RENKLİ CİVCİVE İZİN YOK!

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.08.2017 - 09:01, Güncelleme: 05.08.2017 - 09:24 3329+ kez okundu.
 

RENKLİ CİVCİVE İZİN YOK!

Özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte artan renkli civciv satışına zabıta geçit vermedi. Çivril zabıtası, pazar alanında renkli civciv satmaya çalışan bir kişiye ceza uygulayarak polise teslim etti.
Belki hepimiz çarşıda, sokakta, pazarda gezerken görmüşüzdür renkli civcivleri. Sarısı, kırmızısı, mavisi, yeşili, moru bizim ve çocuklarımızın ilgisini çeker. Çocuklarımıza alır ve onları mutlu ederiz. Biz mutluyuz peki civcivler bu konudan mutlular mı? Civcivlerin yumurtadan çıkmalarına 2 gün kala ılık su ile birlilte enjekte edilen gıda boyası ile renkli olarak dünyaya gelen civcivlere sokaklarda yada pazarlarda rastlamak mümkün. Boya ile birlikte daha şirin bir hal alan civcivler, çocukların ilgisini çektiği için aileler tarafından satın alınıyor. Ancak bu civcivler kısa süre sonra ölümle tanışıyor. Yani yaşama ihtimalleri hiç yok. ZABITA EKİPLERİ DUR DEDİ Denizli'nin Çivril ilçesi zabıta ekipleri tarafından bu katliama dur diyecek bir adım atıldı. Çivril pazarında denetim yapan Çivril Belediyesi Zabıta ekipleri, pazar yerinde renkli civciv satan bir kişiyi tespit etti. Satış yapan şahıstan kimlik ve satış belgesi isteyen zabıta ekipleri, kimlik ve satış belgesi olmayan şahsı Zabıta Noktasına götürdüler. Çivril Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri ile iletişem geçen Zabıta, şahsı Polislere teslim etti. Satmaya çalıştığı 30 renkli civcive el koyuldu. Göz altına alınan şahsa pazar yerinde yönetmeliğe aykırı canlı hayvan satışı yaptığı için Zabıta ekipleri tarafından Kabahatler kanununa göre 209 TL ceza kesildi. 
Özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte artan renkli civciv satışına zabıta geçit vermedi. Çivril zabıtası, pazar alanında renkli civciv satmaya çalışan bir kişiye ceza uygulayarak polise teslim etti.

Belki hepimiz çarşıda, sokakta, pazarda gezerken görmüşüzdür renkli civcivleri. Sarısı, kırmızısı, mavisi, yeşili, moru bizim ve çocuklarımızın ilgisini çeker. Çocuklarımıza alır ve onları mutlu ederiz. Biz mutluyuz peki civcivler bu konudan mutlular mı? Civcivlerin yumurtadan çıkmalarına 2 gün kala ılık su ile birlilte enjekte edilen gıda boyası ile renkli olarak dünyaya gelen civcivlere sokaklarda yada pazarlarda rastlamak mümkün. Boya ile birlikte daha şirin bir hal alan civcivler, çocukların ilgisini çektiği için aileler tarafından satın alınıyor. Ancak bu civcivler kısa süre sonra ölümle tanışıyor. Yani yaşama ihtimalleri hiç yok.

ZABITA EKİPLERİ DUR DEDİ

Denizli'nin Çivril ilçesi zabıta ekipleri tarafından bu katliama dur diyecek bir adım atıldı. Çivril pazarında denetim yapan Çivril Belediyesi Zabıta ekipleri, pazar yerinde renkli civciv satan bir kişiyi tespit etti. Satış yapan şahıstan kimlik ve satış belgesi isteyen zabıta ekipleri, kimlik ve satış belgesi olmayan şahsı Zabıta Noktasına götürdüler. Çivril Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri ile iletişem geçen Zabıta, şahsı Polislere teslim etti. Satmaya çalıştığı 30 renkli civcive el koyuldu.

Göz altına alınan şahsa pazar yerinde yönetmeliğe aykırı canlı hayvan satışı yaptığı için Zabıta ekipleri tarafından Kabahatler kanununa göre 209 TL ceza kesildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.