BEKLENEN TARİH BELLİ OLDU

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.07.2018 - 17:12, Güncelleme: 30.07.2018 - 20:48 4154+ kez okundu.
 

BEKLENEN TARİH BELLİ OLDU

Liselere yerleştirmelerin ardından nakil başlıyor
Liseye Geçiş Sınavı tercih sonuçları 30 Temmuz 2018 tarihi itibariyle açıklandı. Yeni sistemle birlikte adresine yakın okula gitmek istemeyen öğrenciler nakil başvuru tarihlerine gözünü dikti. Peki LGS 1.nakil başvuruları ne zaman başlayacak? Milli Eğitim Bakanlığı Liseye Geçiş Sınavı yerleştirme başvuruları nakil işlemleriyle ilgili net tarihi paylaştı. Liseye Geçiş Sınavı (LGS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından nakil süreci başlayacak. Yerleştirme sonuçları ile beraber açıklanacak boş kontenjanlara göre öğrenciler okullara nakil başvurusu kolaylıkla yapabilecek. Sonuçların açıklanmasını takip eden ilk hafta başında 4 haftalık nakil süreci de başlayacak. İşte 2018 LGS nakil başvuru ve yerleştirme takvimi de şu şekilde: 1. Nakil başvuru haftası: 6-10 Ağustos Nakil sonuçları: 13 Ağustos 2.Nakil başvuru haftası: 13-17 Ağustos Nakil sonuçları: 19 Ağustos 3.Nakil başvuru haftası: 27-31 Ağustos
Liselere yerleştirmelerin ardından nakil başlıyor

Liseye Geçiş Sınavı tercih sonuçları 30 Temmuz 2018 tarihi itibariyle açıklandı. Yeni sistemle birlikte adresine yakın okula gitmek istemeyen öğrenciler nakil başvuru tarihlerine gözünü dikti. Peki LGS 1.nakil başvuruları ne zaman başlayacak? Milli Eğitim Bakanlığı Liseye Geçiş Sınavı yerleştirme başvuruları nakil işlemleriyle ilgili net tarihi paylaştı.

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından nakil süreci başlayacak. Yerleştirme sonuçları ile beraber açıklanacak boş kontenjanlara göre öğrenciler okullara nakil başvurusu kolaylıkla yapabilecek. Sonuçların açıklanmasını takip eden ilk hafta başında 4 haftalık nakil süreci de başlayacak. İşte 2018 LGS nakil başvuru ve yerleştirme takvimi de şu şekilde:

1. Nakil başvuru haftası: 6-10 Ağustos

Nakil sonuçları: 13 Ağustos

2.Nakil başvuru haftası: 13-17 Ağustos

Nakil sonuçları: 19 Ağustos

3.Nakil başvuru haftası: 27-31 Ağustos

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.