KOŞARAK ÇAMELİ'YE GELDİLER

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.10.2017 - 08:42, Güncelleme: 27.10.2017 - 08:42 3935+ kez okundu.
 

KOŞARAK ÇAMELİ'YE GELDİLER

Kalpten Kalbe Meşale ile sloganıyla uluslararası dostluğu ve barışı teşvik etmeyi amaçlayan küresel bayrak yarışı Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run 'Dünya Barış Koşusu 2015' gönüllüleri, Çameli ilçesine ulaştı.
40'dan fazla ülke, binlerce gönüllü insanın meşale taşıdığı sıra dışı bir etkinlik olarak bilinen Dünya Barış Koşusu Atletleri Çameli’ne geldi. İlk startın Eğirdir'den verildiği 23-27 Ekim 2017 tarihlerinde Türkiye'de 4 ilde yapılacak olan Dünya Barış Koşusu (Peace Run) Isparta, Burdur, Denizli'den devam ederek Muğla Dalaman'da sona erecek. ÇAMELİNİN EŞŞİZ DOĞASINA HAYRAN KALDILAR Gölhisar’dan Çameli İlçesine koşarak gelen atletler Çameli İlçesinin birbirinden farklı mahalleleri olan İmamlar-Cumaalanı-Yeşilyayla—Çamlıbel Kalınkoz- Gökçeyaka mahallelerinin eşşiz güzellikleri ve sonbaharın büyülü atmosferinde sonbaharın yeşilden-sarıya-ve kırmızıya dönüşen pastoral renklerin içerisinde koştular koşu güzergahında mahalle halkı tarafından ilgiyle izlendi bazen durup köylülerle sohbet eden atletler vatandaşlar ikramda bulunmayı ihmal etmedi. Koşu sonunda Çameli Kaymakamı Onur Özaydın ve Çameli Belediye Başkanı Yardımcısı Atila Aydın Tarafından karşılanırken gönüllüler barış şarkıları seslendirdi. Kaymakam Onur Özaydın yaptığı açıklamada, "Dünya barışına sağladığınız katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Sporcuların Çameli ilçesinde konakladıktan sonra Fethiye’ye hareket edeceği bildirildi. ÖĞRENCİLERLE EĞLENDİLER 6 ülkeden 8 kişilik ekip Çameli ilçesi İmamlar Mahallesi Dünya Barış Koşusu atletleri, öğrencilerle çeşitli oyunlar oynayıp, şarkılar söylediler. Okulda öğrencilere meşaleyi tek tek vererek dünya barışı üzerine dilek tutmalarını istediler ve Barış şarkılarını seslendirdiler Grubun Sözcüsü Nazan Akan Çameli gerçekten çok güzel bir ilçe ve burada çok güzel karşılandık. Mesajı buradan vermekten son derece mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Barış koşularımız buradan sonra 100 farklı ülkede devam edecek ve Gelecek sene Kasım ayından tekrar Çameli’de barış için bulunacağız" dedi. Barış Koşusunun mesajının oldukça basit olduğuna işaret eden Wilson "Birlikte barış ve uyum içinde koşabilirsek, birlikte barış ve dostluk içinde de yaşayabiliriz. Her birimiz dünyayı değiştirebiliriz, diğerlerine canlı bir örnek sunarak ve sembolik olarak ilk adımı atarak bu ruhla meşaleyle koşabilir, birkaç km meşaleyi taşıyabilir veya sadece meşaleyi elimize alıp öylece geçebiliriz. Çameli Kuru fasulyesini ve Cevizini tattılar Dünya Barış Koşusu Atletleri Akşam Yemeğinde "Bundan İyisi Çameli Kuru fasulyesini ve Çameli Cevizini tattılar .Bugüne Kadar Yapılan Dünya Barış Koşularından en çok ilgiyi ve misafirberliği Çameli’de gördüklerini dile getiren sporcular güzergah boyunca Çameli Anadolu Lisesi ve Kirazlıyayla İlkokulu Öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılandılar., Krysztof Öğrencilerle yapılan etkinlik sonrasında fotoğraf çekildikten sonra Fethiye’ye doğru koşarak ilçeden ayrıldılar.    
Kalpten Kalbe Meşale ile sloganıyla uluslararası dostluğu ve barışı teşvik etmeyi amaçlayan küresel bayrak yarışı Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run 'Dünya Barış Koşusu 2015' gönüllüleri, Çameli ilçesine ulaştı.

