HALK ENGELİNE POLİS MÜDAHALESİ!

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.10.2017 - 15:34, Güncelleme: 06.10.2017 - 17:23 3135+ kez okundu.
 

HALK ENGELİNE POLİS MÜDAHALESİ!

Denizli'nin Merkezefendi İlçesi, Akkonak Mahallesi'nde hafta başından beri devam eden trafo tartışması bu günde devam etti. Trafoyu yerleştirmek için alana gelen görevlilerin yanında bu kez polisler olunca ortam gerildi.
Denizli'nin Merkezefendi İlçesi, Akkonak Mahallesi'nde yer alan çocuk parkına elektrik trafosu yerleştirme kararı mahalleliyi ayaklandırdı. Hafta başında başlayan tartışmalar bu günde devam etti. Trafonun yerleştirileceği alanda nöbet tutan vatandaş, iki gün aranın ardından yine firma yetkilileri ile karşı karşıya geldi. Pazartesi günü vinç ve trafonun bulunduğu tırla alana gelen firma yetkilileri, mahallelinin tepkisinin ardından geri dönmüştü. Bu gün sabah yine benzer bir olay yaşandı. Firma yetkililerinin çalışma yapacakları duyumunu alan mahalle sakinleri parka gelerek nöbet tutmaya başladı.  POLİS DEVREYE GİRDİ Trafonun yerleştirilmesi için parka gelen görevliler karşılarında yine mahalleliyi görünce devreye bu kez polis girdi. Önce yunus ekipleri göründü ardından devriyi ekipleri derken çoğu kadın ve yaşlı olan gruba müdehale için bölgeye asayiş, güvenlik şube, terör ve en sonunda çevik ekipleri de parkta yerini aldı. Yüklenici firma yetkilisinin, "Ben bu gün bu trafoyu bu alana yerleştireceğim" şeklindeki ısrarı mahalle sakinlerini çileden çıkardı. Uzun süren tartışmaları önlemek için devreye olay yerine gelen şube müdürleri girdi.  "YA PARKI KALDIRIN, YA DA TRAFOYU" 2008 yılında belediye meclisi tarafından alınan bir kararla söz konusu parkın trafo alanı olarak belirlenmesine tepki gösteren mahalleli, belediye başkanlarından yardım istedi. Yerleştirilmek istenen trafonun çocukları için tehlikeli olacağını savunan vatandaşlar, "Mahallemizin içerisinde yer alan ve zaten küçük olan bu parka ısrarla trafo konmak istenmesine bir anlam veremiyoruz. Bizler, trafo konulmasına karşı değiliz. Tek isteğimiz ve ricamız, trafonun biraz aşağıda var olan ve genellikle içki içenlerin kullandığı metruk durumdaki o parka yerleştirilmesi. Bunu yapmak bu kadar zor olmasa gerek." şeklinde tepki gösterdiler.  1 GÜN DAHA MÜSAADE EDİLDİ Mahalleye gelen yüklenici firma çalışanları ve mahalleli arasında uzlaşı sağlamak için çaba gösteren polislerin, alanda yer alan Merkezefendi Belediyesi CHP'li meclis üyelerininde devreye girmesi ile sonuç verdi. İlçe Başkanı Sedat Demirci, bu gün gerçekleştirilecek olan meclis görüşmelerinde konu hakkında söz alarak yanlışın düzeltilmesi için çalışacaklarını, eğer bu yolla çare bulamadıkları takdirde, yarın sabah gerekli çalışmaların yapılması yönünde tarafları ikna etti. Polisler ve CHP Merkezefendi İlçe Başkanının gayreti ile mahalleli ve firma yetkilisi ile yapılan uzun görüşmelerin ardından her hangi bir tatsızlık çıkmadan olay sonlandırıldı. 
Denizli'nin Merkezefendi İlçesi, Akkonak Mahallesi'nde hafta başından beri devam eden trafo tartışması bu günde devam etti. Trafoyu yerleştirmek için alana gelen görevlilerin yanında bu kez polisler olunca ortam gerildi.

Denizli'nin Merkezefendi İlçesi, Akkonak Mahallesi'nde yer alan çocuk parkına elektrik trafosu yerleştirme kararı mahalleliyi ayaklandırdı. Hafta başında başlayan tartışmalar bu günde devam etti. Trafonun yerleştirileceği alanda nöbet tutan vatandaş, iki gün aranın ardından yine firma yetkilileri ile karşı karşıya geldi. Pazartesi günü vinç ve trafonun bulunduğu tırla alana gelen firma yetkilileri, mahallelinin tepkisinin ardından geri dönmüştü. Bu gün sabah yine benzer bir olay yaşandı. Firma yetkililerinin çalışma yapacakları duyumunu alan mahalle sakinleri parka gelerek nöbet tutmaya başladı. 

POLİS DEVREYE GİRDİ

Trafonun yerleştirilmesi için parka gelen görevliler karşılarında yine mahalleliyi görünce devreye bu kez polis girdi. Önce yunus ekipleri göründü ardından devriyi ekipleri derken çoğu kadın ve yaşlı olan gruba müdehale için bölgeye asayiş, güvenlik şube, terör ve en sonunda çevik ekipleri de parkta yerini aldı. Yüklenici firma yetkilisinin, "Ben bu gün bu trafoyu bu alana yerleştireceğim" şeklindeki ısrarı mahalle sakinlerini çileden çıkardı. Uzun süren tartışmaları önlemek için devreye olay yerine gelen şube müdürleri girdi. 

"YA PARKI KALDIRIN, YA DA TRAFOYU"

2008 yılında belediye meclisi tarafından alınan bir kararla söz konusu parkın trafo alanı olarak belirlenmesine tepki gösteren mahalleli, belediye başkanlarından yardım istedi. Yerleştirilmek istenen trafonun çocukları için tehlikeli olacağını savunan vatandaşlar, "Mahallemizin içerisinde yer alan ve zaten küçük olan bu parka ısrarla trafo konmak istenmesine bir anlam veremiyoruz. Bizler, trafo konulmasına karşı değiliz. Tek isteğimiz ve ricamız, trafonun biraz aşağıda var olan ve genellikle içki içenlerin kullandığı metruk durumdaki o parka yerleştirilmesi. Bunu yapmak bu kadar zor olmasa gerek." şeklinde tepki gösterdiler. 

1 GÜN DAHA MÜSAADE EDİLDİ

Mahalleye gelen yüklenici firma çalışanları ve mahalleli arasında uzlaşı sağlamak için çaba gösteren polislerin, alanda yer alan Merkezefendi Belediyesi CHP'li meclis üyelerininde devreye girmesi ile sonuç verdi. İlçe Başkanı Sedat Demirci, bu gün gerçekleştirilecek olan meclis görüşmelerinde konu hakkında söz alarak yanlışın düzeltilmesi için çalışacaklarını, eğer bu yolla çare bulamadıkları takdirde, yarın sabah gerekli çalışmaların yapılması yönünde tarafları ikna etti. Polisler ve CHP Merkezefendi İlçe Başkanının gayreti ile mahalleli ve firma yetkilisi ile yapılan uzun görüşmelerin ardından her hangi bir tatsızlık çıkmadan olay sonlandırıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.