AKBABA: SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ...

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.06.2018 - 16:02, Güncelleme: 03.06.2018 - 16:02 4320+ kez okundu.
 

AKBABA: SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ...

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, büyük usta ve dünya şairi Nazım Hikmet Ran‘ın 55.ölüm yıl dönümünü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.
Ünlü Şair Nazım Hikmet'in ölüm yıl dönümü sebebi ile bir basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, bu toprakların yetiştirdiği en önemli değerlerden birinin Nazım Hikmet olduğunu kaydetti. Nazım Hikmet'in yaşamı, eserleri ve duruşu ile bu toplum için her zaman ışık olduğunu vurgulayan Akbaba, "3 Haziran 1963’te bedenen aramızdan ayrılan Nazım Hikmet duruşu, düşüncesi ve tam bağımsız Türkiye’ye olan inancı ile mücadelemizde yaşamaya devam etmektedir. Ölümünün üzerinden 55 yıl geçmesine rağmen sevenleri onu asla unutmadı. Şiirleri elliden fazla dile çevrilmiş dünya şairi nazım hikmet siyasi düşünceleri yüzünden defalarca tutuklanmış ve yetişkin yaşamının büyük bölümünü hapishanede ya da sürgünde geçirmiş olmasına rağmen yılmamıştır." dedi. Akbaba, “Kurmak istediği bağımsız ve özgür toplum mücadelesi ile tüm dünyanın taktirini kazanan Nazım Hikmet’in ömrü boyunca karşı durduğu zihniyetin bu gün ki temsilcisi konumunda bulunan AKP’nin halkımıza reva gördüğü zulmü 24 Haziran’da sonlandırarak büyük ustaya olan borcumuzu ödeyeceğiz. Nazımı anlamak bu iktidarın karşısında dimdik durmayı gerektirir. Mücadelemiz ve inancımızla büyük şair Nazım Hikmet ‘i ölümünün 55.yılında saygı ve özlem ile anıyoruz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, büyük usta ve dünya şairi Nazım Hikmet Ran‘ın 55.ölüm yıl dönümünü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Ünlü Şair Nazım Hikmet'in ölüm yıl dönümü sebebi ile bir basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, bu toprakların yetiştirdiği en önemli değerlerden birinin Nazım Hikmet olduğunu kaydetti. Nazım Hikmet'in yaşamı, eserleri ve duruşu ile bu toplum için her zaman ışık olduğunu vurgulayan Akbaba, "3 Haziran 1963’te bedenen aramızdan ayrılan Nazım Hikmet duruşu, düşüncesi ve tam bağımsız Türkiye’ye olan inancı ile mücadelemizde yaşamaya devam etmektedir. Ölümünün üzerinden 55 yıl geçmesine rağmen sevenleri onu asla unutmadı. Şiirleri elliden fazla dile çevrilmiş dünya şairi nazım hikmet siyasi düşünceleri yüzünden defalarca tutuklanmış ve yetişkin yaşamının büyük bölümünü hapishanede ya da sürgünde geçirmiş olmasına rağmen yılmamıştır." dedi.

Akbaba, “Kurmak istediği bağımsız ve özgür toplum mücadelesi ile tüm dünyanın taktirini kazanan Nazım Hikmet’in ömrü boyunca karşı durduğu zihniyetin bu gün ki temsilcisi konumunda bulunan AKP’nin halkımıza reva gördüğü zulmü 24 Haziran’da sonlandırarak büyük ustaya olan borcumuzu ödeyeceğiz. Nazımı anlamak bu iktidarın karşısında dimdik durmayı gerektirir. Mücadelemiz ve inancımızla büyük şair Nazım Hikmet ‘i ölümünün 55.yılında saygı ve özlem ile anıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.