EĞİTİM-İŞ O UYGULAMAYA İTİRAZ ETTİ

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.12.2018 - 10:23, Güncelleme: 11.12.2018 - 10:23 3434+ kez okundu.
 

EĞİTİM-İŞ O UYGULAMAYA İTİRAZ ETTİ

İnsan Vakfı'nın “Mescitsiz Okul Kalmasın” projesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylandı.
İnsan ve Medeniyet Hareketi'ne bağlı çalışan İnsan Vakfı'nın (İV) başlattığı “Mescitsiz Okul Kalmasın” projesine vize çıktı. Vakıf'ın başvurusu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından onaylandı ve MEB projeye sponsor oldu. Projenin tanıtımı da billboardlara asılan afişlerle duyuruldu.  Yapılan bu duyurunun ardından Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan uygulamaya tepki gösterdi. Aydoğan uygulamaya yönelik yaptığı basın açıklamasında şu sözlere yer verdi; "Milli Eğitim Bakanlığı, laik, bilimsel ve kamusal eğitim ilkelerini geliştirmesi gerekirken hala tarikat, cemaat ve derneklere pirim vererek eğitimin niteliğini yozlaştırma adına tavizlere devam etmektedir. Birçok okulda kütüphane bulunmuyor. Okullarımızın % 90'ında laboratuvarlar yok, olanlar dersliğe dönüştürülmüş durumda. Okullarımızın birçoğunda kapalı spor salonu ya da sağlıklı spor yapabilecek tesisler yok. Okullarımızın birçoğunda konferans salonları yok. Çocuklarımız yazın sıcakta, kışın soğukta beden eğitimi dersi yapmakta, soğuktan ve yağmurdan etkilenmektedirler. Ya da bu derler yapıl(a)mamaktadır! Okullarımız önemli gün ve haftalarla ilgili etkinlikleri dışarıda gerçekleştirmektedir.  Yine okullarımızın birçoğunda yemekhane bulunmamakta çocuklarımız derme çatma ortamlarda yemek yemektedirler. Durum bu iken Milli Eğitim Bakanlığı bir cemaatin "Her okula bir mescit" kampanyasına destek olmakta, okullarımızın eğitim kurumu kimliğine darbe vurmaktadır. Yüce Atatürk'ün başlattığı milli mücadele ile hür ve özgür bir ülke olarak her Türk vatandaşı ibadetlerini her ortamda yapabilmekte, bunun için birçok cami ve mescitler bulunmaktadır. Ki şu anda okullarımızın bir çoğunda gerek personelin gerek öğrencilerin ibadet gereksinimleri için gerekli düzenleme yapılmıştır. Bu proje ile ne amaçlandığını anlamış değiliz. Biz okullarımızda bilimsel projeler, donanım ve cihazlar istiyoruz. Bırakınız okullarımız eğitim kurumu olarak kalsın. Okullarımızın eğitim için eksik olan tesis ve donanımları tamamlansın. Gelişmiş ülkeler uzayda keşifler yapıp  Mars'ta çalışma yaparken biz nelerle uğraşıyoruz?" dedi.
İnsan Vakfı'nın “Mescitsiz Okul Kalmasın” projesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylandı.

İnsan ve Medeniyet Hareketi'ne bağlı çalışan İnsan Vakfı'nın (İV) başlattığı “Mescitsiz Okul Kalmasın” projesine vize çıktı. Vakıf'ın başvurusu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından onaylandı ve MEB projeye sponsor oldu. Projenin tanıtımı da billboardlara asılan afişlerle duyuruldu. 

Yapılan bu duyurunun ardından Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan uygulamaya tepki gösterdi. Aydoğan uygulamaya yönelik yaptığı basın açıklamasında şu sözlere yer verdi;

"Milli Eğitim Bakanlığı, laik, bilimsel ve kamusal eğitim ilkelerini geliştirmesi gerekirken hala tarikat, cemaat ve derneklere pirim vererek eğitimin niteliğini yozlaştırma adına tavizlere devam etmektedir.

Birçok okulda kütüphane bulunmuyor. Okullarımızın % 90'ında laboratuvarlar yok, olanlar dersliğe dönüştürülmüş durumda. Okullarımızın birçoğunda kapalı spor salonu ya da sağlıklı spor yapabilecek tesisler yok. Okullarımızın birçoğunda konferans salonları yok. Çocuklarımız yazın sıcakta, kışın soğukta beden eğitimi dersi yapmakta, soğuktan ve yağmurdan etkilenmektedirler. Ya da bu derler yapıl(a)mamaktadır! Okullarımız önemli gün ve haftalarla ilgili etkinlikleri dışarıda gerçekleştirmektedir.  Yine okullarımızın birçoğunda yemekhane bulunmamakta çocuklarımız derme çatma ortamlarda yemek yemektedirler.

Durum bu iken Milli Eğitim Bakanlığı bir cemaatin "Her okula bir mescit" kampanyasına destek olmakta, okullarımızın eğitim kurumu kimliğine darbe vurmaktadır. Yüce Atatürk'ün başlattığı milli mücadele ile hür ve özgür bir ülke olarak her Türk vatandaşı ibadetlerini her ortamda yapabilmekte, bunun için birçok cami ve mescitler bulunmaktadır. Ki şu anda okullarımızın bir çoğunda gerek personelin gerek öğrencilerin ibadet gereksinimleri için gerekli düzenleme yapılmıştır. Bu proje ile ne amaçlandığını anlamış değiliz.

Biz okullarımızda bilimsel projeler, donanım ve cihazlar istiyoruz. Bırakınız okullarımız eğitim kurumu olarak kalsın. Okullarımızın eğitim için eksik olan tesis ve donanımları tamamlansın. Gelişmiş ülkeler uzayda keşifler yapıp  Mars'ta çalışma yaparken biz nelerle uğraşıyoruz?" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.