PARANIN KIZIL AVI!

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.10.2017 - 22:16, Güncelleme: 02.10.2017 - 22:48 2828+ kez okundu.
 

PARANIN KIZIL AVI!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan iki Kızılgeyik İzmir’den gelen avcılar tarafından avlandı.
Edinilen bilgiye göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 12.07.2016 tarihinde yapılan iki adet Kızılgeyik avlama ihalesini alan avcılar, hafta sonu yaptıkları av ile iki adet Kızılgeyik’i vurdular. Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içinde 5677,5 Ha alanda avlanılmasına izin verilen Kızılgeyiklerin avlanmalarının 16 bin TL muammen bedel karşılığında ihale edildiği belirtildi. 01.09.2016 ile 31.01.2017 tarihleri arasındaki sürede geçerli olan av iznin bitmesine 3 ay kala Akdağ’a gelen avcılar kiraladıkları rehberler ile çıktıkları Akdağ’da iki adet Kızılgeyik’i avladılar. Kızılgeyik avında avcıların, geyik başına devlete ayrıca ücret ödedikleri, alınan bu paradan, avın hangi ilçenin sınırlarında yapıldı ise o Belediyeye alınan orandan yüzde 40 dolayında bir pay aktarıldığı belirtildi. İzin alarak bölgeye gelen avcıların Doğa Koruma ve Milli parklar görevlileri refakatinde avlanma bölgesine götürüldükleri, gözetim ve denetimi altında avlanmaya müsaade edildiği kaydedildi. İHALE ŞARTNAMESİ Orman ve Su İşleri Bakanlığı V. Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü, Sandıklı Akdağ YHGS’da 2 (iki) adet Kızıl Geyik (Cervus elaphus) kotası, 2016 – 2017 Av Turizmi Uygulamalarını içerir Usul ve Esaslar kapsamında; Döner Sermayeli Kuruluşlar İhale Yönetmeliği’nin 29/c maddesi ve 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35 (c) maddesine göre “Açık Teklif Usulü’’ ile ihale edilerek avlattırılacaktır.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan iki Kızılgeyik İzmir’den gelen avcılar tarafından avlandı.

Edinilen bilgiye göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 12.07.2016 tarihinde yapılan iki adet Kızılgeyik avlama ihalesini alan avcılar, hafta sonu yaptıkları av ile iki adet Kızılgeyik’i vurdular. Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içinde 5677,5 Ha alanda avlanılmasına izin verilen Kızılgeyiklerin avlanmalarının 16 bin TL muammen bedel karşılığında ihale edildiği belirtildi. 01.09.2016 ile 31.01.2017 tarihleri arasındaki sürede geçerli olan av iznin bitmesine 3 ay kala Akdağ’a gelen avcılar kiraladıkları rehberler ile çıktıkları Akdağ’da iki adet Kızılgeyik’i avladılar.

Kızılgeyik avında avcıların, geyik başına devlete ayrıca ücret ödedikleri, alınan bu paradan, avın hangi ilçenin sınırlarında yapıldı ise o Belediyeye alınan orandan yüzde 40 dolayında bir pay aktarıldığı belirtildi.

İzin alarak bölgeye gelen avcıların Doğa Koruma ve Milli parklar görevlileri refakatinde avlanma bölgesine götürüldükleri, gözetim ve denetimi altında avlanmaya müsaade edildiği kaydedildi.

İHALE ŞARTNAMESİ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı V. Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü, Sandıklı Akdağ YHGS’da 2 (iki) adet Kızıl Geyik (Cervus elaphus) kotası, 2016 – 2017 Av Turizmi Uygulamalarını içerir Usul ve Esaslar kapsamında; Döner Sermayeli Kuruluşlar İhale Yönetmeliği’nin 29/c maddesi ve 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35 (c) maddesine göre “Açık Teklif Usulü’’ ile ihale edilerek avlattırılacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.