Pullar kalkıyor, egzoz gazına online takip geliyor

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.03.2017 - 18:38, Güncelleme: 13.03.2017 - 18:38 2927+ kez okundu.
 

Pullar kalkıyor, egzoz gazına online takip geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan "Egzoz Gazı Emi̇syonu Kontrolü Yönetmeli̇ği̇" Resmi Gazete'de yayımlandı.
Trafikte seyreden motorlu taşıtlardan kaynaklanan egzoz gazlarının neden olduğu hava kirliliğinin etkilerinden canlıları ve çevreyi korumak, egzoz gazı kirleticilerinin azaltılmasını sağlamak, ölçümler yaparak kontrol etmek ve uygulamaya ilişkin usul ile esasları belirlemek amacıyla hazırlanan "Egzoz Gazı Emi̇syonu Kontrolü Yönetmeli̇ği̇" Resmi Gazete'de yayımlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yayımlanan yeni yönetmelikle motorlu taşıtların egzoz gazı emisyon ölçümlerinin dijital ortamda izlenmesine olanak sağlayacak "Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Takip Sistemi" kurulacak. BAKANLIK TAKİBE GEÇTİ Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Takip Sistemi ile egzoz gazı emisyon ölçümlerinin takibinin sağlanması, ölçüm yaptırmayan taşıtların tespiti ve usulsüz ölçümlerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Ayrıca bu sistem ile egzoz gazı emisyon pulu ve ruhsatı da kullanımdan kaldırılacak. Böylece pul ile ruhsat basım ve dağıtım maliyetlerinin önüne geçilecek, sahte pul ve ruhsat kullanımı da engellenecek. Öte yandan trafikte seyreden motorlu taşıtlardan kaynaklanan egzoz gazlarının neden olduğu hava kirliliğinin etkilerinden canlıları ve çevreyi korumak, egzoz gazı kirleticilerinin azaltılmasını sağlamak maksadıyla emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahipleri Bakanlık tarafından tespit edilerek, kirliliğin zararları, ölçüm yapılmasının önemi ve ölçüm yaptırılmaması halinde uygulanacak müeyyideler konusunda mektup, radyo ve televizyon yayınları yolu ile uyarılabilecekler.a
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan "Egzoz Gazı Emi̇syonu Kontrolü Yönetmeli̇ği̇" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Trafikte seyreden motorlu taşıtlardan kaynaklanan egzoz gazlarının neden olduğu hava kirliliğinin etkilerinden canlıları ve çevreyi korumak, egzoz gazı kirleticilerinin azaltılmasını sağlamak, ölçümler yaparak kontrol etmek ve uygulamaya ilişkin usul ile esasları belirlemek amacıyla hazırlanan "Egzoz Gazı Emi̇syonu Kontrolü Yönetmeli̇ği̇" Resmi Gazete'de yayımlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yayımlanan yeni yönetmelikle motorlu taşıtların egzoz gazı emisyon ölçümlerinin dijital ortamda izlenmesine olanak sağlayacak "Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Takip Sistemi" kurulacak.

BAKANLIK TAKİBE GEÇTİ

Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Takip Sistemi ile egzoz gazı emisyon ölçümlerinin takibinin sağlanması, ölçüm yaptırmayan taşıtların tespiti ve usulsüz ölçümlerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Ayrıca bu sistem ile egzoz gazı emisyon pulu ve ruhsatı da kullanımdan kaldırılacak. Böylece pul ile ruhsat basım ve dağıtım maliyetlerinin önüne geçilecek, sahte pul ve ruhsat kullanımı da engellenecek. Öte yandan trafikte seyreden motorlu taşıtlardan kaynaklanan egzoz gazlarının neden olduğu hava kirliliğinin etkilerinden canlıları ve çevreyi korumak, egzoz gazı kirleticilerinin azaltılmasını sağlamak maksadıyla emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahipleri Bakanlık tarafından tespit edilerek, kirliliğin zararları, ölçüm yapılmasının önemi ve ölçüm yaptırılmaması halinde uygulanacak müeyyideler konusunda mektup, radyo ve televizyon yayınları yolu ile uyarılabilecekler.a

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.