29 yaşında kendi işinin patronu oldu

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.02.2016 - 14:44, Güncelleme: 22.02.2016 - 14:44 3921+ kez okundu.
 

29 yaşında kendi işinin patronu oldu

Denizli Ticaret Odası (DTO) bünyesinde geçen yıl açılan girişimcilik kursunu tamamlayan 29 yaşındaki Yusuf Gümüş, üç ay önce internet üzerinden ‘Havluna’ markasıyla satış yapan sanal mağaza kurdu.
HASAN DURNA Site üzerinden havlu, bornozdan, nevresime, bebek nevresim takımlarından, yatak örtüsü ve uyku setine kadar 30 çeşit tekstil ürününden yaklaşık bin çeşit ürünün satışını yapan Gümüş, KOSGEB’e hazırladığı dosyayla 30 bin TL hibe kredi almaya da hazırlanıyor. Sanal mağazada üç kişiye istihdam sağlamak istediğini belirten Gümüş, “2009 yılında Pamukkale Üniversitesi’nden mezun oldum. Askerlik görevinden sonra beş yıl boyunca aile şirketimizde ve farklı yerlerde çalıştım. Aldığım girişimcilik eğitimiyle birlikte 2015 Haziran ayında ‘Havluna’ markasıyla sanal mağazamı kurdum. Kendi işimin patronu olmak istedim. Mağazama ürünlerin yüklenmesi ve tam anlamıyla aktif olması Aralık ayına kadar devam etti. Sitemi günde yaklaşık bin kişi ziyaret ediyor. Bunlardan yüzde 10’u alış veriş yapıyor. Geçen ay 6 bin TL’lik satış yaptım. Ziyaretçi sayım ve cirom her geçen ay artıyor” Dedi. Ürünleri fabrikalardan ve bölge bayilerinden temin ediyorum Sanal mağazasında satışa sunduğu tekstil ürünlerini fabrikalardan ve ünlü markaların bölge bayilerinden temin ettiğini belirten Gümüş, “Mağazamdaki ürünlerin dışında müşterilerimizden gelen taleplere göre yeni ürünlerde ürettiriyorum. Önümüzdeki aylarda özellikle eşofman takımları, plaj, ev giyimi perde ve çocuk giyimi üzerine yeni ürünleri sitemde satmaya başlayacağım.” Dedi. Müşterinin site üzerinden aldığı ürünleri anlaşmalı kargo şirketleriyle adresine gönderdiğini, ister kapıda, isterse kredi kartıyla ödeme yapılabildiğini ifade eden Gümüş, “Sitemi kurarken çok zorlandım. Ama vaz geçmedim. Fabrikalarla ve bayilerle özel anlaşmalar yaptım. Yedi bankayla çalışıyorum. Sitemde kesinlikle birinci sınıf çok kaliteli ürünleri satıyorum. İşimi severek yapıyorum. Hazırladığım projem kabul edilirse üç kişiyi yanımda istihdam edeceğim” dedi. İnsanın kendi işi gibi yok Kendisi gibi girişimcilik eğitimi alarak kendi işini kurmak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Gümüş, “Önce yapacağınız işi iyice araştıracaksınız. İşinizi seveceksiniz ve kesinlikle işe başlamadan önce başka yerlerde çalışarak tecrübe edineceksiniz. Ben beş yıl başkalarının yanında çalıştım. Piyasayı çok iyi analiz ettim. İnsanların site üzerinden hangi ürünleri kolayca ve bolca alabileceklerini belirledim. Gerekli anlaşmaları yaptım. Tüm eksikleri tamamladıktan sonraa siteden satışa başladım. Özellikle sanal mağazamın alt yapısını kapıda ödeme yapılabilecek şekilde kurdum. Şimdi siteme yeni ürünlerin girişlerini de ben yapıyorum. İç pazarı bitirdikten sonra hedefim ihracata yönelmek olacak” dedi.
Denizli Ticaret Odası (DTO) bünyesinde geçen yıl açılan girişimcilik kursunu tamamlayan 29 yaşındaki Yusuf Gümüş, üç ay önce internet üzerinden ‘Havluna’ markasıyla satış yapan sanal mağaza kurdu.

HASAN DURNA

Site üzerinden havlu, bornozdan, nevresime, bebek nevresim takımlarından, yatak örtüsü ve uyku setine kadar 30 çeşit tekstil ürününden yaklaşık bin çeşit ürünün satışını yapan Gümüş, KOSGEB’e hazırladığı dosyayla 30 bin TL hibe kredi almaya da hazırlanıyor. Sanal mağazada üç kişiye istihdam sağlamak istediğini belirten Gümüş, “2009 yılında Pamukkale Üniversitesi’nden mezun oldum. Askerlik görevinden sonra beş yıl boyunca aile şirketimizde ve farklı yerlerde çalıştım. Aldığım girişimcilik eğitimiyle birlikte 2015 Haziran ayında ‘Havluna’ markasıyla sanal mağazamı kurdum. Kendi işimin patronu olmak istedim. Mağazama ürünlerin yüklenmesi ve tam anlamıyla aktif olması Aralık ayına kadar devam etti. Sitemi günde yaklaşık bin kişi ziyaret ediyor. Bunlardan yüzde 10’u alış veriş yapıyor. Geçen ay 6 bin TL’lik satış yaptım. Ziyaretçi sayım ve cirom her geçen ay artıyor” Dedi. Ürünleri fabrikalardan ve bölge bayilerinden temin ediyorum Sanal mağazasında satışa sunduğu tekstil ürünlerini fabrikalardan ve ünlü markaların bölge bayilerinden temin ettiğini belirten Gümüş, “Mağazamdaki ürünlerin dışında müşterilerimizden gelen taleplere göre yeni ürünlerde ürettiriyorum. Önümüzdeki aylarda özellikle eşofman takımları, plaj, ev giyimi perde ve çocuk giyimi üzerine yeni ürünleri sitemde satmaya başlayacağım.” Dedi. Müşterinin site üzerinden aldığı ürünleri anlaşmalı kargo şirketleriyle adresine gönderdiğini, ister kapıda, isterse kredi kartıyla ödeme yapılabildiğini ifade eden Gümüş, “Sitemi kurarken çok zorlandım. Ama vaz geçmedim. Fabrikalarla ve bayilerle özel anlaşmalar yaptım. Yedi bankayla çalışıyorum. Sitemde kesinlikle birinci sınıf çok kaliteli ürünleri satıyorum. İşimi severek yapıyorum. Hazırladığım projem kabul edilirse üç kişiyi yanımda istihdam edeceğim” dedi. İnsanın kendi işi gibi yok Kendisi gibi girişimcilik eğitimi alarak kendi işini kurmak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Gümüş, “Önce yapacağınız işi iyice araştıracaksınız. İşinizi seveceksiniz ve kesinlikle işe başlamadan önce başka yerlerde çalışarak tecrübe edineceksiniz. Ben beş yıl başkalarının yanında çalıştım. Piyasayı çok iyi analiz ettim. İnsanların site üzerinden hangi ürünleri kolayca ve bolca alabileceklerini belirledim. Gerekli anlaşmaları yaptım. Tüm eksikleri tamamladıktan sonraa siteden satışa başladım. Özellikle sanal mağazamın alt yapısını kapıda ödeme yapılabilecek şekilde kurdum. Şimdi siteme yeni ürünlerin girişlerini de ben yapıyorum. İç pazarı bitirdikten sonra hedefim ihracata yönelmek olacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.