KOLAK GÖLÜ’NE 10 BİN YAVRU SAZAN BIRAKILDI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.07.2017 - 20:22, Güncelleme: 13.07.2017 - 20:22 3845+ kez okundu.
 

KOLAK GÖLÜ’NE 10 BİN YAVRU SAZAN BIRAKILDI

Kolak Gölü Mesire Alanında bulunan Göle Çameli Belediyesi ve Çameli Tarım İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği içerisinde temin ettiği 10 bin yavru pullu sazan balığı göle bırakıldı.
Çameli'de su ürünleri popülasyonunun artırılması amacıyla her yıl düzenli olarak yapılan balıklandırma çalışmaları kapsamında Çameli'de daki Kolak Gölüne yavru sazan balığı bırakıldı. Balıkların doğal şartlarda iki yıl sonra yenilebilir seviye olarak değerlendirlirken balıkların 1 kiloya ulaşması bekleniyor. Sazan balıkları yaklaşık 25 kiloya kadar büyüyebiliyor. “YETİŞENE KADAR KORUMALIYIZ” Katkıları için Çameli Tarım İlçe Müdürlüğüne teşekkür eden Çameli, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, gölde avlananlara da çağrıda bulundu. Arslan, Geçen sene bu zamanlarda da ilk 10 bin yavru pullu sazan balığı bıraktıklarını ifade ederek şunları söyledi, "Bugün Göle bıraktığımız yavru balıkların büyüyebilmesi için vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını bekliyoruz. Kolak Gölü’nü çevreden gelen zararlılardan korumamız gerekiyor. Bunların başında ise piknik yapmaya gelen misafirlerimizin ve çiftcilerimizin ziraii atıkları geliyor. Eğer göle atık ulaşırsa bırakılan balıklar ölecek ve göldeki balık sayısı yok olmaya yüz tutacaktır. Bir başka dikkat etmemiz gereken konu ise balık avcılığı. Gölden avlananların yavru balıklara zarar vermeyecek şekilde avlanabilir boy yasaklarına uygun olan göz aralıklarına sahip ağlarla avlanmaları gerekiyor. Yada yakalanan yavru balıkları zaman kaybeden yeniden göle bırakmalıyız” dedi
Kolak Gölü Mesire Alanında bulunan Göle Çameli Belediyesi ve Çameli Tarım İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği içerisinde temin ettiği 10 bin yavru pullu sazan balığı göle bırakıldı.

Çameli'de su ürünleri popülasyonunun artırılması amacıyla her yıl düzenli olarak yapılan balıklandırma çalışmaları kapsamında Çameli'de daki Kolak Gölüne yavru sazan balığı bırakıldı.

Balıkların doğal şartlarda iki yıl sonra yenilebilir seviye olarak değerlendirlirken balıkların 1 kiloya ulaşması bekleniyor. Sazan balıkları yaklaşık 25 kiloya kadar büyüyebiliyor.

“YETİŞENE KADAR KORUMALIYIZ”

Katkıları için Çameli Tarım İlçe Müdürlüğüne teşekkür eden Çameli, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, gölde avlananlara da çağrıda bulundu. Arslan, Geçen sene bu zamanlarda da ilk 10 bin yavru pullu sazan balığı bıraktıklarını ifade ederek şunları söyledi, "Bugün Göle bıraktığımız yavru balıkların büyüyebilmesi için vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını bekliyoruz. Kolak Gölü’nü çevreden gelen zararlılardan korumamız gerekiyor. Bunların başında ise piknik yapmaya gelen misafirlerimizin ve çiftcilerimizin ziraii atıkları geliyor. Eğer göle atık ulaşırsa bırakılan balıklar ölecek ve göldeki balık sayısı yok olmaya yüz tutacaktır.

Bir başka dikkat etmemiz gereken konu ise balık avcılığı. Gölden avlananların yavru balıklara zarar vermeyecek şekilde avlanabilir boy yasaklarına uygun olan göz aralıklarına sahip ağlarla avlanmaları gerekiyor. Yada yakalanan yavru balıkları zaman kaybeden yeniden göle bırakmalıyız” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.