CHP'DEN NEVRUZ KUTLAMASI

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.03.2019 - 12:16, Güncelleme: 21.03.2019 - 12:16 4111+ kez okundu.
 

CHP'DEN NEVRUZ KUTLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba Nevruz Bayramı ile ilgili bir mesaj yayımladı.
İl Başkanı Akbaba mesajında şu ifadelere yer verdi "Farsça Nev (yeni) ve Ruz (gün) kelimelerinin birleşmesinden meydana gelen NEVRUZ, Kuzey Yarımküre’de bulunan ülkelerde özellikle Türkçe ve Farsça konuşan topluluklar arasında yaygın olarak kutlanan mevsimlik bir bayramdır. Nevruz tabiatın kıştan kurtuluşunun, bolluk ve berekete kavuşmanın simgesi olma yanında, toplumların yaşamlarındaki hareketliliklerin, başlangıçların ve dönüm noktalarının da ifade edildiği bir gündür. Orta Asya’dan Balkanlara kadar uzanan geniş bir coğrafyada kutlanmaktadır. Nevruzu ,Türkler tabiatın uyanmasına mutluluğun işareti olarak görmüş ve bunu kutlamışlardır. Bu kutlamalarla ilgili olarak ortaya çıkan inanış ve âdetler halk geleneğine dönüşmüş, “Nevruz” kelimesiyle bütünleşmiş ve zamanla bayram olmuştur. Baharı, tabiatı, üremeyi, üretmeyi ve barışı simgeleyen Nevruz Bayramını büyük bir içtenlikle kutluyor, bayramın ülkemiz insanlarına;huzur, barış, birlik, beraberlik, bereket ve bolluk getirmesini temenni ederek hepinize en içten saygılarımı sunuyorum."
Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba Nevruz Bayramı ile ilgili bir mesaj yayımladı.

İl Başkanı Akbaba mesajında şu ifadelere yer verdi

"Farsça Nev (yeni) ve Ruz (gün) kelimelerinin birleşmesinden meydana gelen NEVRUZ, Kuzey Yarımküre’de bulunan ülkelerde özellikle Türkçe ve Farsça konuşan topluluklar arasında yaygın olarak kutlanan mevsimlik bir bayramdır.

Nevruz tabiatın kıştan kurtuluşunun, bolluk ve berekete kavuşmanın simgesi olma yanında, toplumların yaşamlarındaki hareketliliklerin, başlangıçların ve dönüm noktalarının da ifade edildiği bir gündür. Orta Asya’dan Balkanlara kadar uzanan geniş bir coğrafyada kutlanmaktadır.

Nevruzu ,Türkler tabiatın uyanmasına mutluluğun işareti olarak görmüş ve bunu kutlamışlardır. Bu kutlamalarla ilgili olarak ortaya çıkan inanış ve âdetler halk geleneğine dönüşmüş, “Nevruz” kelimesiyle bütünleşmiş ve zamanla bayram olmuştur.

Baharı, tabiatı, üremeyi, üretmeyi ve barışı simgeleyen Nevruz Bayramını büyük bir içtenlikle kutluyor, bayramın ülkemiz insanlarına;huzur, barış, birlik, beraberlik, bereket ve bolluk getirmesini temenni ederek hepinize en içten saygılarımı sunuyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.