40'dan fazla ülke, binlerce gönüllü insanın meşale taşıdığı sıra dışı bir etkinlik olarak bilinen Dünya Barış Koşusu Atletleri Çameli’ne geldi. İlk startın Eğirdir'den verildiği 23-27 Ekim 2017 tarihlerinde Türkiye'de 4 ilde yapılacak olan Dünya Barış Koşusu (Peace Run) Isparta, Burdur, Denizli'den devam ederek Muğla Dalaman'da sona erecek.

ÇAMELİNİN EŞŞİZ DOĞASINA HAYRAN KALDILAR

Gölhisar’dan Çameli İlçesine koşarak gelen atletler Çameli İlçesinin birbirinden farklı mahalleleri olan İmamlar-Cumaalanı-Yeşilyayla—Çamlıbel Kalınkoz- Gökçeyaka mahallelerinin eşşiz güzellikleri ve sonbaharın büyülü atmosferinde sonbaharın yeşilden-sarıya-ve kırmızıya dönüşen pastoral renklerin içerisinde koştular koşu güzergahında mahalle halkı tarafından ilgiyle izlendi bazen durup köylülerle sohbet eden atletler vatandaşlar ikramda bulunmayı ihmal etmedi. Koşu sonunda Çameli Kaymakamı Onur Özaydın ve Çameli Belediye Başkanı Yardımcısı Atila Aydın Tarafından karşılanırken gönüllüler barış şarkıları seslendirdi. Kaymakam Onur Özaydın yaptığı açıklamada, "Dünya barışına sağladığınız katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Sporcuların Çameli ilçesinde konakladıktan sonra Fethiye’ye hareket edeceği bildirildi.

ÖĞRENCİLERLE EĞLENDİLER

6 ülkeden 8 kişilik ekip Çameli ilçesi İmamlar Mahallesi Dünya Barış Koşusu atletleri, öğrencilerle çeşitli oyunlar oynayıp, şarkılar söylediler. Okulda öğrencilere meşaleyi tek tek vererek dünya barışı üzerine dilek tutmalarını istediler ve Barış şarkılarını seslendirdiler

Grubun Sözcüsü Nazan Akan Çameli gerçekten çok güzel bir ilçe ve burada çok güzel karşılandık. Mesajı buradan vermekten son derece mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Barış koşularımız buradan sonra 100 farklı ülkede devam edecek ve Gelecek sene Kasım ayından tekrar Çameli’de barış için bulunacağız" dedi. Barış Koşusunun mesajının oldukça basit olduğuna işaret eden Wilson "Birlikte barış ve uyum içinde koşabilirsek, birlikte barış ve dostluk içinde de yaşayabiliriz. Her birimiz dünyayı değiştirebiliriz, diğerlerine canlı bir örnek sunarak ve sembolik olarak ilk adımı atarak bu ruhla meşaleyle koşabilir, birkaç km meşaleyi taşıyabilir veya sadece meşaleyi elimize alıp öylece geçebiliriz.

Çameli Kuru fasulyesini ve Cevizini tattılar

Dünya Barış Koşusu Atletleri Akşam Yemeğinde "Bundan İyisi Çameli Kuru fasulyesini ve Çameli Cevizini tattılar .Bugüne Kadar Yapılan Dünya Barış Koşularından en çok ilgiyi ve misafirberliği Çameli’de gördüklerini dile getiren sporcular güzergah boyunca Çameli Anadolu Lisesi ve Kirazlıyayla İlkokulu Öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılandılar., Krysztof Öğrencilerle yapılan etkinlik sonrasında fotoğraf çekildikten sonra Fethiye’ye doğru koşarak ilçeden ayrıldılar.

 


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.