttü. Öte yandan, Başkan Başkafa'nın, Yakup Gümüş'ün ailesinden belediye giderleri için bağış aldığı iddiaları konunun vehametini arttırdı. Tabelada yer değiştirerek, konuyu ört-bas etmeye çalışan CHP'li Belediye Başkanı Başkafa'nın bu kez nasıl bir hamle yapacağı merak konusu oldu.  

BAŞKAFA, "İNADIM İNAT"

Öte yandan dün yapılan Bekilli Belediye Meclis toplantısında gündeme gelen isim tartışmasına Başkan Başkafa'dan ilginç bir cevap geldi. "Madem meclis kararları uygulanmayacak, neden karar alıyoruz" sözleri ile Başkafa'ya tepki gösteren meclis üyelerine cevap veren Başkafa, "Ben hesabını hakime, savcıya veririm. Kararımdan vazgeçmeyeceğim" dediği iddia edildi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.