YÖK İSTEDİ, İSTİFA GELDİ!

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.06.2017 - 14:57, Güncelleme: 05.06.2017 - 15:20 3709+ kez okundu.
 

YÖK İSTEDİ, İSTİFA GELDİ!

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ'ın eşini İslami İlimler Enstitüsüne enstitü sekreterliği görevine atamasının yankıları sürerken, yapılan atama için YÖK devreye girdi ve Rektör Bağ'a bir yazı göndererek gereğini yapması istendi.
Denizli'den bir anda Türkiye gündemine oturan atama ile ilgili olarak önemli bir gelişme yaşandı. Eşini üniversitenin İslami İlimler Enstitüsüne enstitü sekreterliği görevine atamasıyla başlayan ve toplum tarafından büyük tepki gören atama haberlerine YÖK dahil oldu. Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü'ne bir yazı gönderen YÖK, Rektör Bağ'dan, "kamu vicdanını rahatsız eden bu atama işleminin iptalini istenmiştir" cümlesi ile gereğini yapması istendi.  İŞTE YÖK'ÜN GÖNDERDİĞİ YAZI Bir üniversite rektörümüzün, eşini üniversite bünyesinde bir idari göreve ataması ve buna yönelik eleştiriler son günlerde kamuoyunda yer almıştır. Bu atama yasalara uygun olsa bile etik  değerler açısından uygun değildir. Özellikle akademi camiası olarak bizlerin bu gibi konulara yasaların verdiği serbestliğin ötesinde hassasiyet içinde yaklaşmamız icap ediyor. Dolayısıyla kamuoyunun bu atamaya gösterdiği tepkinin yerinde olduğu düşünülmektedir.  Bu nedenle ilgili sayın rektörden kamu vicdanını rahatsız eden bu atama işleminin iptalini istenmiştir.
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ'ın eşini İslami İlimler Enstitüsüne enstitü sekreterliği görevine atamasının yankıları sürerken, yapılan atama için YÖK devreye girdi ve Rektör Bağ'a bir yazı göndererek gereğini yapması istendi.

Denizli'den bir anda Türkiye gündemine oturan atama ile ilgili olarak önemli bir gelişme yaşandı. Eşini üniversitenin İslami İlimler Enstitüsüne enstitü sekreterliği görevine atamasıyla başlayan ve toplum tarafından büyük tepki gören atama haberlerine YÖK dahil oldu. Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü'ne bir yazı gönderen YÖK, Rektör Bağ'dan, "kamu vicdanını rahatsız eden bu atama işleminin iptalini istenmiştir" cümlesi ile gereğini yapması istendi. 

İŞTE YÖK'ÜN GÖNDERDİĞİ YAZI

Bir üniversite rektörümüzün, eşini üniversite bünyesinde bir idari göreve ataması ve buna yönelik eleştiriler son günlerde kamuoyunda yer almıştır. Bu atama yasalara uygun olsa bile etik  değerler açısından uygun değildir. Özellikle akademi camiası olarak bizlerin bu gibi konulara yasaların verdiği serbestliğin ötesinde hassasiyet içinde yaklaşmamız icap ediyor. Dolayısıyla kamuoyunun bu atamaya gösterdiği tepkinin yerinde olduğu düşünülmektedir. 

Bu nedenle ilgili sayın rektörden kamu vicdanını rahatsız eden bu atama işleminin iptalini istenmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.