OKULLAR HALKINDIR, SATILAMAZ !

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.09.2018 - 13:52, Güncelleme: 15.09.2018 - 14:04 3798+ kez okundu.
 

OKULLAR HALKINDIR, SATILAMAZ !

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, İl Özel İdaresi 75. Yıl MTAL’nin, rganize Sanayi Bölgesi yönetimine devredildiğini,  ancak burada, halkın malı olan bir okulunun bu şekilde satılmasını kabul etmediklerini söyledi. 
  Aydoğan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; Anayasamızda yer alan parasız ve kamusal eğitim ilkesinden her geçen gün uzaklaşan bakanlık, öğrencilerimizi, velilerimizi kısaca halkımızı yoksullaştırmaya devam etmektedir. Süslü laflarla kamuoyunu kandırmanıza gerek yok. Biz başından beri eğitimi özelleştirme, peşkeş çekme ve yozlaştırma adına çalışıyoruz deyin, biz de bilelim. Bu uygulamanın somut örneklerinden biri de İlimiz Honaz ilçesinde yaşanmaktadır. İl Özel İdaresi 75. Yıl MTAL’nin peşkeş çekilerek, Organize Sanayi Bölgesi yönetimine devredildiğini öğrendik. Özel girişimcilerimizin okul işletme düşünceleri kendilerini bağlar. Ancak burada, halkın malı olan bir okulumuzun satılması sonucu bu işlemin yapılması kabul edilemez. İkili eğitim uygulamasından vazgeçmek, tekli eğitime geçmek isteyen, her geçen gün yeni okullar açmak isteyen Milli Eğitim Bakanlığının bu okul devrine onay vermesi de ayrı bir skandaldır. Şu anda okula birçok yatırımın ve araç gereç desteğinin yapıldığını öğrendik. Bu destekler şimdiye kadar neden yapılmadı? Yıllardır OSB içinde olan okulumuzdaki öğrenci sayısı neden azaldı? Öğrencilerimize teknik eğitim desteği neden verilmedi? Okulun daha henüz özel girişime devri tamamlanmadan, öğretmenler ihtiyaç dışı görevlendirilmiştir. Öğrencilerin nakli olmadan, öğretmenin normu düşmeden yapılan bu hukuksuz görevlendirmeler tamamen keyfidir. Öğretmenlerimizi mağdur etmiştir. Özel okul yönetimine gayri resmi çalışma alanı açmak, dikensiz gül bahçesi oluşturmak için yapılan mevzuata aykırı bir manevradır.  Bu işgüzar davranışlar karşısında hukuki girişimlerimizi yapacağız. Yine, henüz okulun resmi olarak devri gerçekleşmeden, devletin kadrolu öğretmen ve idarecilerinin burada görev yapmalarını engelleyen, aşağılayan ve ötekileştiren özel girişim anlayışını kınıyoruz. Okulun bu şekilde adeta şantiye alanına dönüştürülmesi de iş güvenliği ve çalışma koşulları açısından da tehditler içermektedir. Yetkililerimiz bu keyfi uygulama karşısında neden susmaktadır? Geçtiğimiz ocak ayı sonunda, bu konuda bir açıklama yapmıştık. İl Milli Eğitim müdürümüze bu konuyu sormuştuk. Bize, il olarak olumsuz rapor verdiklerini, devir ve satış işleminin kendilerinin istememelerine rağmen bakanlık müfettişlerince raporlaştırılarak yapıldığını söylemişti. Biz de kendilerine güvendik ve teşekkür etmiştik. Şimdi bu teşekkürümü geri alıyorum. Çünkü bize yalan söylemiş. Gördük ki devir sürecinin içinde İl Milli Eğitim de var, isimler burada yazıyor. Raporlarda Sayın müdürün imzası bile var. Bize tamamen yanlış bilgi vermişler. Eğitimiş Sendikası, eğitim emekçilerinin hakkını koruma ve savunma adına mücadelesini sürdürecektir. Hem şubemiz hem de genel merkezimiz yazışmalarını yaptı. Gereken takibi yapıyoruz. Sınıf mücadelesi ve dayanışma adına her tür girişimimiz devam edecektir. Yaşasın Eğitimiş, Yaşasın Sendikal Mücadelemiz…
Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, İl Özel İdaresi 75. Yıl MTAL’nin, rganize Sanayi Bölgesi yönetimine devredildiğini,  ancak burada, halkın malı olan bir okulunun bu şekilde satılmasını kabul etmediklerini söyledi. 

