VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI...

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.06.2018 - 21:29, Güncelleme: 02.06.2018 - 21:29 4067+ kez okundu.
 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI...

Pamukkale’de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan, MÖ. 2'nci yüzyıldan kalan Hierapolis Antik Havuzu'nda meydana gelen çökme olayı hakkında Denizli Valiliği'nden açıklama yapıldı.
Pamukkale’de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan, MÖ. 2'nci yüzyıldan kalan Hierapolis Antik Havuzu'nda geçtiğimiz salı günü çökme meydana gelmişti. Havuzun sol bölümündeki merdivenlerin yanında bulunan beton duvar, havuzun içine doğru yıkıldı. Duvarın yağmur sularının betondan sızması ve alt bölümdeki toprağın yumuşaması nedeniyle çöktüğü öğrenilmişti. VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ..  Yaşanan olayla ilgili olarak Denizli Valiliği'nden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Bazı haber sitelerinde yer alan " Antik Havuzdaki beton duvar çöktü" başlıklı haberlere istinaden; Pamukkale Antik Havuzun kuzey bölümündeki yaklaşık 3 m uzunluğundaki İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından görsellik açısından yaptırılan traverten ile kaplı alın kısmı aşırı yağış sebebiyle çökmüştür. Çöküntünün yaşandığı esnada herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Çökmenin yaşandığı duvarda 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na konu olan bir tahribat sözkonusu değildir.Tamamen doğal bir olay olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesindeki Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu kararına göre işlem yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Pamukkale’de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan, MÖ. 2'nci yüzyıldan kalan Hierapolis Antik Havuzu'nda meydana gelen çökme olayı hakkında Denizli Valiliği'nden açıklama yapıldı.

Pamukkale’de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan, MÖ. 2'nci yüzyıldan kalan Hierapolis Antik Havuzu'nda geçtiğimiz salı günü çökme meydana gelmişti. Havuzun sol bölümündeki merdivenlerin yanında bulunan beton duvar, havuzun içine doğru yıkıldı. Duvarın yağmur sularının betondan sızması ve alt bölümdeki toprağın yumuşaması nedeniyle çöktüğü öğrenilmişti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ.. 

Yaşanan olayla ilgili olarak Denizli Valiliği'nden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bazı haber sitelerinde yer alan " Antik Havuzdaki beton duvar çöktü" başlıklı haberlere istinaden;
Pamukkale Antik Havuzun kuzey bölümündeki yaklaşık 3 m uzunluğundaki İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından görsellik açısından yaptırılan traverten ile kaplı alın kısmı aşırı yağış sebebiyle çökmüştür. Çöküntünün yaşandığı esnada herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Çökmenin yaşandığı duvarda 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na konu olan bir tahribat sözkonusu değildir.Tamamen doğal bir olay olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesindeki Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu kararına göre işlem yapılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.