CHP, İNÖNÜYÜ UNUTMADI

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.10.2018 - 16:16, Güncelleme: 31.10.2018 - 16:23 3702+ kez okundu.
 

CHP, İNÖNÜYÜ UNUTMADI

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba,
Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, eski başbakan yardımcılarından ve Sosyal Halkçı Parti'nin (SHP) Onursal Genel Başkanı Prof. Dr. Erdal İnönü ölümünün 11. Yılında yayınladığı bir mesajla andı. ERDAL İNÖNÜ Memleketimizin yetiştirdiği kıymetli bilim insanı, değerli siyasetçi ve saygın devlet adamı... Birikimiyle, fikirleriyle, hoşgörü, uzlaşı ve nezaket kültürünü siyasetle buluşturan insan odaklı yaklaşımı ile örnek teşkil etmeyi başarmış... 16 Mayıs - 25 Haziran 1993 tarihleri arasında başbakanlık görevine vekalet etmiş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde rektörlük yapmış, aslen fizik profesörü olan Prof. Dr. Erdal İnönü’yü aramızdan ayrılışının yıldönümünde sevgi ve saygıyla anıyoruz. Onu, kriz anlarında, gergin ortamlarda yaptığı ince esprileriyle;  - Seçmenlerden biri, seçim otobüsünün önüne atılır ve Erdal İnönü'ye hitaben :Ölürüm yoluna diye haykırır. Erdal İnönü cevap verir : Dur, ölme. Bir oy bir oydur. - Dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz ile görüşecektir. O günlerde İnönü, Yılmaz'ı sert biçimde eleştiriyordur. Yılmaz, Necatibey Caddesinde bulunan SHP Genel Merkezine gelir. SHP ile ANAP Genel Başkanları baş başa uzun bir görüşme yaparlar. Herkes sert tartışmalar yaşanmasından endişelidir. Görüşme sonrası dönemin SHP Genel Sekreteri Fikri Sağlar, İnönü'ye biraz da endişeyle görüşmeyi sorar. İnönü şöyle der : Çok iyi geçti, Mesut bey partimize aşık oldu. Ama platonik. ve güler yüzüyle daima hatırlayacağız... CUMHURİYET HALK PARTİSİ Denizli İl Başkanı Av. Mahir Akbaba
Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba,

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, eski başbakan yardımcılarından ve Sosyal Halkçı Parti'nin (SHP) Onursal Genel Başkanı Prof. Dr. Erdal İnönü ölümünün 11. Yılında yayınladığı bir mesajla andı.

ERDAL İNÖNÜ
Memleketimizin yetiştirdiği kıymetli bilim insanı, değerli siyasetçi ve saygın devlet
adamı...
Birikimiyle, fikirleriyle, hoşgörü, uzlaşı ve nezaket kültürünü siyasetle buluşturan
insan odaklı yaklaşımı ile örnek teşkil etmeyi başarmış... 16 Mayıs - 25 Haziran 1993 tarihleri arasında başbakanlık görevine vekalet etmiş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde rektörlük yapmış, aslen fizik profesörü olan Prof. Dr. Erdal İnönü’yü aramızdan ayrılışının yıldönümünde sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Onu, kriz anlarında, gergin ortamlarda yaptığı ince esprileriyle; 
- Seçmenlerden biri, seçim otobüsünün önüne atılır ve Erdal İnönü'ye hitaben :Ölürüm yoluna diye haykırır. Erdal İnönü cevap verir : Dur, ölme. Bir oy bir oydur.
- Dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz ile görüşecektir. O günlerde İnönü, Yılmaz'ı sert
biçimde eleştiriyordur. Yılmaz, Necatibey Caddesinde bulunan SHP Genel Merkezine
gelir. SHP ile ANAP Genel Başkanları baş başa uzun bir görüşme yaparlar. Herkes
sert tartışmalar yaşanmasından endişelidir. Görüşme sonrası dönemin SHP Genel
Sekreteri Fikri Sağlar, İnönü'ye biraz da endişeyle görüşmeyi sorar. İnönü şöyle der :
Çok iyi geçti, Mesut bey partimize aşık oldu. Ama platonik.
ve güler yüzüyle daima hatırlayacağız...
CUMHURİYET HALK PARTİSİ
Denizli İl Başkanı
Av. Mahir Akbaba

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.