KÜÇÜK ENES O OYUNLAR YÜZÜNDEN Mİ ÖLDÜ?

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.04.2019 - 13:17, Güncelleme: 09.04.2019 - 13:32 4231+ kez okundu.
 

KÜÇÜK ENES O OYUNLAR YÜZÜNDEN Mİ ÖLDÜ?

Denizli'nin Serinhisar ilçesinde dün geceden bu yana aranan 11 yaşında olduğu belirtilen Nuri Enes Karakuzu'nun dün akşam saat 17.00'den itibaren kaybolduğu belirtildi. Kayıp gencin cesedi bugün bulundu.
Denizli'nin Serinhisar ilçesinde dün geceden bu yana aranan 11 yaşında olduğu belirtilen Serinhisar İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nuri Enes Karakuzu'nun dün akşam saat 17.00'den itibaren kaybolduğu belirtildi. Denizli emniyet jandarma ve kurtarma ekiplerinin yoğun bir çalışmayla aramaya başladığı Nuri Enes, Serinhisar ilçesinde evlerine 1 kilometre uzaklıktaki bir inşaatın bodrum katında ipe asılı olarak bulundu.  İnşaatın bodrum katında kendini iple asarak hayatına son veren 11 yaşındaki çocuğun iddiaya göre momo veya mavi baline isimli bir oyun oynadığı, bu kapsamda, daha önce okul bahçesinde bir ip hazırladığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Oyun olarak adlandırılmasına karşın WhatsApp üzerinden gelen mesajlardaki görevleri tamamlama üzerine kurulan Mavi Balina, Mariam ve Momo gibi oyunlar, küçük yaştaki çocukları intihara kadar götüren bir yola sokuyordu. Konunun Momo ile tekrar gündeme gelmesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından açıklama geldi. Dünyada çok sayıda gencin bu oyun yüzünden intihar ettiği açıklandı. Ülkemizde de gençler, bu tehlikeli oyuna karşı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan tarafından uyarıldı. Mavi Balina”, “Momo” vb. oyunları oynayan çocuklarda depresyon, kaygı bozuklukları, davranış sorunları ve suça eğilimin arttığına dikkat çeken Sayan, sanal zorbalık içeren bu oyunların özellikle küçük yaştaki çocukları hedef aldığına dikkat çekti.  
Denizli'nin Serinhisar ilçesinde dün geceden bu yana aranan 11 yaşında olduğu belirtilen Nuri Enes Karakuzu'nun dün akşam saat 17.00'den itibaren kaybolduğu belirtildi. Kayıp gencin cesedi bugün bulundu.

Denizli'nin Serinhisar ilçesinde dün geceden bu yana aranan 11 yaşında olduğu belirtilen Serinhisar İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nuri Enes Karakuzu'nun dün akşam saat 17.00'den itibaren kaybolduğu belirtildi. Denizli emniyet jandarma ve kurtarma ekiplerinin yoğun bir çalışmayla aramaya başladığı Nuri Enes, Serinhisar ilçesinde evlerine 1 kilometre uzaklıktaki bir inşaatın bodrum katında ipe asılı olarak bulundu.  İnşaatın bodrum katında kendini iple asarak hayatına son veren 11 yaşındaki çocuğun iddiaya göre momo veya mavi baline isimli bir oyun oynadığı, bu kapsamda, daha önce okul bahçesinde bir ip hazırladığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Oyun olarak adlandırılmasına karşın WhatsApp üzerinden gelen mesajlardaki görevleri tamamlama üzerine kurulan Mavi BalinaMariam ve Momo gibi oyunlar, küçük yaştaki çocukları intihara kadar götüren bir yola sokuyordu. Konunun Momo ile tekrar gündeme gelmesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından açıklama geldi.

Dünyada çok sayıda gencin bu oyun yüzünden intihar ettiği açıklandı. Ülkemizde de gençler, bu tehlikeli oyuna karşı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan tarafından uyarıldı. Mavi Balina”, “Momo” vb. oyunları oynayan çocuklarda depresyon, kaygı bozuklukları, davranış sorunları ve suça eğilimin arttığına dikkat çeken Sayan, sanal zorbalık içeren bu oyunların özellikle küçük yaştaki çocukları hedef aldığına dikkat çekti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.