ÇAPAR: BAŞKAFA İLE OLAMAZDI

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.10.2017 - 17:52, Güncelleme: 18.10.2017 - 17:58 3476+ kez okundu.
 

ÇAPAR: BAŞKAFA İLE OLAMAZDI

CHP Disiplin Kurulu'nun geçtiğimiz aylarda aldığı kararla partisinden ihraç edilen Bekir Çapar, dün sürpriz bir şekilde meclis üyeliği görevinden de istifa ettiğini açıkladı.  
Dün gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclis görüşmelerinde istifa kararını kamuoyunun takdirine sunan duayen siyasetçi Bekir Çapar, bu istifasını Bozkurt İlçe Noterliği görevine atanması olarak göstermişti. Ancak Çapar'ın istifa kararının nedeninin ise bu olmadığı ortaya çıktı. İhraç edildiği dönemde en büyük sebepler arasında gösterilen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan hakkında övgü dolu sözler söylemesiyle başlayan süreç, Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa ile girdiği anlaşmazlıkların ardından ihraca kadar uzandı.    "6 OK YÜREĞİME KAZINMIŞTIR" Aldığı istifa karının ardından Bekir Çapar dün akşam saatlerinde farklı bir açıklama yaparak tüm dikkatleri üzerine çekti. "6 ok yüreğine kazınmış birisi olarak bağımsız kalmam doğru ve etik olmazdı ve ben bağımsız aday olarak seçime katılmadım. Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak seçildim" sözleri yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Çok sevdiği partisinden uzak kalan Çapar,  “Ben göçmen kuşu değilim, geçici sürgünü kabul etmiyorum." demiş ve bu kararı verenlere sitem etmişti.  "BAŞKAFA İLE DEVAM EDEMEZDİM" Uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi'nde görev yapan Avukat Bekir Çapar'ın kamuoyuna yansıyan Bozkurt İlçe Noterliği görevini üstlendiği gerekçesi ile meclis üyeliği görevinden istifa ettiği açıklamaları gerçeği yansıtmadığı bu gün ortaya çıktı. İhraç kararının alınmasındaki en büyük rol, Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa ile girdiği siyasi anlaşmazlıktı. Çapar'da bunu şu sözlerle ortaya koydu, "Saklı gerçeği yok, istifa ettim. Noter olmam engel değildi. 6 ok yüreğine kazınmış birisi olarak bağımsız kalmam doğru ve etik olmazdı ve ben bağımsız aday olarak seçime katılmadım. Chp adayı olarak seçildim, bağımsız devam etmem etik değildi. Meclis görüşmelerini sesli görüntülü kayda alamam diyerek resmi cevap ve yazı yazan boş pardon Sayın Başkafa ile devam edemezdim saygılar. Yerime yürekli yiğit CHP'li kardeşim ağabeyim İbrahim Okursoy geliyor. "
CHP Disiplin Kurulu'nun geçtiğimiz aylarda aldığı kararla partisinden ihraç edilen Bekir Çapar, dün sürpriz bir şekilde meclis üyeliği görevinden de istifa ettiğini açıkladı.  

Dün gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclis görüşmelerinde istifa kararını kamuoyunun takdirine sunan duayen siyasetçi Bekir Çapar, bu istifasını Bozkurt İlçe Noterliği görevine atanması olarak göstermişti. Ancak Çapar'ın istifa kararının nedeninin ise bu olmadığı ortaya çıktı. İhraç edildiği dönemde en büyük sebepler arasında gösterilen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan hakkında övgü dolu sözler söylemesiyle başlayan süreç, Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa ile girdiği anlaşmazlıkların ardından ihraca kadar uzandı.   
"6 OK YÜREĞİME KAZINMIŞTIR"
Aldığı istifa karının ardından Bekir Çapar dün akşam saatlerinde farklı bir açıklama yaparak tüm dikkatleri üzerine çekti. "6 ok yüreğine kazınmış birisi olarak bağımsız kalmam doğru ve etik olmazdı ve ben bağımsız aday olarak seçime katılmadım. Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak seçildim" sözleri yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Çok sevdiği partisinden uzak kalan Çapar,  “Ben göçmen kuşu değilim, geçici sürgünü kabul etmiyorum." demiş ve bu kararı verenlere sitem etmişti. 
"BAŞKAFA İLE DEVAM EDEMEZDİM"
Uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi'nde görev yapan Avukat Bekir Çapar'ın kamuoyuna yansıyan Bozkurt İlçe Noterliği görevini üstlendiği gerekçesi ile meclis üyeliği görevinden istifa ettiği açıklamaları gerçeği yansıtmadığı bu gün ortaya çıktı. İhraç kararının alınmasındaki en büyük rol, Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa ile girdiği siyasi anlaşmazlıktı. Çapar'da bunu şu sözlerle ortaya koydu, "Saklı gerçeği yok, istifa ettim. Noter olmam engel değildi. 6 ok yüreğine kazınmış birisi olarak bağımsız kalmam doğru ve etik olmazdı ve ben bağımsız aday olarak seçime katılmadım. Chp adayı olarak seçildim, bağımsız devam etmem etik değildi. Meclis görüşmelerini sesli görüntülü kayda alamam diyerek resmi cevap ve yazı yazan boş pardon Sayın Başkafa ile devam edemezdim saygılar. Yerime yürekli yiğit CHP'li kardeşim ağabeyim İbrahim Okursoy geliyor. "

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.