DTO HEYETİ AFRİKA'DAN DÖNDÜ!

DTO HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.01.2017 - 15:55, Güncelleme: 02.01.2017 - 15:55 4337+ kez okundu.
 

DTO HEYETİ AFRİKA'DAN DÖNDÜ!

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Etiyopya ve Cibuti ziyaretleri sonrasında değerlendirmelerde bulundu.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Ferruh Dalkılınç, Meclis Üyeleri Halil Öztürk, Musa İmançlı ve çeşitli sektörden iş insanları ile Etiyopya ve Cibuti’de çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek ikili görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Başkan Erdoğan, bu iş formu sayesinde çok sayıda iş bağlantılarının yapıldığını belirtti. Gerçekleştirilen iş formunun Denizli’den bir ilk olduğunun altını çizen Başkan Erdoğan “Etiyopya’da ve gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde Türkiye’yi ticari anlamda önemsediklerini gördük. Ulaştırma, enerji, turizm, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere pek çok alanda ülkemizle işbirliği yapılmaktadır” diye konuştu. Etiyopya tüketim mallarının büyük kısmını dışarıdan ithal edildiğini belirten Başkan Erdoğan “Etiyopya, Afrika'nın en büyük ve nüfus olarak en kalabalık ülkelerinden biridir. Türkiye’den gelen ürünler de kalitesiyle ve menşei dolayısıyla Etiyopya'da beğeniliyor. İki ülke arasında büyük bir ticaret potansiyeli var. Bizlerinde ülke olarak bu potansiyeli iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Çünkü Türk firmalarının Etiyopya'da 3 milyar dolar civarında yatırımı bulunmaktadır” diye konuştu. Cibuti ziyareti ve görüşmelerinin de gayet verimli olduğunu kaydeden Başkan Erdoğan “Gerçekleşen ziyaretler ortak projeler üreterek ve ilişkilerimizi daha da kuvvetlendirmeyi amaçladık. Afrika ülkeleri arasında ekonomik potansiyeli yüksek olan bir ülke olduğunu tespit ettik. Yaptığımız görüşmelerde Cibuti’nin Türkiye mallarını önemli ölçüde kullandıklarını söylediler. Türkiye'den yaklaşık yıllık 600 milyon dolar civarında ithalat yapılmaktadır. Bu sebeple Türkiye ile sıkıntısız ve hızlı ithalat yapılabilmek için 2015 Kasım ayında 5 milyon karelik serbest bölge tahsisi yaptıklarını belirttiler. Bu ziyaretimizde de Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci, Türkiye ile Cibuti arasında ‘Serbest Ticaret Çerçeve Anlaşması’ imzaladı. Bu anlaşma sayesinde Cibuti’te ile ekonomik ilişkilerimiz daha çok kuvvetlenecektir. Bizlerde işadamları olarak bu fırsatları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Çünkü Afrika ülkelerinin Türkiye ekonomisi açısından umut verici olduğu gözle görülür bir gerçektir” diye konuştu  
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Etiyopya ve Cibuti ziyaretleri sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Ferruh Dalkılınç, Meclis Üyeleri Halil Öztürk, Musa İmançlı ve çeşitli sektörden iş insanları ile Etiyopya ve Cibuti’de çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek ikili görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Başkan Erdoğan, bu iş formu sayesinde çok sayıda iş bağlantılarının yapıldığını belirtti.

Gerçekleştirilen iş formunun Denizli’den bir ilk olduğunun altını çizen Başkan Erdoğan “Etiyopya’da ve gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde Türkiye’yi ticari anlamda önemsediklerini gördük. Ulaştırma, enerji, turizm, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere pek çok alanda ülkemizle işbirliği yapılmaktadır” diye konuştu.

Etiyopya tüketim mallarının büyük kısmını dışarıdan ithal edildiğini belirten Başkan Erdoğan “Etiyopya, Afrika'nın en büyük ve nüfus olarak en kalabalık ülkelerinden biridir. Türkiye’den gelen ürünler de kalitesiyle ve menşei dolayısıyla Etiyopya'da beğeniliyor. İki ülke arasında büyük bir ticaret potansiyeli var. Bizlerinde ülke olarak bu potansiyeli iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Çünkü Türk firmalarının Etiyopya'da 3 milyar dolar civarında yatırımı bulunmaktadır” diye konuştu.

Cibuti ziyareti ve görüşmelerinin de gayet verimli olduğunu kaydeden Başkan Erdoğan “Gerçekleşen ziyaretler ortak projeler üreterek ve ilişkilerimizi daha da kuvvetlendirmeyi amaçladık. Afrika ülkeleri arasında ekonomik potansiyeli yüksek olan bir ülke olduğunu tespit ettik. Yaptığımız görüşmelerde Cibuti’nin Türkiye mallarını önemli ölçüde kullandıklarını söylediler. Türkiye'den yaklaşık yıllık 600 milyon dolar civarında ithalat yapılmaktadır. Bu sebeple Türkiye ile sıkıntısız ve hızlı ithalat yapılabilmek için 2015 Kasım ayında 5 milyon karelik serbest bölge tahsisi yaptıklarını belirttiler. Bu ziyaretimizde de Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci, Türkiye ile Cibuti arasında ‘Serbest Ticaret Çerçeve Anlaşması’ imzaladı. Bu anlaşma sayesinde Cibuti’te ile ekonomik ilişkilerimiz daha çok kuvvetlenecektir. Bizlerde işadamları olarak bu fırsatları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Çünkü Afrika ülkelerinin Türkiye ekonomisi açısından umut verici olduğu gözle görülür bir gerçektir” diye konuştu

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.