Basmacı: Adalet tabelada kaldı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.08.2017 - 14:53, Güncelleme: 25.08.2017 - 16:34 3477+ kez okundu.
 

Basmacı: Adalet tabelada kaldı

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, cumartesi günü yapılacak “Adalet Kurultayı” öncesinde konuştu. Basmacı, “İsminin başına adalet yazmakla adaletli davranıldığını mı düşüyorsunuz? Bu yanılgıdan acilen dönün. Toplumda açtığınız yaraları bir an önce kapatın” çağrısında bulundu.
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, cumartesi günü yapılacak “Adalet Kurultayı” öncesinde yaptğı değerlendirmede, kurultay ile ilgli çalışmaların son aşamaya geldiğini bildirdi. 26 Ağustos tarihinde Gelibolu tarihi yarımadasında Kocadere kamp alanında kurultay çalışmasının başlayacağını aktaran Basmacı, “Kurultayımız, 26-27-28-29 Ağustos tarihleri arasında devam edecek. Katılımın çok yoğun olmasını beklediğimiz kurultayda bir kez daha adaletle ilgili beklentinin ne kadar yüksek olduğunu bu çalışma sırasında da tespit etme olanağı bulduk. 8 ana konuda adaleti tartışacağız. 8 ana panel yapılacak. 8 ana panelde 44 panelist adalet konusunu tartışacak. Bu panellerin dışında 54 ayrı çalıştayımız daha yapılacak. 54 çalıştayda 540 konuşmacı adalet başlıklarını tartışacak” dedi. “ADALET HERKESE LAZIM” Çalıştay sonunda rapor çıkacağını bildiren Basmacı, kurultayı binlerce vatandaşın izlamesini beklediklerini de bildirdi. Basmacı, Türkiye’miz, CHP önderliğinde adaletli günleri yakalama konusunda kararlı mücadelesine devam edecek. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşünün devamı niteliğinde olacak bu kurultay ve çalıştay zincirinin Türkiye’de özlemle beklenen adalete ulaşma adına önemli bir merhale olacaktır. Beklentimiz odur ki, CHP ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaktığı ve toplum zararında kabul gören bu kıvılcım, büyüyerek toplumsal bir reflekse dönüşecektir. Adalet olmayan bir toplumda geleceğe güvenle bakmak imkansızdır. Yurttaşlarımızın adalet sistemine olan güvensizliği kurumlar kadar devletin işleyişine de ters yansıyacaktır. Bunu da en son isteyen olan Cumhuriyet Halk Partililerdir. Adalet herkese lazım. İsminin başına adalet yazmakla adaletli davranıldığını mı düşüyorsunuz? Bu yanılgıdan acilen dönülmelidir. Toplumda açılan yaralar bir an önce kapatılmalıdır” dedi.
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, cumartesi günü yapılacak “Adalet Kurultayı” öncesinde konuştu. Basmacı, “İsminin başına adalet yazmakla adaletli davranıldığını mı düşüyorsunuz? Bu yanılgıdan acilen dönün. Toplumda açtığınız yaraları bir an önce kapatın” çağrısında bulundu.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, cumartesi günü yapılacak “Adalet Kurultayı” öncesinde yaptğı değerlendirmede, kurultay ile ilgli çalışmaların son aşamaya geldiğini bildirdi. 26 Ağustos tarihinde Gelibolu tarihi yarımadasında Kocadere kamp alanında kurultay çalışmasının başlayacağını aktaran Basmacı, “Kurultayımız, 26-27-28-29 Ağustos tarihleri arasında devam edecek. Katılımın çok yoğun olmasını beklediğimiz kurultayda bir kez daha adaletle ilgili beklentinin ne kadar yüksek olduğunu bu çalışma sırasında da tespit etme olanağı bulduk. 8 ana konuda adaleti tartışacağız. 8 ana panel yapılacak. 8 ana panelde 44 panelist adalet konusunu tartışacak. Bu panellerin dışında 54 ayrı çalıştayımız daha yapılacak. 54 çalıştayda 540 konuşmacı adalet başlıklarını tartışacak” dedi.

“ADALET HERKESE LAZIM”

Çalıştay sonunda rapor çıkacağını bildiren Basmacı, kurultayı binlerce vatandaşın izlamesini beklediklerini de bildirdi. Basmacı, Türkiye’miz, CHP önderliğinde adaletli günleri yakalama konusunda kararlı mücadelesine devam edecek. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşünün devamı niteliğinde olacak bu kurultay ve çalıştay zincirinin Türkiye’de özlemle beklenen adalete ulaşma adına önemli bir merhale olacaktır. Beklentimiz odur ki, CHP ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaktığı ve toplum zararında kabul gören bu kıvılcım, büyüyerek toplumsal bir reflekse dönüşecektir. Adalet olmayan bir toplumda geleceğe güvenle bakmak imkansızdır. Yurttaşlarımızın adalet sistemine olan güvensizliği kurumlar kadar devletin işleyişine de ters yansıyacaktır. Bunu da en son isteyen olan Cumhuriyet Halk Partililerdir. Adalet herkese lazım. İsminin başına adalet yazmakla adaletli davranıldığını mı düşüyorsunuz? Bu yanılgıdan acilen dönülmelidir. Toplumda açılan yaralar bir an önce kapatılmalıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.