Demirci: Kaygıyla izliyor ve esefle kınıyoruz

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.05.2017 - 12:21, Güncelleme: 21.05.2017 - 12:21 4279+ kez okundu.
 

Demirci: Kaygıyla izliyor ve esefle kınıyoruz

Denizli CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, SÖZCÜ’ye karşı yapılan algı operasyonu ile igili, "19 Mayıs günü yıllardır “Hoca efendi” diyerek devleti temsil eden terör yapısıyla hep ”FETO” diyerek mücadele eden, bu yapıyla ilgili halkı uyaran Sözcü gazetesine bu ithamla yapılanları kaygıyla izliyoruz ve esefle kınıyoruz" dedi.
CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Demirci tarafından yapılan ortak açıklamada şöyle denildi:“Demokrasinin temeli güçlü bir kuvvetler ayrılığıdır. Yasama, yargı ve yürütmenin yanında 4. kuvvet olarak basının bağımsızlığı da demokrasi için varlık nedenidir. 16 Nisan günü yapılan referandumdaki Hayır iradesini hukuku çiğneyerek devşiren siyasi irade yasama, yargı ve yürütmeyi tek adama bağlamış, toplumun gerçek bilgiye ulaşması adına mücadele eden birkaç gazeteye göz dikmiştir. 156 gazetecimiz tutuklu iken haktan, hukuktan, özgürlükten ve özgür basından bahsetmek mümkün değildir.   19 Mayıs günü yıllardır “Hoca efendi” diyerek devleti temsil eden terör yapısıyla hep ”FETO” diyerek mücadele eden, bu yapıyla ilgili halkı uyaran Sözcü gazetesine bu ithamla yapılanları kaygıyla izliyoruz ve esefle kınıyoruz. Baskın ve gözaltı uygulamasının 19 Mayıs gibi Türk halkının emperyalizme direniş başlattığı gün yapılması da manidardır. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk'ün kurdurduğu Cumhuriyet gazetesine 29 Ekim’den bir gün sonra yapıldığı gibi… Çeşitli bahanelerle 19 Mayıs coşkusunu yüreklerimizde küçültmeyi yasakçı zihniyetle başaracağını zanneden zihniyet bu anlamlı günü de kirletmeyi hedeflemiştir. Ülkeyi iç ve dış siyasi ve ekonomik çöküntüye sürükleyen siyasi iktidar beceriksiz politikalarını bu şekilde gündem değişikliği ile örtbas etmek istemektedir. Milletin tek adam anlayışına geçit vermeyen HAYIR iradesindeki birlikteliğini bu şekilde baskı korku ve dayatmayla sindirmek, parçalamak hedefi içindedirler. Ama başaramayacaklar. Milletimiz tüm gerçeği biliyor. Milletimiz demokrasisine, ATATÜRK ilke ve devrimlerine, cumhuriyet değerlerine sahip çıkmıştır ve çıkmaya devam edecektir. #SÖZCÜ SUSARSA TÜRKİYE SUSAR” ifadeleri kullanıldı.
Denizli CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, SÖZCÜ’ye karşı yapılan algı operasyonu ile igili, "19 Mayıs günü yıllardır “Hoca efendi” diyerek devleti temsil eden terör yapısıyla hep ”FETO” diyerek mücadele eden, bu yapıyla ilgili halkı uyaran Sözcü gazetesine bu ithamla yapılanları kaygıyla izliyoruz ve esefle kınıyoruz" dedi.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Demirci tarafından yapılan ortak açıklamada şöyle denildi:“Demokrasinin temeli güçlü bir kuvvetler ayrılığıdır. Yasama, yargı ve yürütmenin yanında 4. kuvvet olarak basının bağımsızlığı da demokrasi için varlık nedenidir. 16 Nisan günü yapılan referandumdaki Hayır iradesini hukuku çiğneyerek devşiren siyasi irade yasama, yargı ve yürütmeyi tek adama bağlamış, toplumun gerçek bilgiye ulaşması adına mücadele eden birkaç gazeteye göz dikmiştir. 156 gazetecimiz tutuklu iken haktan, hukuktan, özgürlükten ve özgür basından bahsetmek mümkün değildir.

 

FOTO: SOZCÜ

19 Mayıs günü yıllardır “Hoca efendi” diyerek devleti temsil eden terör yapısıyla hep ”FETO” diyerek mücadele eden, bu yapıyla ilgili halkı uyaran Sözcü gazetesine bu ithamla yapılanları kaygıyla izliyoruz ve esefle kınıyoruz. Baskın ve gözaltı uygulamasının 19 Mayıs gibi Türk halkının emperyalizme direniş başlattığı gün yapılması da manidardır.

Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk'ün kurdurduğu Cumhuriyet gazetesine 29 Ekim’den bir gün sonra yapıldığı gibi… Çeşitli bahanelerle 19 Mayıs coşkusunu yüreklerimizde küçültmeyi yasakçı zihniyetle başaracağını zanneden zihniyet bu anlamlı günü de kirletmeyi hedeflemiştir. Ülkeyi iç ve dış siyasi ve ekonomik çöküntüye sürükleyen siyasi iktidar beceriksiz politikalarını bu şekilde gündem değişikliği ile örtbas etmek istemektedir.

Milletin tek adam anlayışına geçit vermeyen HAYIR iradesindeki birlikteliğini bu şekilde baskı korku ve dayatmayla sindirmek, parçalamak hedefi içindedirler. Ama başaramayacaklar. Milletimiz tüm gerçeği biliyor. Milletimiz demokrasisine, ATATÜRK ilke ve devrimlerine, cumhuriyet değerlerine sahip çıkmıştır ve çıkmaya devam edecektir. #SÖZCÜ SUSARSA TÜRKİYE SUSAR” ifadeleri kullanıldı.

FOTO: SOZCU

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.