CHP’de Üye Listeleri Askıya Çıktı

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.07.2017 - 18:19, Güncelleme: 10.07.2017 - 18:19 4003+ kez okundu.
 

CHP’de Üye Listeleri Askıya Çıktı

Cumhuriyet Halk Partisinde 36. Olağan Kurultay ile sonlanacak Kongreler Takvimi üye listelerinin askıya çıkması ile fiilen ilçeler bazında başlamış oldu.
Buna göre önce mahallelerden ilçe kongre delegeleri ve önseçmenler seçilecek ve takiben ilçe ve il kongreleri ve nihayet Kurultay ile süreç, tamamlanmış olacak. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, “Kongre Takvimimiz içinde öncelikle; mahalle bazında delege ve ön seçmen seçimlerimiz yapılacak. Tabi bunun için ilk olarak bugün itibarıyla başlayan ve referandumda oy kullanılan mahalleye ve ayrıca Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığındaki son kayıtlara göre güncellenmiş olan üye listelerine askı itiraz süreci var. Bugün başlayan askı itiraz süreci önümüzdeki hafta Pazartesi akşamı saat 18’e kadar devam edecek ve listelere yönelik itirazın bu süre içinde yapılması gerekiyor. İtirazlar önce ilgili İlçe sonrasında da İl Yönetim Kurulumuza yapılacak. İl Yönetim Kurulunun vereceği kararlar ile üye listeleri kesinleşmiş olacak. Kesinleşen üye listesinde yer alan kişiler; mahalle seçimlerinde seçme ve seçilme hakkına sahip olacak. Dolayısıyla ilçe kongre delegesi veya delegeliği ve önseçmen seçimlerinde oy kullanmak veyahut aday olmak isteyen tüm üyelerimizin askı süresi içinde listeleri kontrol etmesi yararlı olacaktır” dedi. 2019’da yapılacak yerel ve genel seçimlerin yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı seçiminin de bu kongre döneminde seçilecek yönetimler eliyle yürütüleceğini, bu nedenle demokratik bir kongre sürecinin, sosyal demokrat bir siyasi parti için başarının ilk anahtarı olduğunu belirten Tabu, gerçek bir demokrasi için çoğulcu katılımdan yana olduklarını söyledi. Tabu “Kongreler takviminde mahallelerden başlayarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün makamı olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı Makamına kadar tüm kademelerde aday olacak bütün dava arkadaşlarıma başarılar diliyorum, 36. Olağan Kurultay Takviminin, ülkemiz ve partimiz için güzel günler getirmesini temenni ediyorum” dedi. CHP Genel Merkezince güncellenen ve İlçe Başkanlığında askıya çıkarılan üye listesine göre Denizli’nin en büyük ilçesi olan Pamukkale’de 4314 Cumhuriyet Halk Partisi üyesi bulunuyor.
Cumhuriyet Halk Partisinde 36. Olağan Kurultay ile sonlanacak Kongreler Takvimi üye listelerinin askıya çıkması ile fiilen ilçeler bazında başlamış oldu.

Buna göre önce mahallelerden ilçe kongre delegeleri ve önseçmenler seçilecek ve takiben ilçe ve il kongreleri ve nihayet Kurultay ile süreç, tamamlanmış olacak. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, “Kongre Takvimimiz içinde öncelikle; mahalle bazında delege ve ön seçmen seçimlerimiz yapılacak. Tabi bunun için ilk olarak bugün itibarıyla başlayan ve referandumda oy kullanılan mahalleye ve ayrıca Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığındaki son kayıtlara göre güncellenmiş olan üye listelerine askı itiraz süreci var. Bugün başlayan askı itiraz süreci önümüzdeki hafta Pazartesi akşamı saat 18’e kadar devam edecek ve listelere yönelik itirazın bu süre içinde yapılması gerekiyor. İtirazlar önce ilgili İlçe sonrasında da İl Yönetim Kurulumuza yapılacak. İl Yönetim Kurulunun vereceği kararlar ile üye listeleri kesinleşmiş olacak. Kesinleşen üye listesinde yer alan kişiler; mahalle seçimlerinde seçme ve seçilme hakkına sahip olacak. Dolayısıyla ilçe kongre delegesi veya delegeliği ve önseçmen seçimlerinde oy kullanmak veyahut aday olmak isteyen tüm üyelerimizin askı süresi içinde listeleri kontrol etmesi yararlı olacaktır” dedi.

2019’da yapılacak yerel ve genel seçimlerin yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı seçiminin de bu kongre döneminde seçilecek yönetimler eliyle yürütüleceğini, bu nedenle demokratik bir kongre sürecinin, sosyal demokrat bir siyasi parti için başarının ilk anahtarı olduğunu belirten Tabu, gerçek bir demokrasi için çoğulcu katılımdan yana olduklarını söyledi.

Tabu “Kongreler takviminde mahallelerden başlayarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün makamı olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı Makamına kadar tüm kademelerde aday olacak bütün dava arkadaşlarıma başarılar diliyorum, 36. Olağan Kurultay Takviminin, ülkemiz ve partimiz için güzel günler getirmesini temenni ediyorum” dedi. CHP Genel Merkezince güncellenen ve İlçe Başkanlığında askıya çıkarılan üye listesine göre Denizli’nin en büyük ilçesi olan Pamukkale’de 4314 Cumhuriyet Halk Partisi üyesi bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.