 

Aydoğan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi;

Anayasamızda yer alan parasız ve kamusal eğitim ilkesinden her geçen gün uzaklaşan bakanlık, öğrencilerimizi, velilerimizi kısaca halkımızı yoksullaştırmaya devam etmektedir. Süslü laflarla kamuoyunu kandırmanıza gerek yok. Biz başından beri eğitimi özelleştirme, peşkeş çekme ve yozlaştırma adına çalışıyoruz deyin, biz de bilelim.

Bu uygulamanın somut örneklerinden biri de İlimiz Honaz ilçesinde yaşanmaktadır. İl Özel İdaresi 75. Yıl MTAL’nin peşkeş çekilerek, Organize Sanayi Bölgesi yönetimine devredildiğini öğrendik. Özel girişimcilerimizin okul işletme düşünceleri kendilerini bağlar. Ancak burada, halkın malı olan bir okulumuzun satılması sonucu bu işlemin yapılması kabul edilemez. İkili eğitim uygulamasından vazgeçmek, tekli eğitime geçmek isteyen, her geçen gün yeni okullar açmak isteyen Milli Eğitim Bakanlığının bu okul devrine onay vermesi de ayrı bir skandaldır. Şu anda okula birçok yatırımın ve araç gereç desteğinin yapıldığını öğrendik. Bu destekler şimdiye kadar neden yapılmadı? Yıllardır OSB içinde olan okulumuzdaki öğrenci sayısı neden azaldı? Öğrencilerimize teknik eğitim desteği neden verilmedi?

Okulun daha henüz özel girişime devri tamamlanmadan, öğretmenler ihtiyaç dışı görevlendirilmiştir. Öğrencilerin nakli olmadan, öğretmenin normu düşmeden yapılan bu hukuksuz görevlendirmeler tamamen keyfidir. Öğretmenlerimizi mağdur etmiştir. Özel okul yönetimine gayri resmi çalışma alanı açmak, dikensiz gül bahçesi oluşturmak için yapılan mevzuata aykırı bir manevradır.  Bu işgüzar davranışlar karşısında hukuki girişimlerimizi yapacağız.

Yine, henüz okulun resmi olarak devri gerçekleşmeden, devletin kadrolu öğretmen ve idarecilerinin burada görev yapmalarını engelleyen, aşağılayan ve ötekileştiren özel girişim anlayışını kınıyoruz.

Okulun bu şekilde adeta şantiye alanına dönüştürülmesi de iş güvenliği ve çalışma koşulları açısından da tehditler içermektedir. Yetkililerimiz bu keyfi uygulama karşısında neden susmaktadır?

Geçtiğimiz ocak ayı sonunda, bu konuda bir açıklama yapmıştık. İl Milli Eğitim müdürümüze bu konuyu sormuştuk. Bize, il olarak olumsuz rapor verdiklerini, devir ve satış işleminin kendilerinin istememelerine rağmen bakanlık müfettişlerince raporlaştırılarak yapıldığını söylemişti. Biz de kendilerine güvendik ve teşekkür etmiştik. Şimdi bu teşekkürümü geri alıyorum. Çünkü bize yalan söylemiş. Gördük ki devir sürecinin içinde İl Milli Eğitim de var, isimler burada yazıyor. Raporlarda Sayın müdürün imzası bile var. Bize tamamen yanlış bilgi vermişler.

Eğitimiş Sendikası, eğitim emekçilerinin hakkını koruma ve savunma adına mücadelesini sürdürecektir. Hem şubemiz hem de genel merkezimiz yazışmalarını yaptı. Gereken takibi yapıyoruz. Sınıf mücadelesi ve dayanışma adına her tür girişimimiz devam edecektir.

Yaşasın Eğitimiş, Yaşasın Sendikal Mücadelemiz…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.