SEYYAR HAVUZLAR NE KADAR SAĞLIKLI?

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.08.2017 - 12:32, Güncelleme: 07.08.2017 - 12:32 3554+ kez okundu.
 

SEYYAR HAVUZLAR NE KADAR SAĞLIKLI?

Havuzlarda hijyeni sağlamak ve sağlık problemlerinin önüne geçebilmek adına, Valimiz Hasan Karahan başkanlığında toplanan İl Umumi ve Hıfzıssıhha Meclisince önemli kararlar alındı. Alınan bu kararın ardından gözler İlçe Belediyeleri tarafından okul bahçelerine kurulan seyyar havuzlara çevrildi.
Denizli Valisi Hasan Karahan başkanlığında  toplanan İl Umumi ve Hıfzıssıhha Meclisince önemli kararlar alındı. Bu kararlar arasında en dikkat çeken gelişme ise "Havuzlarda hijyen" başlığı altında alınan karar oldu. Kararın içeriğinde ise havuzlar da hijyeni sağlamak ve sağlık problemlerinin önüne geçebilmek olduğu ifade edildi.  MECLİS TARAFINDAN ALINAN KARAR “06.03.2011 tarih ve 27866 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda havuzların taşıması gereken kriterlere uygun olması ve havuz suyu analizlerinin en az ayda bir Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilmiş laboratuvarlarda havuz işleticileri ve yetkilileri tarafından yaptırılmasına, Bu itibarla umuma açık havuz suyu işleticilerinin daha dikkatli olması ve yönetmelik kriterlerine uygun olmayan havuzlara yaptırımlar uygulanacağı belirtilmiştir.” GÖZLER SEYYAR HAVUZLARA ÇEVRİLDİ Vali Hasan Karahan tarafından titizlikle incelenen ve sonrasında alınan bu kararın ardından gözler Merkezefendi Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi'nin okul bahçelerine kurduğu seyyar havuzlara çevrildi. Oluşturulan seyyar bir platform ve tankerlerle taşınan sularda doldurulan havuzların ne kadar hijyen kurallarına uygun olduğu tartışma konusu oldu. Her gün yüzlerce çocuğun girdiği bu havuzlarda denetimin nasıl sağlandığı ise merak konusu. 
Havuzlarda hijyeni sağlamak ve sağlık problemlerinin önüne geçebilmek adına, Valimiz Hasan Karahan başkanlığında toplanan İl Umumi ve Hıfzıssıhha Meclisince önemli kararlar alındı. Alınan bu kararın ardından gözler İlçe Belediyeleri tarafından okul bahçelerine kurulan seyyar havuzlara çevrildi.

Denizli Valisi Hasan Karahan başkanlığında  toplanan İl Umumi ve Hıfzıssıhha Meclisince önemli kararlar alındı. Bu kararlar arasında en dikkat çeken gelişme ise "Havuzlarda hijyen" başlığı altında alınan karar oldu. Kararın içeriğinde ise havuzlar da hijyeni sağlamak ve sağlık problemlerinin önüne geçebilmek olduğu ifade edildi. 

MECLİS TARAFINDAN ALINAN KARAR

“06.03.2011 tarih ve 27866 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda havuzların taşıması gereken kriterlere uygun olması ve havuz suyu analizlerinin en az ayda bir Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilmiş laboratuvarlarda havuz işleticileri ve yetkilileri tarafından yaptırılmasına, Bu itibarla umuma açık havuz suyu işleticilerinin daha dikkatli olması ve yönetmelik kriterlerine uygun olmayan havuzlara yaptırımlar uygulanacağı belirtilmiştir.”

GÖZLER SEYYAR HAVUZLARA ÇEVRİLDİ

Vali Hasan Karahan tarafından titizlikle incelenen ve sonrasında alınan bu kararın ardından gözler Merkezefendi Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi'nin okul bahçelerine kurduğu seyyar havuzlara çevrildi. Oluşturulan seyyar bir platform ve tankerlerle taşınan sularda doldurulan havuzların ne kadar hijyen kurallarına uygun olduğu tartışma konusu oldu. Her gün yüzlerce çocuğun girdiği bu havuzlarda denetimin nasıl sağlandığı ise merak konusu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.